maanantai 13. elokuuta 2012

Vettä pelastamassa koko sakin voimin

Pitkästä aikaa kunnolla VEPE-treeneissä. Edelliset treenit oli hieman nihkeät, mutta syykin selvisi sitten jälkikäteen, Riehalla oli jalassa haava. Ihmettelin kun se valjaita puettaessa nostanut jalkaa valmiiksi, niin kuin normaalisti, mutta en sitten tajunnut tutkia. Ei ihmekään, jos ei vesipelastus oikein maittanut.

Tämän päivän treenit meni sen sijaan hienosti. Päätin että otetaan vähän helpotuksia vaikeampiin liikkeisiin, ettei vaan se viime kerran huonompi fiilis jää päälle. R oli kyllä tänään jo ihan eri asenteella mukana, eli selkeästi oli vaan tuon kipeän jalan syy.

Aloitettiin veneestä hypyllä, lähes koematkasta. Hieno, ei mitään ongelmaa. Se on ihana, kun istuu veneessä niin tarkkaavaisena, mutta rauhallisena ja odottaa vaan käskyä. Ekalla käskyllä hienosto rantaan.

Esineen vienti tehtiin niin, että mie olin veneessä ja Anna lähetti. Lähes koematka tässäkin. Aivan erinomainen työskentely tässäkin. Anna antoi yhden käskyn rannasta ja mie toisen veneestä, tuskin tarviisi kumpaakin. Hienosti tuli esine käteen ja ehtipähän se tuoda sen vielä pari kertaa uudestaankin, kun soudettiin rantaan.

Veneen hakuun otettiin helpotusta, koska se oli se viime kerran vaikea juttu, eli lyhyt matka ja soudettiin avuksi. Rieha oli oikein pätevä, lähti heti täysiä ekalla käskyllä, ei päästänyt kertaakaan irti ja veti hyvin tuon matkan. Haetaan nyt sitä itseluottamusta vähän aikaa ja koitetaan välttää kovia nykäyksiä köydestä.

Hukkuneen pelastaminen oli myös listalla, pitkästä aikaa. Otettiin tähänkin vähän lyhyempi matka. Tässäkin R oli hienosti mukana ja lähti etenemään heti kun sai luvan. Ui reippaasti hukkuvalle ja tarttui leluun. Tässä tuli pari irroitusta, luulen että johtui hukkuvan polskinnasta, koska silloin kun tuli hiljaa perässä, niin veti hyvin. Mutta pääasia oli, että vaikka irrotti, niin tarttui heti ongelmitta uudestaan. Tästäkin jäi oikein hyvä fiilis, tarvitsee vaan vielä toistoja, varsinkin nyt kun taukoa on tullut.

Loppuun myös Tuike ja Viima pääsivät hyppäämään veneestä. Kumpikin suoriutui tehtävästä hienosti, ihan yllättävänkin reippaasti. Tuikesta ainakin tulisi vepevalio heti, kunhan veneen pelastaminen muutetaan barbieveneen pelastamiseksi ;).

Ei kommentteja: