maanantai 20. elokuuta 2012

Hyvän mielen agia ym.

Tänään oli niin mukavat agitreenit, että oksat pois. Kärnän Julia ehti meidän kanssa treenaamaan ja ihanan selkeää ja kannustavaa oppia saatiin. Juuri sellaista me tarvitaankin.

Ratana tehtiin tälläistä, ensin numerollista rataa, sitten noita kirjaimia:


Alussa tein sen pakkovalssi-jaakotuksen, mikä toimi ACEn koulutuksessa ja hienosti toimi tässäkin. Puomi oli tänään aika kamala, Rieha vaan ylösmenoa, eikä meinannut millään ottaa kontaktia kun jumitti niin kovin. Alasmenolla en kuulemma ollut tarpeeksi selkeä, ihan varmasti totta. Kontaktit pitääkin ottaa nyt työn alle. Julian kehoituksesta kokeiltiin ylösmenoa ilman stoppia ja Rieha teki oikein pätevän kontaktin juoksustakin. Ehkä se ei vaan enää hyppää ja voidaan jättää tuo typerä stoppaaminen pois? Alasmenon selkeytystä pitää yrittää treenata kotona laatikolla ja ottaa vapautuskäskyksi joku sana, mikä ei muuten ole käytössä.

Sitten se jatko. Puomin jälkeen R meni herkästi väärään päähän. Julia selitti miksi. Sen luonnollinen etäisyys minusta on iso, paimenkoiramaiseen tapaan. Ja jos en oikeasti kerro sille, että haluan sen lähelle, niin se menee kauemmas. Se ei kuulemma missään kohti rataa tehnyt vääriä estepäätöksiä sen takia, ettei haluaisi kuunnella, vaan enemmänkin sen takia että olen sekunnin liian myöhässä ja siinä vaiheessa ja tuossa vauhdissa Rieha tekee vaan sen päätöksen sillä tiedolla minkä saa. Sen verran on itsenäinen, että huonossa ohjauksessa ei jää pyörimään viereen, vaan menee sinne minkä lukee. Sama tässä putkessakin. Vastakädellä ja ns. hirtolla viemällä Rieha kääntyi herkästi jopa putken ohi. Eli kyllä se kuuntelee ja lukee.

6-9 pätkällä oli taas kyse ohjaajan rohkeudesta vaan mennä. 6-hypylle piti lähettää koira (joka olikin Riehalle yllättävän vaikeaa, kuulemma koska oma varmistelu on vähän syönyt sen rohkeutta mennä itse silloin kun saisi mennä), linjata sitä hieman niin, että hyppäsi kohti putkea ja samalla liikkeelle. Siitä sitten vastakäden avulla 7 ja sokkarilla 8. Sokkari oli minulle tosi vaikea, mutta loppupeleissä uskalsin tehdä sen ilman varmisteluja ja niinhän se Rieha vaan luki ohjauksen :). 9-hypylle reipas takaakierron merkkaus ja vastaanottavalla, valuvalla valssilla kohti putkea. Ja me osattiin, jee!

Aakkosradalla treenattiin ensin putken jälkeen hypyn merkkausta (koiran puoleinen käsi ja jalka merkkaa, toinen käsi ilmassa, ikään kuin näyttäisi koiralle maassa olevan paikan, mistä se ponnistaa ja samantien liikkeelle). Siitä puolivalssilla seuraavalle hypylle ja vastakäännöllä käännetään koira kolmannelle. Merkkausta piti ensin hieman treenata lelun kanssa, mutta hienosti R alkoi lukemaan. Samoin tuo puolivalssi tarvitsi vaan yhden kerran lelun kanssa, niin johan alkoi R kääntymään. Loistotreeni tämäkin!

Nyt on tosi hyviä läksyjä taas itsekseen tehtäväksi ja tämän treenin jälkeen jäi niin kiva fiilis, ehkä me jotain osataankin. Me vaan tarvitaan tälläistä henk. koht. neuvontaa, että ehdin ymmärtää. Ja Julia neuvoo niin hyvin, ihanaa :).

Viima pääsi tekemään myös ja hittolainen se oli pätevä. Ihan kisafiilis taas nousee. Viiman rata oli tälläinen:



Vimps lähti hirveän hyvin ja vastakäännös 4-hypylle toimi tosi hienosti. Pujottelussa se oli ripeä, Viimaksi tosi hyvä meno. Puomille asti mentiin täysiä ja takaakierrot sujui. Putken ja puomin erottelu on Viimalle hankala, koska tykkää niin paljon enemmän puomista. Pienen keskustelun jälkeen alkoi hakemaan putkeakin ja tykkäsi kun sai vielä loppun juosta puomin. Sairaan hyvä fiilis, Vimps tekee niin varmaa rataa ja vauhti oli tänään mainio! Tehtiin vielä erikseen puomia ja pujottelua, paljon palkaten.

Myös Tuike pääsi tekemään. Temputtelin sen kanssa ensin kaikenmoista. Sillä oli niin kovasti virtaa, että päätin että se saa tehdä myös vähän aksaa. Mentiin samalle radalle kuin mitä Rieha teki. Laskin rimat maahan ja menoksi. Se oli NIIN pätevä, ihana ja suloinen. Se meinasi tuolla hyppysuoralla ihan jo lähteä hanskasta, kun oli niin tohkeissaan. Se on kyllä aivan makea agikoira, ihan tekisi mieli vielä sen kanssa joskus kokeilla kisaamista. Hyvällä mielellä se teki, eikä vaikuttanut normaalia jumisemmalta treenin jälkeenkään. Toki ei tietenkään jankattu, kunhan pidettiin hauskaa :).

Olipas kivat aksatreenit!

Illalla treenattiin Riehan kanssa vielä pihassa tokoa. Tehtiin istu-seiso-maahan erotteluja puun kierron kautta. Aika hyvä fiilis, muutamia sekaannuksia oli. Sivultakin onnistui. Kuvasin siitä pienen pätkän:

http://youtu.be/vvgUE1VlYYQ

Lopputreenissä testasin istu-käskyn vaihtamista itu-käskyksi. Lähinnä että saisi siitä pois sen ässän, että ei kuulostaisi niin paljon stoo-käskyltä. Toimi yllättävän hyvin. Eli jatkossa ituhippeillään kehässä ;).

Kaukoissa ajettiin läpi sitä etupalkkaa, ihan hyvällä menestyksellä. Hieman oli ehkä levoton tai väsynyt, meni herkästi jätöissä lonkalleen. Yllättävän hyvin se sieltä nousi tästä huolimatta.

http://youtu.be/lOj4eNFvuBs

Iltaruualla tehtiin vielä vauhtinoutoa. Todistusaineistoa siitä, että kyllä se laukalla tulee, kun haluaa:

http://youtu.be/Ans7Wy6qUJk

Tuossa toki vähän huono irrotus itsellä jne., mutta kyllä tällä saa fiilistä haettua. Näitä varmaan jatketaan edelleen.

Ei kommentteja: