maanantai 18. maaliskuuta 2013

Hyppyjä ja treeniä

JATtilassa Raisan kera. Teemana alkuun hyppytekniikka.

Tehtiin alkuun korkeuden arviointia. Riehalla oli hyvä meno, nostettiin rimaa aina 65cm asti. Tuntui tosin, että se hyppäsi melkeinpä paremmin korkealla rimalla kuin matalalla. Korkeassa se kokosi itseään paremmin. Matalat on ilmeisesti liian helppoja, eikä niitä tarvitse ajatella niin paljoa, kunhan vaan paahtaa menemään. Mutta ihan pätevän näköistä menoa oli, eikä arponut hyppyjä ollenkaan.

Hyppytekniikan päälle tehtiin tokoa. Raisa liikkuroi meille häiriöseuraamista. Se oli aika vaikeaa, Rieha meinasi keulia ihan huolella (kuulemma se oli ihan pk-seuraamista, kun se kulki pää ylhäällä kenottaen). Meinasi reagoida myös aika herkästi Raisan häiriöön. Huomauttamalla meno parani, eikä se enää mennyt niin helposti lankaan. Otin loppuun vielä itsekseen seuruuta ja meno oli paljon korrektimpaa. Ilmeisesti häiriö aiheuttaa Riehassa yliyrittämistä. Tokan seuruutreenin teemana oli pitkät suorat ja käännökset eri temmoista. Tämä sujui pätevästi ja tykkään, että juoksun käännökset on parantuneet.

Luoksetuloa treenattiin myös. Eka yksi suora luoksari, sitten kummatkin stopit, joista palkka apparin heittämällä lelulla taakse. Hitsin hyvää menoa. Ihan hymyilyttää :).

Loppuun Riesku sai vielä juosta pujottelua ja A:ta. Haki hyvin pujottelun kulmia, eikä koittanut singota liian aikaisin ulos. Muistin itse pitää ohjauksen päällä, enkä hihkunut epämääräisiä käskyjä, eli sekin varmasti auttoi asiaa. A sujui hienosti, hetsasin sitä kunnolla ja yritin saada menemään loppuun nopeasti. Aika hyvin toimi ja pysyi kontaktilla hienosti. Tässäkin auttoi se, että oikeasti keskityin siihen mitä teen, eli en huudellut epämääräisiä käskyjä. Yksinkertaista, mutta silti välillä niin vaikeaa. Riesku kyllä osaa, siitä ei ole epäilystä.

Rieha metsuroi
Viima teki myös korkeuden arviointia. Jouduin hieman säätämään viimeisen hypyn etäisyyttä, koska otti alkuun ihan ihmeellisen väliloikan ennen sitä. Ja sitten, kun siirsin sitä vähän lähemmäs (9 jalkaan), niin raukka rojahti suoraan riman päälle. Sille kannattaisi siis ehdottomasti ottaa etäisyyden arviointia. Mutta kun tajusi hypyn liikkuneen, niin sen jälkeen hyppäsi paremmin, eikä korkeus tuottanut ongelmia. Viiman hyppytekniikka on kuitenkin huonompi kuin Riehan, se on paljon vaivalloisemman näköistä. Muuten Viimalla oli tosi hyvä meno ja asenne, tykkäsi kovasti harjoituksesta ja varsinkin kun Raisa oli palkkaamassa. Ja Viimahan tunnetusti tykkää harjoituksista, joista saa paljon palkkaa :).

Tehtiin Viiman kanssa vielä pujottelun sisäänmenoja, A:ta ja puomia. Se oli ihan kovasti innoissaan tästäkin, eikä haitannut, vaikka hallissa oli muita. Se suorastaan tarjosi tekemistä, eli tosi hyvä fiilis!

Viima ja lumikuorrutus
 Tuike pääsi vielä viimeiseksi halliin temppuilemaan ja rallytokoilemaan. Saipa se juosta vähän putkissakin ja oli niin innoissaan. Rallytokojutuissa tein nyt häiriötreeniä esteillä ja se olikin yllättävän haastavaa. Tuike ei ole tehnyt agia aktiivisesti pariin vuoteen ja silti ne esteet vaan meinasi vetää puoleensa. Ja ihan semmoiset yksinkertaiset, kuten hypyt. Pujoteltiin hyppyjen väleistä ja T vaan välillä halusi pompata esteen yli. Hassu koira :). Kovasti palkkaamalla esteet unohtui ja malttoi seurata. Kovasti oli taas intoa ja iloa tekemisessä!

Tuike tekee kepistä tikkua

2 kommenttia:

- Tuija - kirjoitti...

Kun treenaat Viimankin hypyn kuntoon sulla on siinäkin agi-tykki :D

Riikka kirjoitti...

Viima ja agilitytykki ei ehkä ole ihan samaan lauseeseen sopivia :D. Mutta onneksi sen ei tarvitse tykki ollakaan, sen vahvuus on varma meno, jossa ei virheitä tule. Mutta toki hyppytekniikkaa treenaamalla saisi varmasti sekunteja pois. Motivaatiokin kasvaa samalla, kun saa paljon palkkaa. Täytyy yrittää ryhdistäytyä tekniikan kanssa ja koittaa vielä saada Viima kisakentille :).