keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Sylivekkejä ja sylivekkejä

Eilen treenattiin viikkotreenissä Top Teamin läksyrataa. Katselin rataa jo päivällä, että kuinkahan meille käy. Ja olihan se haastavaa, mutta ihan mukavaa, vaikka muutamassa kohdassa meinasi vähän epätoivo iskeä. Onneksi on tsemppaavat treenikamut ja kouluttaja. Kummasti sitä vielä yhden kierroksen jaksaa, kun joku kannustaa :). Rata oli tälläinen:



2-, 4- ja 6-hypyille tehtiin sylivekki. Siinä saikin hakea rytmiä ja rintamasuuntaa. Alkuun nämä sujui aika hyvin, mutta sitten Rieha keksi 2-hypyn takana olleen putken ja vaikka sylivekkini oli kuulemma oikein hyvä, niin Rieha ei enää kääntynyt ja tätä piti vääntää rautalankasta oikein huolella. Huoh.

7-hypylle tehtiin ennakoiva vastakäännös, jolla oli tarkoitus välttää takana ollut putki. Tämä toimi hyvin, mutta sitten 8- ja 9-hypyn välistävetoihin tuli ongelmia. Olin joko liian myöhässä tai liian lähellä tai jotain. Huoh. Tästä johtuen 11-hypylle tehty vippaus meinasi olla vähän hankalaa. Mutta selvittiin. Yllättävän hyvin Rieha vippaukseen lähti, vaikka ei kauheasti olla sitä tehty.

Loppurata tehtiin kerran raivolla, kun alun ohjauksissa meni niin paljon aikaa. Ja siinäpä ei enää ollutkaan juuri ongelmia. 13-putkeen takaaleikaten ja A:n kontakti nätisti. Putkijarru pelasi, samoin ennakoiva valssi 18-hypylle. Hyvä, että edes tässä tuli onnistumisen kokemus. Muusta radasta tuli lähinnä oppia, mutta sitähän varten me treenataan.

Ei kommentteja: