sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Vähän ennen ja jälkeen joulun

Ennen joulua treenattiin pariin otteeseen agia. Käytiin myös JATin epävirallisissa kisoissa juoksemassa pari rataa. Ekalta radalta HYL ja tokalta 5, kun yksi rima tipahti. Ekalla radalla varmistelin ihan liikaa, enkä luottanut koiraan ja väärälle esteellehän se meni. Huomasin myös sen, että vaikka juuri oltiin treenattu itsenäistä puomia ja se Riehalta onnistuu, niin nyt en antanut sen tehdä puomia itse. Karjuin sille kiipee-käskyä naama punaisena ja koska se nykyisin jopa välillä kuuntelee, niin puomihan hidastui huomattavasti, kun alkoi hiipimään lopussa. Kun antaisi vaan sen käskyn ja luottaisi koiraan... Muuten meno oli hyvää ja toka rata varsinkin aika pätevää menoa.

Puomia käytiin sitten treenaamassa erikseen seuraavana päivänä ja toki pientä ohjauspätkääkin. Ja eihän siinä ollut mitään ongelmaa. Millä siis muistaisi sen kisoissakin...

Tapaninpäivänä kuvailin Riehaa hieman. Valo oli mitä oli, mutta kyllä sinne pari onnistunuttakin otosta mahtui mukaan. Tämä on erityisesti mieleinen, Rieha on niin itsensä näköinen. Loputonta iloa ja intoa, sitä tuo koira kyllä on.


Tapanina oli myös kinkunsulattelutreeni kilpatokoryhmän kanssa. Ohjaajalla meinasi ruuat vielä painaa, joten keskityin lähinnä heittelemään kapulaa. Treenattiin pk-tottiksen noutoja, kilon kapulalla ja hypyllä. Ajattelin, että talven aikana voisi ottaa tehotreeniä näillä ja tottutaisi sitä kunnolla vaan painavien kapuloiden kanssa liikkumiseen. Riehalla ei koskaan ole ollut ongelmaa isoissa kapuloissa, joten kisoihin on menty aika vähällä treenillä. Mutta olisihan se koirallekin reilumpaa, kun pääsisi kunnolla pelaamaan ison kapulan painon kanssa ja tottuisi siihen. Tai ei siitä ainakaan haittaa ole,

Tasamaanoudossa tein treeniä, jossa Rieha jäi istumaan kapulan edessään selin minuun. Käskystä vaan nappasi kapulan ja hyvästä vauhdista palkka. Ja hyvää vauhtia Riesku piti, laukka pysyi hyvin. Luovutuksia treenattiin erikseen, niissä oli ensin nytkähtelyongelmaa. Se katosi aika pian ja pystyi ottamaan kapulasta kunnolla kiinni, eikä nytkähtelyä tullut. Tässä kapulan paino näkyy jonkin verran ja Riehan pää menee väkisinkin hieman vinoon. Eli treeni ei ole pahasta.

Hyppynoutoa tehtiin vaan tokoesteellä, johon saatiin korkeutta ehk joku 60-70cm. Siinä ihan vaan heittoja ja noutoja. Halli on muuten hyvä paikka treenata heittämistä näin ohjaajallekin. Kapula pitää saada just eikä melkein esteen yli, muuten se kolahtaa kattoon. Vähän otettiin myös vinoja heittoja, niissä ei ollut ongelmaa. Palkkailin pääasiassa lennosta, mutta myös muutamasta luovutuksesta.

Tokopuolen jutuista treenattiin paikallaolot porukassa. Kumpikin sujui hyvin. Lisäksi testattiin Annan kanssa uutta evl:n paikkamakuuta, jossa siis kutsutaan koiran rivistä luokse. Tarkka suoritustapa ei vielä ole tiedossa, mutta tuskin treenistä haittakaan on. Rieha oli ekalla kerralla vähän ihmeissään, että noinko makuusta saa lähteä, mutta toisella kerralla tuli jo varmasti. Annan käskt jätti hyvin huomiotta. Siitä se uusien liikkeiden treenaaminen siis lähtee ;).

Tässä vielä pari kuvaa pallohullusta

Semmoinen pieni liitokelpi se onEi kommentteja: