keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Selkäjuttua ja päivän treenit

Ensiksi vähän terveysjuttuja. Riehan selkäkuvat kävivät Kennelliitossa Anu Lappalaisen arvioitavana. Kyseessä oli isomman kelpieporukan tempaus, jolla oli tarkoitus kartoittaa selkäjuttuja yleisesti (kiitos Katjalle organisoinnista!).

Riehan kuvat on aiemmin arvoinut terveeksi kuvannut eläinlääkäri, mutta halusin kuitenkin toisenkin arvion ja samalla yhteneväistä dataa näistä selkäjutuista Selkäkuvissa tuntuu olevan vähän sama juttu kuin muissakin kuvissa, eläinlääkärien taidot vaihtelevat ja itse asiassa aika harva osaa oikeasti tulkita luustokuvia. Meillä tuomio säilyi edelleen samana, eli Riehalla on terve selkä. Suosittelen kyllä kovasti etsimään asiantuntijaa katsomaan kuvia, eikä tuo Kennelliittoon saaminenkaan tuntunut olevan vaikeaa. Ja muutenkin, selkäkuvat pitäisi saada viralliseksi Kennelliiton tutkimukseksi, ihan samaan tapaan kuin lonkat ja kyynärät. Silloin vältetään ne mutut ja saataisiin oikeasti asiantuntevaa ja ennen kaikkea samanarvoista tietoa, nyt kun selkälausuntoja ei oikein voi vertailla keskenään millään lailla, kun ei ole tietoa minkälaisella kokemuksella ell niitä arvioi.

Mutta tässä vielä Riehan diagnoosi sanasta sanaan:

Löydökset: Lannenikamien lukumäärä, muoto ja asento ovat normaalit. Normaali ristiluu ja lanneristiluuliitos.
Röntgendiagnoosi: Normaali tutkimus.


Eli terveellä rangalla mennään jatkossakin!

-----------------------------

Sitten treenijuttuihin. Tänään käytiin aamupäivästä hallilla. Sopivasti saatiin häiriötä, kun pari tuttua tuli treenaamaan myös.

Rieha teki ensalkuun hieman aksaa. Eli lähinnä kontakteja ja niissäkin lähinnä puomin ylösmenoa. Hain vauhtia putkesta tai hypyiltä ja naksuttelin vaan ylösmenosta. Pari ekaa kertaa pomppasi yli, mutta sitten alkoi hakemaan hienosti. Ylös- ja alasmenojen suhde pitää nyt pitää tiukasti ainakin 80:20, muuten into vie järjen ja ylösmeno unohtuu. Puomilla ja keinulla alasmenot on kuitenkin kivasti hallussa. A:lla sen sijaan treenattiin alasmenoa, koska sillä jää herkästi himmaamaan. Saatiin siihenkin parannusta.

Sitten tokohommiin. Ensin ruutua. Seisominen ruudussa oli ihan hakusassa, eli tarjosi maahanmenoa tai leikkiinkutsuasentoa. Pienen muistuttelun jälkeen taas priimaa. Ruutu löytyy kyllä hienosti. Seuraaminen oli ihan ok, hieman meinasi juoksupätkän käännöksissä irrota, mutta niihinkin saatiin parannusta. Luoksetulo oli hyvä. Paikkamakuuta tehtiin sivussa muiden tokoilessa häiriönä. Kaksi hyvää makuuta, ei ongelmaa.

Viima teki aksaa loppupalkalla. Tehtiin ympyrää, jossa oli rengas, 2 hyppyä vierekkäin eli takaakiertona, puomi ja mutkaputki. Oikein hyvää menoa ja testailin noille hypyille hieman eri ohjauksia. Intoa oli kovasti, loppupalkka toimii tosi hyvin. Loppuun vielä vähän pujottelua ja A:ta ja päälle jäi hyvä into.

Lopuksi Tuike pääsi tokoilemaan. Se oli ihan innoissaan ja hyppi ja pomppi. Aloitetettiin ruudulla, joka löytyi tosi hienosti, mutta stopin kanssa oli ongelmaa. Se vaan heilutti häntää ja hömppäsi ruudussa... No vahvisteltiin sitä heittelemällä palkkaa. Siitä liikkeestä istumista, jossa seuruu oli priimaa, mutta pari ekaa istumista meni maahanmenoksi. Sen jälkeen muisti taas homman nimen. Tunnarista tehtiin kaksi toistoa, kumpikin meni ihan nappiin ja hyvällä ilmeellä. Loppuun vielä kaukoja, jossa oli aika hieno meno. Tuntuu että peruuttelun oppiminen on parantanut sen kaukojakin ja on alkanut jotenkin enemmän hahmottamaan takaosansa käyttöä. On se vaan niin symppis kun on niin innoissaan!

Treenin päätteeksi käytiin vielä lenkillä Sadun ja Naavan sekä Sannan ja Bettyn kanssa. Aika hienosti tuli sakki toimeen. Viimakin leikki välillä Naavan kanssa ihan urakalla, vissiin se leikkaus on pehmentänyt porokoiran tälläkin saralla. Rieha ja Naava viilettivät yhdessä myös ihan vanhaan malliin. Tuike keskittyi ärisemään ja komentamaan, erityisesti Bettyä, joka oli jollain jännällä tavalla Tuikesta ihmeen mielenkiintoinen, vaikka äristä pitikin. Hauska sakki :D.

Ei kommentteja: