torstai 20. elokuuta 2015

Riehalle toiveissa pentuja!

Rieha aloitti juoksun viime viikolla ja tänään Rieha treffasi komean Popin. Jos kaikki sujuu hyvin, niin toiveissa olisi siis kelpien pentuja! 

Rieha tykästyi Popiin välittömästi ja muutaman hetken jälkeen pariskunta oli tositoimissa. Siinä ei juuri tarvinnut ihmetellä, kunhan seurasi vierestä kun koirat hoitivat homman. Riehasta löytyy kuvia ja tietoa ympäri blogia, niin keskityn nyt enemmän Popiin. Tässäpä siis vähän kuvia ja tietoja Riehan sulhasmiehestä.


Pop, viralliselta nimeltään Bamba Pop (Koiranet) on tuotu pentuna Australiasta yhdessä siskonsa kanssa. Se on puhtaasti working kelpie. Wörkkeritaustainen uros oli meillä Riehan kasvattajan Erjan kanssa alusta saakka ajatuksissa Riehan toiseen pentueeseen.

Pop on elänyt elämänsä täysin työkoirana nauta- ja lammastiloilla. Se onkin intensiivinen paimen, joka kestää hyvin painetta. Kaisa Hilskaa lainaten: "Sillä on melko voimakas silmä, se ajaa hyvin ja haluaa mielellään hallita ja pysäyttää laumaa.". Näin itse Popin lampaiden kanssa ja palo työhön oli pojalla todella kova. Pop on myös suorittanut paimennuksen perusradan ja kisannut lampailla ja naudoilla 1-luokassa.


Popin kanssa ei ole harrastettu koiraharrastuslajeja vaan se on aina ollut puhtaasti työkoira. Uskon kuitenkin, että sillä olisi paljon potkua myös harrasteisiin. Se on hyvin avoin, sosiaalinen ja tasapainoinen koira, jonka elämää ei juuri mikään hätkäytä. Popin haltijan mukaan sille ei jää tilanteet päälle, eikä se pelkää ääniä. Se on elänyt lapsiperheessä toisen uroksen kanssa ongelmitta. Vaikka sen kanssa ei ole juuri koskaan leikitty tai vahvistettu taisteluleikkejä, niin se tuntuu syttyvän leikkimisestä heti eli moottoria löytyy myös sitä kautta.


Pop kävi muutama viikko sitten luonnetestissä, joka vahvisti käsitystä tasapainoisesta kaverista. Se kävi testissä itselleen vieraan ihmisen kanssa, eikä tämä hätkäyttänyt poikaa mihinkään suuntaan. Popin luonnetestiprofiili:

Toimintakyky +1a kohtuullinen
Terävyys +1b koira, joka ei osoita lainkaan terävyyttä
Puolustushalu -1 haluton
Taisteluhalu +2b kohtuullisen pieni
Hermorakenne +2 tasapainoinen
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++ laukauskokematon
yht. 188p.

Pop oli läpi luonnetestin varma ja rauhallinen. Sille ei jäänyt mikään tilanne päälle ja tuomarit kehuivat erityisesti sen hienoa hermorakennetta. Laukauksista tuomarit sanoivat, että jos Pop olisi aikaisemmin kuullut laukauksia, se ei olisi reagoinut niihin millään lailla.


Kaikinpuolin Pop on varmasti tulisieluiselle Riehalle erittäin hyvä pari. Itse tykkäsin Popista välittömästi sen tavattuani. Se todellakin seisoo kaikilla tassuillaan vakaasti ja suhtautuu elämään iloisen avoimesti. Pennuissa tulee varmasti riittämään moottoria ja työhalua lajiin kuin lajiin, myös erityisesti pk-puolelle. 


Rieha menee jalostuslainaan Erjalle ja tällä kertaa pennut myös kasvavat Turun suunnalla. Erja vastaa pentuihin liittyvistä kyselyistä eli jos sellaisia herää, niin ota yhteyttä: erja(at)mantysalo.net 

Pennuille toivotaan aktiivisia, harrastavia koteja, joissa on kokemusta paimenkoirista, mielellään juuri kelpieistä.

Tulevan pentueen sukutaulu:

1 kommentti:

Veera kirjoitti...

Tsemppiä pentuprojektiin! :)