tiistai 5. heinäkuuta 2011

Jos aloitat, niin vie loppuun saakka

Otsikossa päivän teema ja treenin tärkein huomio. Rieha on niin erilainen ohjattava, että ohjausvirheitä tulee. Ei siinä mitään, mutta ei silti pitäisi jättää hommaa siihen kun koira yrittää niin upeasti. Minä siis meinaan herkästi lyödä hanskat tiskiin. Sapiskaa siitä ohjaajalle.


Saatiin seuraksi Tarja&Luura sekä Riitta-Liisa ja Jinga ja tehtiin seuraavanlaista pätkää:



Rieha teki vihreällä merkattua pätkää. Se oli aika haastava, mutta Rieha on kyllä ihan uskomattoman upea. Se menee tasan sinne mihin ohjaan ja ihan täysiä. Alun vinohypyt oli yllättävänkin helppoja, ei tainnut tulla kertaakaan ohi niistä. Putkeen irtosi upeasti. Ennen 5-hyppyä piti koittaa ottaa koiraa haltuun, muuten se teki jättimäisen kaaren kun vauhti ei hidastunut yhtään. 6- ja 7-hypyillä sai olla tarkkana ettei mennyt ohi, mutta kun sujui niin sujui!


Pujottelussa oli verkkojen lisäksi nyt neljä ohjuria. Alkuun R teki tosi hyvin, mutta vauhdin kiihtyessä ja palkan siintäessä silmissä, alkoi tulla viimeisestä ohjurista läpi. Ihan omaa tyhmyyttä, loppuun ei kyllä kannata vielä laittaa ohjureita, alussa ne ei haittaa mitään. Mutta saatiin pari ihan erinomaista pätkää, puhtaasti läpi, ihan mahtavaa!


Aloituksessa pitää kiinnitää huomiota paikallaan pysymiseen. Luulin alkuun että R vaan on niin innoissaan ettei pysy, mutta kun katsoin hommaa videolta niin näkee että se vaan lukee omaa ohjaustani. Eli sille pitää vaan olla vielä tosi selvä jättämisessä. Tuon pätkän lisäksi tehtiin 3-6-pätkää niin, että 6-hyppy oli takaakiertona. Se oli aikasta haastavaa sekin, mutta saatiin siinäkin onnistumisia, onneksi. Tässä pieni video, jossa ei ole niitä kaikista kamalimpia, mutta ei myöskään kaikista parhaita pätkiä:



Viima teki sekä samaa pätkää kuin Rieha että tuota keltaisella merkittyä. Ja se oli ihan liekeissä! Puhdasta rataa, kivalla vauhdilla. Pujottelut ja kontaktit sujui, ei oikeasti ollut mitään valittamista. Ja se halusi vaan tehdä enemmän ja enemmän. Tarja, joka on nähnyt Vimpsin monta kuukautta sitten sanoi että erityisesti pujottelu on sillä vetreytynyt tosi paljon. Kokeilipa Tarja viedä Viimaa pieniä pätkiä ja niinhän se mun pieni porokoira vaan meni, eikä yhtään haitannut kun aksaaminen on niin kivaa. Hyvä mieli jäi!

Ei kommentteja: