keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Mietintää palauttelevien parissa

Maanantaina suunnattiin hallille ja otettiin työn alle edellispäivän kokeen ongelmat. Yritin saada niitä esiin, mutta ei onnistunut. Eli koetilanne, koepaikka tai joku muuttaa tilannetta.

Alkuun tehtiin zetaa. Tehtiin monta toistoa koemaisesti, eikä jäävissä ollut mitään ongelmaa. Näitä kuvattiin videolle, jotta voisin analysoida liikettä. Sinänsä, vaikka se nytkin teknisesti onnistui, niin onhan se vähän jäykän näköinen liike. Kokeessa kävelen ripeämmin, treeneissä huomattavasti hitaammin. Hitaassa kävelyssä seuruu ei pelaa ja varsinkin käännöksissä on ongelmia, eli Rieha yrittää istua. Muutenkin olen aika vaikean oloinen, en tee liikettä yhdessä koiran kanssa. Ehkä tästä on nyt tullut "se" liike, mitä jännitän ja jäykistelen, eikä se sitten onnistu kokeessa... Siinäpä pohdittavaa korjaussarjaan.Sitten se tunnari. Tässä ei kyllä mielestäni ole mitään painetta tai ongelmaa kun tehtiin toistoja. Laitoin tunnareiden ympärille merkkejä, ei vaikuttanut. Eikä myöskään liikkuri kapuloiden vieressä. Tässä oikeasti luulen, että parkkihalli oli se vaikuttava tekijä. Mutta sitäkin voi treenata, tehdään jatkossa tunnaria vielä erilaisemmissa paikoissa.Myös kaukoja jumpattiin ja niissä sitä, että pitää kuunnella. Vaikka en ikinä saisi Riehalle täydellistä maahan-istu-tekniikkaa, niin yhtään pisteitä ei ainakaan saisi lähteä tuplakäskyistä.

Loppuun tehtiin vielä vähän aksaa. Välistävetoja ja pujottelua pienellä radanpätkällä. Välistävedotkaan ei enää niin pahasti töki.

Eilen agivuorolla oli tälläinen rata:


Alun avokulma pujotteluu sujui superisti kutsuhypyllä. 4-7 oli aikamoinen pyöritys, haastetta riitti. Pujottelun jälkeen valssilla 4-hypylle, puolivalssi 6- ja 7- hypyille ja siitä vastakäännöksellä putkeen. Paljon oli itsellä mietittävää ohjauslinjojen suhteen, mutta ihan ok onnistuttiin. Edelleen paljon oli kiinni siitä, miten rohkeasti vein.

9-10 otettiin välistävedoilla. Näissä kun jätin turhat jarrutukset pois, niin rimat pysyi ja muuten Rieha ohjautui tosi hyvin. Takaaleikaten putkeen ja loppupätkä suoraviivaisesti ja hyvillä kontakteilla. Ihan oli pätevää menoa ja paljon hyvää. Mahtavaa, että onnistumisia alkaa olla joka treeneissä, vaikka tehtäisiin vaikeitakin pätkiä :).

Ei kommentteja: