torstai 30. elokuuta 2012

Nopea, nopeampi, nopein

Kuvasin eiliseltä tyyppien kimppaluoksetulon. Tuike ottaa veteraanin oikeudella hieman etumatkaa, mutta kelpie vetää puolta pidemmillä jaloillaan ja nuoruuden innolla ohi. Tuike 8-vee pärjää kuitenkin hienosti. Vimps tulee omaan taattuun tyyliinsä, tietäen että palkan saa ilman riehuntaakin.


Semmoinen pystykorvapuhallus :).

Tänään oli vuorossa viestitreenit ja ekaa kertaa oli mukana ihan vieraita koirakoita. Jännää! Olin itse yön töissä, joten ajattellin jättää lenkkeilytyksen metsään. Ei ehkä ollut ihan paras idea, Rieha oli nimittäin aika himskatin kovassa vireessä. Kivahan se on, että on hauskaa, mutta nyt meinasi olla jo överihauskaa :D.

Mentiin kahden muun koirakon kanssa b-pisteelle n. 500m päähän. Matkalle tuli yksi ison tien ylitys, lisäksi pienemmän polun ylitys. Lisäksi maasto oli tien jälkeen tosi risukkoista ja vaikeaa n. 50m ajan, kunnes muuttui mukavaksi kangasmetsäksi.

Rieha lähti koirakoista viimeisenä. Se seurasi muiden lähtöjä ihan intopiukeana. Sitä piti komentaa välillä ihan huolella ja siitäkin huolimatta meinasi hieman keulia ja sinkoilla hihnassa. Lähetykseen se sen sijaan patosi hienosti ja seurasi ihan hullun hyvällä ilmeellä. Tuossa se oli ihan hiljaa, mutta heti kun sai luvan lähteä, niin voi sitä kiljumisen määrää. Se oikeasti rääkyi keuhkojensa kyllyydestä ja meni niin, että sammaleet pöllysivät. Huhhuijaa...

Eka matka meni muuten hienosti, mutta sillä oli ilmeisesti ollut pieniä ongelmia tien ylityksessä tai jossain niillä main. Tien ylitys on haastava juttu ja kaksi edellistä koiraa olivat kumpikin menneet eri reittiä, joten kokemattomalle koiralle tuollainen on vielä vaikeampi paikka. Raisa sanoi, että kuuli sen rääkyvän paikallaan hetkisen, mutta huudon jälkeen oli tullut perille. Tarkkaa tietoa siitä, mitä siellä tapahtui ei ole, aloin itse miettimään että hidastiko vauhtia vaan tuo vaikeampi risukkopaikka vaiko oikeasti se tie. Mutta ei siis mikään helpoin matka tämä.

Minulle päin juoksi hienosti, nyt lähti koirakoiden keskimmäisenä. Eli tie ei enää haitannut haitannut. Edelleen se rääkyi, tosin hiljeni siinä vaiheessa kun joutui jäljestämään siirtymää. Eli kun on enemmän duunia, eikä pelkkää ihanaa juoksemista, niin oli heti hiljaa. Siirtymä oli n. 100m.

Kolmannelle lähetykselle päätettiin kuitenkin hieman helpottaa, kun matkassa ei tuntunut olevan ongelmaa. Eli mentiin hieman lähemmäksi tuota tietä, kuitenkin matkaa oli edelleen reilu 400m. Lähtö oli edellisen toisinto, lähetyksessä hiljaa, matkaan päästessään alkoi huuto. Nyt meni ihan suoraan ja hienosti perille. Jätettiin homma siihen.

Todettiin, että Rieha ei kyllä välttämättä enää tarvitse noita muita koiria jäniksiksi. Sillä tuntuu olevan hyvin idea selvillä ja muiden koirien lähteminen nostaa sen virettä ehkä jo vähän liikaakin. Toisaalta, se voi myös olla pelkkää uutuuden viehätystä, kun mukana oli kaikkia siistejä tyyppejä. Ensi viikolle on luvassa ainakin yhdet kimppatreenit, pitää hieman miettiä miten Riehaa siellä juoksuttaa. Olen myös sitä mieltä, että siltä voisi alkaa vaatimaan paremmin nätisti oloa odottelun aikana, se tuskin laskee sen virettä yhtään (todettu esim. agissa). Tai pikemminkin laittaa se tekemään jotain hommia, silloin se malttaa.

Mutta semmoinen treeni, on se ainakin ihan hemmetin nopea ja innoissaan, ei voi muuta sanoa...

Kotipihatreenissä oli tänään kakejen lisäksi tunnari. Kaksi toistoa ja oma nousi hyvin, tuli laukalla ja koko luovutushässäkkä oli hieno. Nyt kun saa tämän vaan ylläpidettyä kokeeseen saakka. Lisäksi tehtiin kiertojen kautta luoksarin stoppeja. Niissäkin oli hieman liioittelun makua, Rieha kiersi innoissaan n. 5 puuta, kun se yksikin olisi riittänyt :D.

Ei kommentteja: