keskiviikko 26. elokuuta 2015

Viikon kuulumisia

Pop kävi Riehan luona kylässä viikonloppuna toisen kerran ja pentusuunnitelmat vahvistuivat. Pop oli ollut helppo ja lunki reissukoira, joka oli nukkunut hotellihuoneessa tyytyväisenä. Toivottavasti hienot Riehakkaat saavat kakkososan!

Tokossa Riehan kanssa ollaan opeteltu edelleen lähinnä uusia liikkeitä, vanhojen ollaan annettu hautua. Katsottiin uusia liikkeitä myös Kiviahon Katjan koulutuksessa viime lauantaina. Aika lailla oltiin samoilla linjoilla niiden kanssa ja totesin, että hyvällä mallilla ollaan liikkeiden opettelun kanssa.

Merkin kierto pitää vahvistaa varmaksi eri häiriöissä. Sinänsä Katja tykkäsi Riehan tavasta kiertää, se on nopea ja tiivis, eikä päätön. Katja oli kuitenkin sitä mieltä, että Riehan ilopomput pitäisi saada matkalta pois ja testattiin siihen paria hetsaustaktiikkaa. Ymmärrän kyllä pointin, mutta toisaalta uskon, että pomput vähenevät kun liikkeeseen tulee varmuutta.

Kapulan luovutuksista oltiin samaa mieltä, eli jatkan uuden luovutuksen opettamista. Kapuloiden hakuun sain hyvän vinkin käsimerkeistä, vaihdan ne ristikkäisiksi. Tällöin saadaan taas eroa ohjattun käsimerkkeihin.Merkittömässä merkissä jatketaan samaa linjaa. Palkan kanssa lähetyksiä ja voisin vielä vahvistaa eteenmenoa, niin että palkkaisin koiran vieläkin enemmän pysäytyspaikan taakse. Nyt usein vaan heitän palkan koiralle stopista. Tähänkin häiriöt mukaan nopeasti, erityisesti merkit. Niistä on vaan selvittävä, eikä niitä saa bongailla.

Pariin otteeseen ollaan tehty myös uutta paikkamakuuta. Rieha on selkeästi innostunut tästä liikkeestä (jee, saa juosta) ja alkoi reagoimaan minun pieniinkin henkäisyihin, koska ihan varmasti se oli kutsu. No, tässä ollaan sitten tehty nyt malttia ja treenattu kuuntelua. Millä tahansa käskyllä ei saa lähteä, vaikka olisi kuinka kivaa. Ihan hyvin se alkoi mennä kelpin kalloon x-määrän toistoja jälkeen.

Tuiken voittajan rally edistyy taas sekin. Välillä sillä on päiviä, jolloin alkuun ei meinaa muistaa oikealle puolelle tuloa ollenkaan, toisina taas muistaa sen heti. Namilla autettuna onneksi se sieltä aina löytyy. Maanantaina tehtiin rataakin, eikä se ihan huonosti mennyt. Tosin itsellä on vielä paljon opeteltavaa kylteissä ja niiden suorittamisessa. Jotenkin mulla oli ajatus treeneissä, että jos koira seuraa oikealla, niin myös kyltit mennään oikealta puolelta. Aivan ihme ajatus taas kerran... Eli ohjaaja saa vielä treenata, että osuu edes oikeaan kohtaan kyltille.Viima teki maanantaina myös radanpätkää. Välillä se meni reippaamin, välillä vähän hitaammin. Liikkeet se kyllä osaa, erityisesti eteentulot on sillä aina ihan priimoja. Sen kanssa motivaatio on vaan se ykkösjuttu ja viime aikoina se onkin ollut kovin hyväntuulinen myös treeneissä.Rieha on opetellut oikealla puolella seuraamista ja voittajan kylttejä. On muuten aikamoista sirkusta taas välilllä, kun kelpie yrittää sata lasissa ja ehtii tehdä silmänräpäyksessä miljoona asiaa. Siinäpä yrität saada sen oikean sieltä poimituksi...

Ei kommentteja: