tiistai 5. helmikuuta 2013

Kiire, väsy ja laiskuus. Mutta terveet polvet!

Nyt on jääneet treenit tosi vähiin... Lähinnä ollaan tehty sisällä jotain pientä, kuten kaukoja ja seuraamisen siirtymiä. Työt on väsyttäneet ja päälle olin viikonlopun Etelä-Suomessa. Unetkin on jääneet vähemmälle. Onneksi koirilla ei pää hajoa vähempään tekemättömyyteen, ne sopeutuu. Tosin Viima on ollut ihan villinä, sen kanssa pitäisi varmaan vähän treenata, niin palautetaan porokoira maan pinnalle ;).

Photobucket
Viima myyränkaivuuhommissa
Photobucket
Ja saalistakin tuli!

Temppurintamalla olen opettanut sekä Tuikelle, että Riehalle tavaroiden nostamista ja laittamista kuppiin. Tavarana on ollut pullonkorkki, jota laitetaan kahvikuppiin. Tarkoituksena on jalostaa se kolikoiden nostamiseen. Tuikella on kovasti paljon intoa ja pikkuhiljaa se onnistuu ja edistyy. Se hiffasi tosi nopeasti että korkilla pitää tehdä jotain, mutta korkista irrottaminen oikeassa kohdassa on sille haastavampaa. Rieha oli tässä tempussa taas ihan lapsinero ja yhden treenin aikana se oppi tunkemaan koko nokkansa kahvikuppiin ja irrottamaan korkista siellä.

Photobucket
Toisena temppuna koitin opettaa Riehalle syliin hyppäämistä, mutta ei herranen aika, jos haluaa itse pysyä edes jotenkin ehjänä, niin tätä temppua ei opetella :D. Mulla oli sellaiset naarmut mahassa ja huuli ihan turvoksissa, kun Riesku vähän yrittää... Jätetään tämä hautumaan ihan suosiolla.

Rieha kävi eilen myös polvitarkastuksessa. Halusin että ne katsotaan vielä ennen pentujen tuloa. Ja hienot nollan polvet sillä oli, eli siitä ei tarvitse huolia. Samalla siltä kuvattiin pentuna murtunut varvas, eikä siinä ollut eläinlääkärin mukaan juuri mitään huomautettavaa. Ihan pikkaisen vino se on, mutta ei mitenkään järisyttävästi, eikä siellä näkynyt merkkejä nivelrikosta. Varvas on hieman lyhentynyt, mikä voi aiheuttaa kiristyksiä jänteissä tai lihaksissa, mutta se pitää ottaa vaan huomioon. Rieha saattaa joskus kovan rasituksen jälkeen pureskella kinnertään, niin se saattaa johtua tästä (tai sitten ihan opitusta tavasta). Kuvattiin kuitenkin varulta saman jalan kinnernivel ja sekin oli ihan normaalin näköinen. Kuvaukset tehtiin ilman rauhoitusta ja hyvin Rieha antoi kuvata. Onpahan nyt sitten taas tutkittu :).

Photobucket
Tämmöinen sillä pienellä silloin oli (ja siis huomio, tämä on vanha kuva, Rieha on tässä n. 6kk)

Photobucket
Mutta ei se juuri menoa haitannut

Ei kommentteja: