sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Viikon treenit

Taas tälläinen pikainen treenipäivitys. Karsintakokeen jälkeen käytiin tekemässä Hennan kanssa palauttelevat hallilla. Lähinnä jääviä, luoksarin stoppeja, pieniä pätkiä seuruuta. Semmoista nollausta ja siltä se kyllä tuntuikin, pää löi tyhjää...

Tiistaina oli agitreenien vuoro. Tehtiin vähän lyhyempää pätkää, mutta siinä oli ihan mukavasti rytmityksiä, kännöksiä ja putki-puomi-erottelua. Lisäksi tehtiin, kunnon vauhtipätkää, jossa vähän kisattiin ehtiikö maaliin ensin koira vai ohjaaja. Ja minä muuten ehdin kerran ihan pikkaisen ensin :D. Tosin en tehnyt sitä toistoa Riehalle kovin helpoksi ja sen kaarrokset oli aika isoja. Kun vähän autoin ja linjasin, niin enää ei ollut mitään mahkuja.

Näitä treenejä saatte ihailla videolta:Perjantaina oli kisatokovuoro. Alkuun tehtiin paikallaolot. Rieha on niissä kyllä ihan sairaan ihana. Se on niin skarppina ja niin sfinksinä nykyisin, loistavaa. Ainoa tuhmuus tuli kun meinasi reagoida viereisen koiran käskyyn istumisessa. No, ihan täydellinen ei vissiin voi olla.

Ekalla kierroksella tehtiin liikkeiden aloituksia kera liikkurin ja tunnaria. Muutaman kerran sai sanoa kontraktista, mutta aika hyvin se alkaa tulemaan liikkeisiin mukaan. Tunnarikin sujui oikein hyvin. Jääviä muistuteltiin edelleen, enkä saanut sitä kertaakaan kiinni väärästä. Ei vaikka, Kit tuli tekemään ihan viereen, silti Rieha teki aina oikein ja hienosti tekikin. Ärsyttävää, kun ei pääse puuttumaan virheisiin, joita kokeissa esiintyy.

Toisella kierroksella luoksetuloa kisamatkalta ja erityisesti stopin vahvistelua. Tein alkuun tehostettuja stoppeja ja sitten siirryttiin kisamaisempaan suoritukseen takapalkan kanssa. Hyvin minusta paransi ja kuunteli. Maahanmenot sujui. Ruutua tehtiin myös ja siinä halusin vahvistaa ruudussa olemisen tunnetilaa eli sitä, että olisi siellä skarppina, Tein kesken kävelyn kaikkea outoa ja Riehan oli ihan ??, mutta minusta se oli hyvä ilme. Ainakin parempi kuin sellainen, että hohhoijaa, onpa tylsää.

Eilen päästiin pitkästä aikaa Salmen oppiin. Teemana oli vireen hallinta ja paketin kasaaminen. Eli juuri sellainen, mihin minä tarvitsen takapuolelle potkimista. Alkuun tehtiin koemainen seuruu, tunnari ja kaukot. Seuruu oli taas vaihtelevaa, mutta korjaantui loppua kohden. Tehtiin todella pitkä pätkä ja Salme kertoi mitä tehdä, pikkuhiljaa se sieltä parani. Rieha teki hyvällä ilmeellä ja vireellä, mutta se liiallinen pursuilu alkoi kadota. Sovittiin myös, että treenaan käännökset ja oman kävelyn itse kuntoon ja että vaihdetaan täyskäännökset tehtäväksi oikealle. Vasen täyskäännös nostaa Riehan virettä ihan turhaan.

Tunnari meni hyvin hajuerottelun kannalta, nosti oman välittömästi. Pyöräytti kuitenkin kapulaa pari kertaa, joten siihen puututtiin. Pitotreenejä ja selkeä palaute, kun tekee väärin. Ei kuitenkaan yhtään leipomista ja jännitystä, vaan rentoa ja reilua.

Kaukoissa jumpattiin S-I-vaihtoa ja siihen tekniikkavinkkejä. Muuten tehtiin aloituksia korostetun löysästi, että saatiin Rieha tekemään virhe (ei nouse ekalla käskyllä) ja päästiin puuttumaan siihen.

Hyviä vinkkejä saatiin ja kokonaisuutena nyt olisi tarkoitus keskittyä harmoniaan ja rauhaan. Palkan odotusta pitäisi laskea ja palkaksi pitäisi riittää pelkästään minun kehut. Ja kehujen on tosiaan sitten tultava sydämestä. Muuten kaikki hillunta karsitaan pois ja laitetaan Rieha tekemään töitä minun kanssani. Katsotaan miten käy :).

Tänään käytiin vielä Haukkuvaarassa Kärnän Julian valmennuksessa. Tehtiin tälläistä rataa:


Tehtiin pätkä 1-23. Alkuun pakkovalssi-jaakotus. Rieha oli ihan menossa puomille ja jouduttiin tätä jankkaamaan muutamaan otteeseen. Putket tehtiin leijeröiden puomi. Rieha tarvitsi kerran palkan putkien jälkeen, koska muuten puomi veti puoleensa. Sen jälkeen sujui.

7-hypylle piti linjata reilusti ennen hyppyä. Silloin ei tarvinnut viedä takaakiertoon loppuun saakka ja pääsin lähtemään valssiin ajoissa. Seuraava vaikea kohta oli 12-15. Pujottelun jälkeen valssilla 12-hypylle. Siitä valssilla kääntö kohti seuraavaa hyppyä ja sylkkärillä 13-hypyn yli. Vielä yksi valssi 14-hypylle ja putkeen. Rytmitystä sai tässä treenata huolella ja samoin sitä, ettei ajautunut liian lähelle hyppyjä, jolloin sylkkäri ei toiminut. Mutta pikkuhiljaa onnistui.

16-hypylle vastakäännös. Putkilla leijeröitiin taas ja 22-hypylle ehti hyvin ottamaan vastaan hypyn taakse. Tässä tosin ekalla kierroksella unohtui putkijarru ja Rieha "hieman" irtosi ja kävi tekemässä pari ylimääräistä hyppyä edessä. Kiva ja tarpeeksi haastetta sisältänyt treeni!

Ei kommentteja: