lauantai 16. maaliskuuta 2013

Aurinkoa, kuvia ja eilisilllan treenit

Tänään toteutui yhdistelmä aurinko ja vapaa päivä. Sen kunnaiksi siis räpsyjä uuden putken kera. Vielä saa harjoitella, mutta aika kivoja otoksia sillä saa. Parin tunnin kuvauslenksa auringossa teki aika hyvää itse kullekin! Tässä kuvasatoa, olkaa hyvä (vai ennemminkin anteeksi :D).

 



























Treenirintamalla käytiin eilen kisatokovuorolla. Saatiin alkuun apua Marjolta ohjattuun. Haettiin taas sekä vasen, että oikea. Ensin merkin vahvistusta, asenne on siihen kyllä aika nappi, mutta jouduin sanomaan paikasta, kun jäi liian kauas. Tämän jälkeen korjasi ihan keskelle. Merkillä oli muutenkin vähän liian innoissaan ja meinasi lähteä noutamaan liikkurin käskystä. Höps, höps ja uudestaan, jolloin vasen nousi todell hienosti. Pelkäsin, että jää kiinni vasuriin, mutta mitä vielä, oikean nouto oli kympin suoritus (luovutuksessa oli merkki ohjurina suoruuden takaamiseksi). Tosi hieno meno ja hyvin bongasi kapulat vaikeasta alustasta.

Jatkettiin luoksarilla. Lähetin sitä ensin putkeen ja siitä stoppeja, ei tuottanut ongelmia. Testailin myös eri käskyjen vaikutusta luoksetulon pomppuihin. Meillähän on eri käsky suoraan luoksariin ja eri käsky stoppeihin ja aloin pohtimaan, että tekeekö se sitten stoppeihin pomppuja. Ja kyllä, kun käytin tule-käskyä, joka meinaa, että tulee stoppeja, niin alkoi heti pomppimaan. Kun taas käytin tänne-käskyä, joka meinaa suoraa luoksetuloa, niin tuli ilman pomppuja. Testasin myös pysähdykset kumpaankin ja tänne-käskyn kera ne onnistui paremmin.

Olen aina ollut sitä mieltä, että on reilumpaa koiralle, jos se tietää onko tulossa stoppi vai suora luoksari. Siksi näihin eri käskyt. Nyt aloin sitten miettimään, että eihän sillä pitäisi olla mitään väliä, koiran tehtävänä on tulla täysiä ja kuunnella, jos jotain käskyjä tulee. Riehan tyylisen koiran kanssa varsinkin, se kun ei tarvitse niin paljon rutiineja, ennemminkin se kaipaa sitä haastetta ja vaihtelua. Pitää siis harkinta josko vaihtaisi koko luoksarin yhden käskyn alle, riippumatta tuleeko siinä stoppeja vai ei. Se olisi todella helppoa, jos stoppien pomppimen jäisi näin pois...

Seuraamisessa tehtiin pitkää pätkää ja heti huomautusta jos meinasi keulia. Otti palautteen tosi hyvin vastaan ja saatiin minusta aika hienoa pätkää. Lisäksi treenattiin tempon muutoksia ja erityisesti käännöksiä juoksussa. Olin tosi tyytyväinen tähän pätkään.

Loppuun tehtiin metallinoutoa. Hetsimeininki, lähdin sen kanssa varastamaan kapulaa ja se oli aivan liekeissä. Nosti heti ja lähti tulemaan täysiä, josta sai tulla suoraan leluun. Tosi hyvä meno. Otin väliin muutaman luovutuksen ja loppuun yhden hypyn kautta. Hypyssä hieman mietti kapulan nostoa, mutta toi kuitenkin hienosti. Ihan hyvä meno siis tässäkin.

Kotona tehtiin kaukot superpalkalla, eli luulla. Ajattelin tämän saavan Riehan liikkumaan, mutta se skarppasi todella hienosti. Hyvähyvä!

Ei kommentteja: