torstai 12. helmikuuta 2015

Agility, long time no see

Tiistaina oli agitreenien vuoro. Edellisestä kerrasta olikin yli kuukausi, kun juoksut ja pakkanen haittasivat treenejä. Vähän jännitti osataanko enää mitään ja onko Rieha ihan irti. Mutta treeni meni tosi kivasti ja Rieha oli todella nätisti kuulolla. Siitä on vissiin oikeasti tullut aikuinen, kun se ei enää vaan sinkoile x-suuntaa omien  mielihalujensa mukaan, vaan se lukee jokaisen pienenkin ohjauksen kiltisti ja kuuliaisesti. Vielä kun itse osaisi aina ohjata :D.

Rata oli tälläinen:
Alkuun koira istumaan ja tyrkkäyksellä 2-hypylle, tämä toimi Riehalla hienosti. 3-hypylle päällejuoksu, jossa sai treenata omaa liikettä. Selkeä näyttö koiralle hyppyyn, ettei se tule oman liikkeen mukana ohi ja sitten kun tulee, niin suoraviivaisella liikkeellä kohti putkea, eikä mitään peruutteluja. Kyllä se siitä sitten.

5-hypylle vastakäännöstä ja pujottelun jälkeen persjättö. Nämä toimi hyvin. Sitten mentiikin suoraa linjaa A:lle. Hyvin luki oikean pään putkesta, kun siihen teki ikäänkuin päällejuoksun.

12-hypylle tuli liikkuva valssi, joka sujui hyvin, kun ehdin putkesta ottamaan hyvin etumatkaa. 13-14 hypyn välistävedossa sai olla taas tarkkana, että koira tuli, eikä mennyt liikkeen mukana ohi. 15-hypylle käytiin linjaamassa ja lopun puomin saikin tykittää.

Tosi kiva rata ja saatiin hyviä onnistumisia. Mitään kohtaa ei jääty jankkaamaan, jos tuli virhe, niin se korjaantui seuraavalla yrityksellä. Aika hyvä fiilis jäi ja se tuntui taas kerran ihan agilityltä!

Saatiin kotiläksyksi tehdä tuota kohdan 1-3 päällejuoksua. Käytiin sitten eilen lenkin päätteeksi sitä ottamassa, kun ratakin oli aamusta vielä paikallaan. Ja minusta saatiin aika hyvää edistystä, en jäänyt niin pahasti eteen ja Rieha ei mennyt kertaakaan 3-hypyn ohi. 

Samalla reissulla myös Tuike ja Viima saivat tehdä. Tuike oli aivan liekeissä, se juoksi minun hanska suussa putkiin ja tykitti muutenkin täysiä. Viimaa haukutti taas kovasti, kun oli niin siistiä, mutta mukavaa laukkaa sekin pisteli menemään. Kolmen koiran yhtäaikaa radalla pitäminen on muuten aika mielenkiintoista. Yksi haukkuu, toinen retuuttaa hanskaa ja kolmas kyttää narupalloa.

Vähän tälläistä menoa

Ei kommentteja: