sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Huisia rallykisaamista!

Koska astutusrintamalla ei ollut havaittavissa suuria muutoksia, niin päätin lähteä Riehan ja Tuiken kanssa rallytokokisaan, johon olin ne jo aiemmin ilmoittanut. Rieha oli ilmoitettu ekaa kertaa alokasluokkaan ja Tuike ekaa kertaa avoimeen luokkaan. Rallyyn saa siis osallistua myös juoksuiset nartut luokkansa viimeisinä ja housut jalassa. Eli eikun pöksyt mukaan ja menoksi!

Rieha ei päässyt yhtään tutustumaan halliin, ettei turhaan olisi levittänyt sinne hajuja. Mentiin siis suoraan kehään ja tekemään. Kun otetaan se huomioon, lisäksi vielä juoksut, pöksyt ja meidän vähäinen rallyn treenaaminen, niin homma sujui oikein hienosti. Ei sitä juuri häirinnut mikään, mikä kertoo sen työmoraalista. Yhden kyltin uusin, koska Rieha ei ollut mennyt kunnolla maahan, enkä tajunnut sitä heti. Tästä -3p, koska uusinnassa käsky oli varmasti niin selkeä, että ne kyynärätkin painui alas. Yksi piste lähti painamisesta jossain kohtaa. Yhteensä saatiin siis 96/100p., hyväksytty tulos ja 3.sija. Lisämainita "taitavaa osaamista". Niin se vaan Rieha handlaa tämänkin lajin!

Kisan pääpaino oli Tuikessa, jolle rally on se ykköslaji. Avoin luokka jännitti kovasti, siellä oli mm. hyppy, jota ei olla kauheasti treenattu. Mutta Tuike oli niin hieno. Se veti iloisella mummokoiran asenteella koko radan. Kaksi kylttiä uusin, koska Tuike ehti istahtaa kesken liikkeen. On muuten yllättävän vaikeaa vanhalle tokokoiralle tehdä esim. 360 asteen pyöriminen vasemmalle niin, ettei takapuoli ota kertaakaan maahan. Näistä siis -6p. Yksi 3p lähti kyltin nuuskaisusta ja 2p vinoista asennoista.

Tuloksena siis 89/100p, hyväksytty tulos ja 2.sija. Kaiken kruunasi se, että Tuike sai Tuomarin suosikin maininnan! Se on oikeasti ihan mahtavaa, kun mummokoira saa kehuja iloisesta ilmeestä ja asenteesta. Kyllä minä olin sitten niin ylpeä!!! Ihana pieni veteraani. Se oli niin reipas ja extrapisteet se sai vielä siitä, että sen kimppuun karkasi iso koira, joka ei onneksi tehnyt sen pahempaa vahinkoa. Mutta semmoiset ei asennemummoa hidasta.

Ja katsokaa millaiset palkinnot me saatiin! Kuvasta puuttuu vielä Riehan ruokasäkki ja kummankin possunkorvat. Nuo lelut sai heti kyytiä, kuten kuvasta näkyy :).



Kivan viikonlopun kruunasi eilen tokoporukan illanistujaiset, joissa mekin saatiin vielä yksi TVA-palkinto eli lahjakortti isoon canvas-tauluun omalla kuvalla. Aika kivaa ja aika hienoa, että meidän porukassa on tänä kesänä tullut kolme uutta valiota. Kiva ilta, kiitos siitä kaikille!

Ei kommentteja: