torstai 11. joulukuuta 2014

Yli ja ali pöytien

Viimasta piti tulla joskus mun superharrastuskoira. Tässäkin tapauksessa pätee se, että jokainen saa sellaisen koiran kuin ansaitsee ja vaikka Vimps ei ehkä himoharrastajan huippukriteereitä täytäkään, niin on se silti niin tärkeä ja niin ihana. Ja ainakin se on oman elämänsä supersankarikoira, kuten uusi pantakin todistaa.


Riehan kanssa oltiin tiistaina agitreeneissä. Teemana oli mm. pöytä ja rata oli tälläinen:


Alkuun harjoiteltiin pelkkää pöytää kahden hypyn välissä. Ensin otettiin kutsuna niin, että seisoin tokan hypyn edessä. Rieha teki hyvin riehamaisen suorituksen ja leiskautti koko pöydän yli. Kelpien mielestä se taisi olla joku pituuden ja muurin sekoitus. Pikkuhiljaa sen mieleen muistui, että pöydän päälle oli tarkoitus mennä, tosin jarrut oli silti pitkään kateissa. Ja taisi se kerran pysähtyä pöydän allekin. Tehtiin tätä harjoitusta myös irtoamisena niin, että seisoin keppien kohdalla ja lähetin hypyn yli pöydälle. Muistuttelua siis vaati tämä este, ei sitä liikaa olla treenattu.

Sitten itse rataan. Pöydälle oli tarkoitus lähettää koira itsenäisesti n. 2-hypyn tasalta. Tämä toimi Riehalla hyvin, se irtoaa ja pöydän jarrukin toimi, kun jäin taakse. Kepeille lähetys ja 5-hyppy valssaten.

6-kepeillä oli tarkoitus treenata loppuun päällejuoksua. Eli rohkeasti vaan liikkeelle, kun koira lähestyy loppua. Tämä toimi, kunhan oli napakka ja silloin myös putkeen lähetys onnistui, kun sain sen verran etumatkaa.  8-kepeille tehtiin takaaleikkaus, siinä ei ollut ongelmia.

Viimeisella keppikierroksella treenattiin sivuttaista irtoamista. Koira lähetettiin siis kepeille ja mentiin itse 11-hypyn taakse tekemään pakkovalssia. Rieha pujotteli upeasti ja pakkovalssi pelasi myös. Nää on niitä parhaita kohtia, kun sen itsenäisyys pääsee esiin.

Muurin takaakierto oli koko meidän treeniryhmälle vaikea, niin myös Riehalle. Näitäkään ei tule liian usein treenattua. Varsinkin, jos olin itse yhtään valsilla Riehan edessä, niin muurin palikat lenteli. Kun tilanteen rauhoitti, niin palikatkin alkoi pysymään. Loppuun tehtiin vielä valssi 13- ja takaaleikkaus 14-hypylle.

Huisin kiva treeni, erikoisia esteitä ja vaikeitakin ohjauksia. Silti pysyttiin yllättävänkin hyvin kartalla.



Ei kommentteja: