keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Tiistain touhut

Tänään oli taas vuorossa uinti Koirasportissa. Rieha ja Tuike olivat ihan innoissaan kun tajusivat mihin tultiin, Viima oli vähän vähemmän innoissaan. Rieha meni jopa tassupesulle ihan onnessaan, kun Viima piti kiskoa sinne. Sen kunniaksi porokoira aloitti. Se meinasi ihan tosissaan, ettei aio altaaseen mennä, mutta sitten kun se sinne nostettiin, niin ui aivan älyttömän hienosti. Viimalla on todella hyvä ja rauhallinen tekniikka. Se veti kunnon kierrokset ja ui oikeasti mielellään, vaikka lähtö siitä tyhmää joka kerta olikin. Myös Ansku oli edelleen tosi inha tyyppi, eikä pieni porokoira voinut katsoa ollenkaan sinne päin.


Rieha ui alusta saakka ilman liivejä. Se kiipesi itse altaalle ja pienen mietinnän jälkeen hyppäsi veteen. Ja se oikeasti hyppää, ramppi on siitä ihan turha vekotin, on paljon kivempi ponnistaa reunalta kunnon pommilla veteen. Oiskohan siinä VEPE-koiran ainesta . Tekniikka on silläkin aika hyvä, vähän meinaa vaan olla kiire ja vauhti on aikamoista. Lelun perässä se menee minne vaan. Rampilla se odotteli rauhassa ja pussaili Anskua. Tykkää selkeästi tosi paljon, taas tuli kaamea protestihaukku kun joutui häkkiin odottelemaan.


Tuike veti viimeisenä. Se oli ihan innoissaan ja tuntuu ettei pää ihan kestä mukana menossa. Siitäkin syystä homma on sille aika rankkaa. Sen uintiasento tuppaa herkästi menemään vähän pystyyn, kun kiihtyy ja sitten se on vieläkin rankempaa. Lelu suussa se ui paremmin ja nouti lelua onnessaan. Tuike on kuin paraskin pk-koira, kun rampille päästyään purkaa itseään purren lelua syvällä otteella.


-------------------------------------------------------------------------------------


Uinnin jälkeen käytiin lyhyesti tokoilemassa harvemmin käytetyllä kentällä. Suunnittelin Tuikelle nyt kunnon treeniohjelman, mihin sisältyy extrapaljon koemaista treeniä ja rutiinien opettelemista. 1. treeniin kuului virittely (lelun heittoa, vihjesanat ja loppupalkan jättö yhdessä), josta mentiin tuomarin puhutteluun ja juoksuntarkastukseen (Vesku sai kunnian olla tuomari) ja lopuksi sitten seuruun aloituspaikalle, josta vapautin sen loppupalkalle lähtökäskyn jälkeen.


Meni ihan kivasti, loppupalkka vähän nosti kierroksia. Mutta tärkeää on nyt vaan ajaa nuo rutiinit läpi. Ajattelin opettaa sille myös ihan uuden palkkasanan ja -tavan, se unohtui tämän päivän treenistä. Näitä jatketaan nyt toivottavasti joka päivä ja lisäksi naksutellaan kotona liikkeiden osia. Tänään tehtiin seuruun aloituksia.


Rieha treenasi seuruuta ja siinä sitä vaikeaa paikkaa. Ihan kivalla mallilla on jo näiden muutamien treenien jälkeen. Lisäksi tehtiin luoksetuloja. Mietiskelin josko opettaisin sille erikseen luoksetulon eteen ja luoksetulon sivulle ja kumpaakin testailtiin. Sivu-käskyn se osaa, joten sillä se on aika helppo saada sivulle eli periaatteessa saattaisi saada aika nopeasti koevalmiin sen avulla. Tosin vauhti ei ollut ihan paras, mutta sitä voi lisätä lelun avulla. Eteentuloa otettiin lyhyellä matkalla ja siinä sai olla tarkkana että tuli suoraan. Loppuun vielä parit vauhtiluoksarit suoraan leluun, joka tuli jalkon välistä. Oikein kiva meno.


------------------------------------------------------------------------------------


Illalla oli vuorostaan Viiman ohjatut agit. Ei ollakaan pariin viikkoon päästy, joten kiva oli mennä. Rata näytti tältä:



Aloitettiin takaperin ketjuttamalla. Ensin 9-12, sitten 5-12 ja sitten koko pätkä. Yllättäen rengas oli tänään tosi vaikea. Loppupalkka tulee huonoon kohtaan suhteessa renkaaseen jos sen jätti maahan, joten otettiin renkaalle avustaja palkkaamaan. Silti sai olla tarkkana että teki oikein. Saattoi osaksi vaikuttaa sekin, että rengas oli aika ahtaassa kolossa ja jouduin ehkä vähän hidastamaan/vaihtamaan juoksulinjaa ennen sitä.


Muuten rata meni ok. Putket ei ole nopeita, eli niissä kuluu eniten aikaa, mutta hyppysuorille vauhti nousee jo oikein kivaksi. Muutenkin teki mukava halukkaasti, eli kiva treeni.

Ei kommentteja: