torstai 18. joulukuuta 2014

Itsenäinen puomi?

Tiistain treeneissä oli teemana puomi ja sen itsenäinen suorittaminen. Aika monta puomia radalle mahtumaan saatiin:


Ensimmäinen ja toinen puomi (3 ja 5)  tehtiin ihan vaan vedättämällä. 2- hypylle ja 4-putkeen lähetys ja sitten vaan jalkaa toisen eteen. Näissä ei ongelmia. 5-puomin jälkeen tehtiin sokkari ja jaakotuksella taas lähetys puomille (7). Nyt testattiin sivuttaista irtoamista, kun koira mentiin ottamaan pakkovalssilla vastaan 8-hypylle. Tässäkään ei ollut ongelmia, Rieha meni hienosti puomin päähän ja atuli hyvin pakkovalssiin. 9-putkeen lähettämisessä sai olla tarkkana, jos rintamasuunta aukesi yhtään, niin Rieha sinkosi jo kohti puomia.

12-puomilla testattiin irtoamista niin, että ohjaaja ei saanut mennä 9-putken ohi. Riehalla oli tässäkin tosi hyvä fokus eteenpäin. Sillä oli vaan niin kova kiire, että meinasi kääntyä ja tehdä puomin uudestaan takaisin päin. Tämä korjaantui, kun appari palkkasi puomin päässä.

Viimeisellä puomilla (16) jatkettiin irtoamistreeniä, tällä kertaa ohjaamaan ei saanut tulla putken jälkeen kuin puomin alkuun. Riehan irtoaminen näkyi tässäkin, se painatti heti ekalla kerralla täysin ongelmitta puomin päähän. Kontaktilla pysymistä ja siitä eteenpäin lähtemistä saa kyllä edelleen treenata. Mutta apparin ja/tai etupalkan kanssa tästäkin saa varmasti Riehalle helposti varman ja nopean. Kunhan vaan muistaa treenata ;).Ei kommentteja: