sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ehtii, ehtii treenata

Koko loppuviikko meni kauheassa kiireessä, eikä ehditty juuri treenata yhtään mitään. Olen ollut työreissulla, päälle normit puolen vuorokauden työvuorot, issikkavaellus ja tänään vielä JATin aksakisojen työvuoro. Kauheasti olisi ajatuksia ja treenattavaa, kokeet ja kisat siintää mielessä. Mutta eiköhän me ehditä :).

Tänään jaksoin raahautua aamusta treenamaan Annan ja Hennan kanssa. Aamusta oli klo 10, mutta kun olet koko viikon mennyt vähillä unilla ja reissussa, niin kyllä otti koville nousta. Mutta kannatti lähteä, saatiin kiva treeni aikaiseksi.

Aloitettiin luoksarilla, josta sain videonkin todistusaineistoksi. Stopit on taas aikalailla sitä mitä pitääkin! Tein ensin pelkän seisomisen. Videolla näkyy, että stoppaan vähän turhan ajoissa, mutta muuten jarrut on hyvät. Väliin sitten yksi suora luoksari, eikä näy pomppuja. Seuraavaksi sitten pelkkä maahanmeno. Ehkä ihan pieni viive seisomisesta maahanmenoon, muttei liiku yhtään. Loppuun vielä koko hässäkkä, jossa joudun kerran antamaan palautetta nuuskimisesta. Palautteen jälkeen palkkaan sen yhdestä skarpista makuusta ja ilme paranee taas. Nuo on vaan muistettava pitää mielessä, muuten Riehalle tulee tylsää :). Ja lopun kokonainen luoksari on aika nappisuoritus. Pientä pomppua tulee maahanmenon jälkeen, eli siihen täytyy ottaa enemmän suoraa palkkaa. Hienoa!



Luoksarin jälkeen tehtiin ohjattua. Vahvistelin ja palkkailin eka merkkiä ja sitten haettiin oikeaa. Nyt oli Riehalla vähän turhan kova odotus kapuloille ja ei meinannut millään malttaa kuunnella merkillä. Jos ei muuta, niin käänsi liikkurin käskystä ainakin päätä kapuloiden suuntaan. Tätä jouduttiin vähän jankkaamaan. Oikean haku oli maneesin möyhyssä aika vaikeaa ja meinasi eka suunnistaa keskikapulalle, koska ei vaan yksinkertaisesti nähnyt kapulaa. Kielsin ja kehoitin uudestaan oikealle, niin sieltähän se löytyi. Ehkä tämä oli ihan hyvä itsetunnon kasvatus, sinne oikealle on vaan mentävä niin kauan kunnes kapula tulee eteen, eikä puolivälissä saa luovuttaa ja vaihtaa keskimmäiseen.

Loppuun vielä tunnaria, jossa tehtiin vaikeutusta. Tällä kertaa kapulat laitettiin A-esteen kontaktille. Riehan ilme oli alkuun että, mitä hittoa, mutta hyvin se sinne lähti. Ekalla kerralla nosti oman, tiputti ja varmisteli vielä muut (mutta ei nostellut) ja toi sen jälkeen oman. Tokalla kerralla nosti heti oman. Pikkaisen ehkä vauhti laski, ilmeisesti oli sen verran erikoinen systeemi, mutta mahtavaa oli keskittyminen. Edelleen uskon siihen, että jos vaikeat onnistuu, niin kokeessa ei ole mitään ongelmaa.

Ei kommentteja: