sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Asenne- ja häiriötreeniä

Montako luuta Viimalla on? Entä montako luuta muilla koirilla on ;)?

Sain inspiraation yhdestä lukemastani blogista ja siitä nousi ihan uusia treeni-ideoita. Päätin, että jos ei voida käydä kokeissa pentujen takia, niin treenataan sitten asioita sellaisiksi, että pentulomalta tullaan aivan supereina takaisin. Katsotaan kuis käy ;).

Ensimmäisenä mietin asennejuttuja ja vireen yhdistämistä eri liikkeisiin. Rieha tekee yleensä kaikki liikkeet kovassa vireessä ja hyvällä asenteella, mutta joissain liikkeissä ajatus vauhdista on kuitenkin ehkä hieman erilainen. Toinen ajatus tuli siitä, että häiriötreeniä pitäisi tehdä niin paljon ja vaikeilla jutuilla, että kokeessa kaikki tuntuu helpolta. Tätä ollaan tehtykin, mutta ehkä viime aikoina vähemmän.

 Aloitettiin metskunoudolla, jossa R menee yleensä kapulalle laukalla ja yleensä tuokin laukalla, mutta joskus vauhti saattaa hidastua. Lähdin hakemaan tähän viretta ja asennetta yllytyspelillä, jossa vihejasanoilla yllytin koiraa, heitin kapulan ja käskyn jälkeen lähdettiin kumpikin juoksemaan kapulalle. Eli eräänlainen kumpi ehtii eka-peli. Riehaa on onneksi todella helppo yllyttää, se reagoi omaan jännittymiseen jännittymällä itsekin ja sinkoaa siitä kuin ohjus. Ja kapulalle mentiin lujaa. Heti kun se nosti ja lähti tulemaan kohti, niin heitin lelun lennosta. Asenne oli aivan super ja meillä oli niin hauskaa.

Jatkettiin merkkitreenillä. Aluksi naksuttelin sille vaan tarjoamisesta, merkin paikka on viime aikoina hieman valunut. Kovasti se tarjosi ja paikka parani heti. Sitten tehtiin taas asennetreeniä yhdistettynä häiröön, eli laitoin matkalle ja merkin ympärille nakin paloja. Ollaan tehty tätä aiemmin leluilla/kapuloilla, mutta ei ruualla. Ajattelin, että tämä voisi olla hyvää treeniä, myös nuuskimisen rajoittamiseen. Riekusta tämä oli alkuun aika tiukka paikka ja meinasi mennä suoraan nakille. Pääsin siihen puuttumaan höpöttämällä ja sen jälkeen alkoi jättämään nakit huomiotta. Loppuvaiheessa siitä oikein näki, miten ylpeä se oli kun ei vilkaissutkaan nakkeja.

Nakkihäiriöllä tehtiin myös seuruuta. Nakkeja ympäriinsä ja sitten käveltiin niin yli ja ohi. Tässä Riehalla ei ollut mitään ongelmaa, piti kontaktia upeasti. Paikkatreenikin on alkanut tuottamaan hedelmää.

Loppuun tehtiin vielä luoksetuloja ja tähänkin yhdenlaista vaikeutusta. Menin piiloon ja Riehan piti tulla puuloon luokse. Samalla treenattiin sitä, että tuli eteen suoraan, vaikka tulikin vinosta. Tässäkin näkin, että oli Riehasta kauhean hauskaa.

Tosi kiva treeni, jossa asenne oli kohdillaan. Riehalle sopii niin hyvin tälläiset treenit, missä se joutuu miettimään. Pitäisi muistaa pitää tämä mielessä, eikä aina treenata samalla lailla.

Ei kommentteja: