keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Viestikoira ja MEJÄ-koira

Koska näiden nykyisten lajien kanssa on niin vähän hommaa, niin päätettiin testata ihan uutta aluevaltausta eli viestiä. Riehalle pitäisi varmaan oikeasti päättää joku pk-laji, mitä treenata vähän enemmän tosissaan ja viesti voisi olla hyvinkin varteenotettava. Rieha rrrakastaa juoksemista, apuohjaaja löytyy omasta takaa ja kavereista läytyy lajiin perehtyneitä. Tänään saatiin apuja Raisalta ja Jannelta, Ipi oli myös mukana hyvänä motivaatiokoirana.

Juostiin lyhyttä pätkää, mutta kuitenkin niin, ettei Riehalla ollut suoraa näkyvyyttä pisteiden välillä. Ekalla kerralla se lähti, kävi täysiä kääntymässä Veskulla ja samantien takaisin. Virhe oli siinä, että Veskulla oli palkkana vaan namia ja sehän ei vauhdin hurmassa kelvannut. Heti kun vaihdettiin Veskullekin lelu, niin johan alkoi viihtymään sielläkin päässä. Rieha juoksi sellaisen 4-5krt meidän välin ja vauhtia sillä riittää! Ipin perässä meni oikein extralujaa. Varmasti tulee ihan Riehalle sopiva laji, kun viellä varmistuu tuosta ideasta. Hauskaa oli!

Lisäksi tehtiin vähän tokoa/tottista (saavat nyt olla mun kirjoissa saman asian alla). Seuruutin Riehaa henkilöryhmässä ja se meni oikein kivasti. Alkuun piti pari kertaa sanoa erityisesti Raisaa kohti hillumisesta, mutta loppuvaiheessa seurasi mahtipaikalla ja kontaktilla, vaikka vedin millaista kahdeksikkoa tahansa. Loppuun vielä yksi luoksetulo. Ekalla kerralla ennakoi lähtöä ihan sekunnilla ja palautin sen. Uusinta oli kympin suoritu, vauhti hieno ja eteentulo ihan nappi. Riehalla oikein kiva treeni!

Vesku teki viimalle jäljen, joka vanheni viestitreenien ajan eli pari tuntia. Tehtiin se lisäksi laimennetulla verellä. Pituutta tuli aika kivasti, varmaan joku 500m.

Viima oli ihan liekeissä, se huusi ja haukkui koko matkan jäljelle- Lähti hyvin, mutta vauhti alkoi kiihtymään ja veti sitten ohi jäljestä. Palasi itse jossain vaiheessa, mutta vauhti oli koko ajan aikamoista. Eka kulma löytyi ok, mutta kakkoskulma hukkui ihan kokonaan, koska haistoi jo kaadon ja oikaisi suoraan viimeiselle suoralle. Kaato löytyikin sieltä hienosti ja Vimps oli niin polleaa, niin polleaa.

Intoa oli siis hieman liikaa. Osalta saattoi vaikuttaa se että joutui tosissaan odottamaan autossa noiden muiden treenien ajan ja keräsi vaan intoa. Toinen huomio oli se, että alue, mihin jälki tehtiin, oli aika kapea eli eka viimeinen suora aika lähekkäin. Viima on niin itsevarma, että vetää ilmavainulla sitten suoraan loppuun jos saa lopusta hajua. Eli isommalle alueelle tekemään, että saadaan kunnon matkat. Motivaatiosta ei ainakaan jää kiinni. Viima on nyt muutenkin juoksutauolla esim. agista, joten hyvin olisi nyt aikaa tehdä jälkeäkin.

Semmoin metsätreenipäivä!

Ei kommentteja: