lauantai 9. maaliskuuta 2013

Ei pennuja ensi kesäksi :(

Kuten otsikosta voi päätellä, pentusuunnitelmat siirtyvät. Rieha ja Tim ovat olleet kasvattajalla nyt viikon verran, eikä tositoimiin ole päästy. Ne tykkäävät toisistaan kovasti, leikki sujuu ja flirttiä on ilmassa, mutta siihen se on sitten jäänyt. Selkään hyppäämisiä on ollut, varsinkin alkuviikosta, mutta niistä ei ole tullut sen enempää.

Erja käytti Riehan eilen progesteronitestissä ja tulos oli niin korkea, että parhaat päivät ovat ehdottomasti menneen jo ohi. Hyvin pienellä todennäköisyydellä pentuja olisi mahdollisesti saatu suoraan kohtuun siementämisellä, mutta emme halua siihen lähteä ensikertalaisen nartun kanssa. Luonnollinen lisääntyminen on kuitenkin aika tärkeä juttu, eikä pentuja ole pakko nyt maailmaan saada.

Todennäköisesti syynä homman yritykseksi jäämiseen on se, että oltiin liian myöhään liikkeellä. Alkuviikosta Rieha oli vastaanottavaisempi, mikä kertoisi sitä, että silloin oltiin lähimpänä h-hetkeä. Tim on kuitenkin aika kohtelias poika ja aiemmankin pentueensa kanssa se oli astunut vain tiettynä hetkenä. Eli sekin voi vaikuttaa, varsinkin kun Rieha on kokematon narttu. Nyt touhut on menneet oikeastaan pelkästään leikkimiseksi. Rieha ei ole missään vaiheessa ollut kiukkuinen Timille, päinvastoin, eli siitäkään ei oikein voinut päätellä tärppipäivien ohimenoa.

Jäämme siis odottelemaan seuraavia juoksuja ja uutta yritystä. Riehan juoksuväli on n. 8kk, eli loppuvuodesta sitten paremman tiedon kanssa liikkeelle. Ja ennen kaikkea ajoissa. Pariskunta tulee niin ilmeisen hyvin toimeen, että en usko enää ongelmia olevan, kunhan saadaan ne yhteen oikeaan aikaan.

Ikävää tämä tietysti on, kun on jo niin paljon satsattu ja pennuista oli kiinnostunut moni mukava harrastaja. Mutta tämmöistä elämä voi välillä olla ja uskon, että pentueelle löytyy mukavat omat ihmiset myöhemminkin. Ja voihan se olla, että jonkun suunnitelmiin myöhempi ajankohta sopii paremmin.

Suunnitelmat ovat siis edelleen vahvasti voimissaan. Kiinnostuneet olkaa siis yhteyksissä :). Olen vakaasti sitä mieltä, että Riehalla on paljon annettavaa kelpieille erityisesti asenteensa, toimintakykynsä ja kovuutensa kautta. Todella paljon toivon, että sille pentuja saataisiin. Se on minun unelmakelpieni (unelmakoirani) ihan kaikessa ja ehdottomasti haluaisin itsekin sen jälkeläisen.

Jotain hyvääkin, eli voidaan keskittyä kesän kokeisiin ja kisoihin. Kalenteri alkaa täyttyä uhkaavasti, eli tekemisen puutetta ei varmasti tule :). Nyt vaan odottelen, milloin ehdin hakemaan pikkukeepin kotiin ja päästään treenaamaan, koska sitä me rakastetaan!

Ei tästä voi sanoa muuta kuin, että sydän

2 kommenttia:

Iitu kirjoitti...

No voi harmi, kun ei onnistunut. Ihanaa, että toimitte kuitenkin niinkun koirille on parasta. Toivottavasti onnistuu ensikerralla :)

Mikä ihana treenikesä onkin sitten edessä!

Piips ja Ruu kirjoitti...

Voi höh, mutta onneksi Rieha on vielä nuori eikä ollut kyse viimeisestä mahdollisuudesta. =) Nyt vain treenailemaan!