keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Miten kivaa!

Tänään oli niin ihana päivä, kun pääsi oman lauman kanssa lenkille ja treenaamaan. Aamusta käytiin lumikenkäilemässä tunnin verran. Kyselen vaan itseltäni, että miten ei olla aiemmin hommattu lumikenkiä, niin helppoa niillä on mennä. Päiväohjelmaan kuului myös uuden putken käytön harjoittelu, harmi vaan kun ei aurinko paistanut kunnolla, niin äksönkuvia en oikein saanut aikaiseksi. Mutta saatte nyt jatkossa nauttia näistä harjoittelun tuotteista.
Viima vahtii ikkunassa
Päivän ekaksi ongelmaksi otettiin kaukot, meidän ikuinen murheenkryyni. Ne on ihan oikeasti saatava kondikseen, on kurja antaa tasoitusta niistä, kun muut liikkeet sujuu. Haen vielä tapaa, millä lähdetään työstämään ja tänään testailin niitä. Jumpattu ollaan ja paljon, mutta se ei auta, koska läheltä tehtynä Rieha osaa tekniikan. Liike on vaan niin kovasti vireestä kiinni ja yhtään kovemmassa vireessä se alkaa liikkumaan, jos olen kaukana. Siihen ei auta läheltä tehty, rauhallinen tekniikan treenaus. Pikemminkin siihen on saatava kova vire ja kunnon matka ja yksinkertaisesti opetettava, että sen on silti kuunneltava.

Testailin tänään kahta eri tyyliä, eli että joko takajalkojen edessä on este, että ajattelisi niitä, tai sitten takajalat on alusta päällä, josta ei saa liikkua. Jälkimmäinen tuntui toimivan paremmin, koska jalkojen edessä oleva este sai sen pakittamaan jo ihan överisti. Muuten saatiin hyvä treeni, pääsin voivottelemaan tassujen liikkumisesta ja tuntui, että se alkoi ajattelemaan niitä paremmin. Sillä oli kova vire ja vielä päälle oikein houkuttelin sitä tulemaan eteen (kovat käskyt ja liioitellut käsimerkit), että sain virheitä esiin. Tuntui aika hyvältä tavalta, koitetaan nyt lähteä työstämään näin.

Tuiken kanssa treenailtiin tänään rallytokon liikkeitä ja hyvällä mallillahan ne on. Ilmoitin sen rallytokokisaan, eli ihan oikeasti pitäisi nyt myös treenata, vaikka se aika pätevä onkin. Ainakin ohjaajan kylttien lukutaitoa on heräteltä. Ja jonkinmoista häiriötreeniä voisi ainakin ottaa suunnitelmaan liiketreenien lisäksi.

Talvinenä
Illalla oli vuorossa Riehan agitreenit. Yksi kenttä oli vapaana, joten lämpättiin siinä alkuun tokoa. Luoksetulon stopeissa olen viime aikoina ottanut mukaan peruuttelua ja se on saanut Riehan ajattelemaan hyvin taakse. Tänään tuli sitten todettua, mitä muuta se voi aiheuttaa... Rieha oli vakaasti sitä mieltä, että stopin jälkeen kuului peruuttaa ja se osasi tehdä tämän kaiken ilman yhtään käskyä, eli ennakoi stopin ja lähti onnessaan peruuttelemaan. Onneksi tämä oli nopeasti korjattu. Muuten stopit sujuivat hyvin.

Seuraamista tehtiin myös ja ajoin sille sisään ajatusta vasemmassa jalassa kiinni olosta. Edistäminen johtuu pitkälti siitä, että lähtee liikkeelle oikean jalan mukana. Nyt tein äkkistoppeja ym., niin että oikea jäi eteen ja Riehan kuului pysyä vasemmassa kiinni. Hirveän hienosti se hiffasi, olin suorastaan ylpeä. Muutenkin seuruussa makea asenne, jota vielä vahvistelin jännite-treenin avulla. Ihana!


Vielä ennen omaa vuoroa tehtiin parit hyppytekniikkatreenit perussarjalla. Ekalla kerralla R hyppäsi kaksi vikaa hyppyä yhdellä loikalla, mutta sen jälkeen alkoi ajattelemaan paremmin. Eikä muutenkaan ollut pahan näköistä menoa, meni pää alhaalla ja ääntäkään ei juuri kuulunut. Ja ennen kaikkea, se ajatteli hyppäämistä.

Päivän rata oli tälläinen:


Kokonaisuutena Rieha oli hirveän hienosti kuulolla. En tiedä johtuiko tauosta, vai siitä, että tehtiin pohjalla jo paljon muuta, mutta se ei juurikaan sinkoillut. Ohjasin kyllä omasta mielestä suht rauhallisesti, eli ehkä sekin vaikutti. Ainoa ongelma oli vaan se, etten millään muistanut rataa kuin neljän esteen pätkissä, mikähän muistisairaus minuun on iskenyt... Mutta tuollaisina pätkinä rata sujui aika kivasti.

Alku meni aika kivasti. Pujotteleun jälkeinen putkeen vienti sujui valssilla. 7-putkeen vienti onnistui, kun menin ihan reilusti vaan seisomaan sen suulle ja työnsin koiran sinne. Jos olin yhtään kauempana, niin R meni 6-putkeen. 11-14 sujui aika hienosti ja ihan minun omalla ohjaussuunnitelmalla. Eli vippaus takaakiertoon, persjätöllä 12-hypylle ja reilulla vekillä vienti 13-hypylle, jolloin Riehalla oli suora linja putkeen. Loppukin sujui hyvin.

A:n alastulo oli tosi hidas, pitäisi ihan ehdottomasti treenata kontakteja kotona. Pujottelua otettiin alkuun pari kertaa ja R meinasi tulla toiseksi viimeisestä välistä ulos. Mutta kun palkkaa ei tullut, niin malttoi ja radalla pujottelu sujui aika kivasti.

Ei huono aloitus tälle treenijaksolle :).

Pieni rakas ja suuri pallo

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Mikä tuo sun uusi putki on? :)

Riikka kirjoitti...

Se on ihan perustelezoomi. Nikkorin AF-S DX 55-300/4.5-5.6G . Aiemminhan minä olen kuvaillut vaan kittilinssillä, eli siihen parannus on huikea jo ihan sillä, ettei tarvii olla koirassa kiinni kuvatessa :D.