maanantai 16. maaliskuuta 2015

Viime viikolla

Palataan pikaisesti viime viikkoon. Opiskelu on vienyt tehokkaasti omaa aikaa, joten isommat treeni on olleet vähemmällä. Vähän harmittaa, kun otin vielä täksi kuuksi hallikortin ja nyt en työharjoittelun takia pääsekään päivisin niin hyvin. Ja kentätkin alkaa pikkuhiljaa sulaa. No, pitää yrittää vielä loppukuu käyttää tehokkaasti hyväksi,

Viime tiistaina oli normaaliin tapaan aksatreenit. Saatiin taas videota tekemisestä ja kyllähän siellä ne ongelmakohdat aika tehokkaasti näkyy.



Perjantaina treffattiin Salme ja kertailtiin viime kerran juttuja eli seuraamista, tunnaria ja kaukoja. Seuraaminen tehtiin alkuu ja treenien päätteeksi. Jälkimmäinen oli huomattavasti parempi, sekä oman rauhan, että Riehan vireen kannalta. Tämä edelleen tukee ajatusta siitä, että minun pitää vaan uskaltaa purkaa sitä enemmän, niin ylivire lähtee pois. Toinen tärkeä asia on oma mielentila, toisella kierroksella sain hyvä rauhan päälle, käänökset sujui ja muutenkin olin enemmän zen. Saman fiiliksen kun saisi aina. Tekniikkapuolelta hiottiin taas täyskäännöksiä oikealle ja niissä pään ja paikan pysymistä. Se on teknisesti Riehalle uusi juttu, joten paljon palkkaa.

Tunnari tsekkattiin ja se oli muuten täydellinen, mutta pyöräytti kapulaa palautuksessa pari kertaa. Pitotreenejä siis edelleen ja erityisesti pitkästä matkasta luovutuksia. Vauhti lisää Riehalla pyörittelyä, eli sitä pitää treenata.

Kaukoissa ollaan tehty paljon tekniikkaa. Mielentilaa olen yrittänyt myös muuttaa ja saadaa Riehaa ajattelemaan enemmän. Ehkä siellä pieni ajatus jos näkyy, eikä homma ole pompsahtelua joka suuntaan. Ensimmäisen vaihdon kuuntelu sen sijaan oli hyvällä mallilla, eikä saatu Riehaa kertaakaan mokaamaan. Siitä ansaittu palkka.

Lisäksi katsottiin vielä luoksetulo ja zeta. Luoksetulo on muuten hyvä, mutta ekan välin laukka on niin kova, että stoppi ei ole ihan täydellinen. Muihin väleihin hieman himmaa, joten maahanmeno on tosi hyvä. Tätä pohdittiin. Ainakin itselle tiukemmat käskyt. Lisäksi puhuttiin, että stoppeja voisi ottaa nyt kuurina heti kun lähtee liikkeelle. Josko sitä kautta saisi sen ajattelemaan hieman rauhallisempaa vauhtia. Takapalkka oli myös käytössä.

Zetassa Rieha teki hyvät vaihdot ja muutenkin hyvää työtä. Zetan ongelma olen minä. Minun pitää keskittyä hommaan ihan tosissaan ja rauhoittaa meno. Tempoa laskettiin ja oikeasti mietin jokaisella suoralla mitä teen, jolloin homma parani heti todella paljon.

Eli ohjaajalle rauhoittavia, tai ainakin henkistä meditaatiota ;). Puhuttiin myös kisarutiineista. Olen itse kisoissa aika paniikissa ja ruokin samalla Riehan sinkoilua ja intoilua. Niihinkin siis nyt paljon rauhallisempi meno. Mukavaa, kun joku katsoo ja sanoo, vaikka periaatteessa asiat tietääkin.

Ei kommentteja: