perjantai 28. joulukuuta 2012

Vaikeutustreeniä videoiden kera

Tänään käytiin aamusta taas hallilla Annan ja Hennan kanssa. Olipa taas kivaa!

Treenien teemana oli tänään taas kuuntelu ja tehtiin toista kertaa tälläistä soveltavaa "rataa". Nyt oli Riehalle paljon vaikeampi kuin viime kerralla, varmaan osaksi hallistakin johtuen (nostaa niin paljon virettä):

Aloitettiin treenillä jossa eka lähetys ykkösmerkiltä kakkosmerkille, siitä hypylle, johon stoppi ja lähetys ruutuun, ruudusta sitten kapulan haku ja luovutus.

Hyppy oli hieman hankalassa paikassa, A-esteen edessä ja ilmeisesti se teki siitä hieman vaikeasti havaittavan. Rieha ei meinannut alkuun bongata sitä ollenkaan, vaikka käytiin se yhdessä katsomassa. Ruutuun se oli kovasti menossa. Pikkuhiljaa alkoi hyppykin löytyä. Ruutuun meni hyvin, mutta ilmeisesti kapulan vaikutuksesta alkoi ajautumaan aika paljon vasempaan reunaan.

Kuvailtiin treenistä videoita, tässä ekassa on ihan mukava suoritus, tokassa ruudun paikka meinaa jo valua vähän liikaa. Huomatkaa muuten alkukeskustelu, jossa käydään Riehan kanssa sotasuunnitelma läpi :). Se toimii oikeasti tuollaisen koiran kanssa joka, ajattelee ja hakee katsellaan.





Sitten korjailtiin vähän ruudun paikkaa näyttöruudulla, siitäkin pieni pätkä:



Sitten vähän muutettiin treeniä, eli ruudusta laitoin Riehan menemään putkeen, josta sitten luoksetulo stoppeineen. Aika hitsin nopeasti se tajusi tuon putken, ei paljon tarvinnut miettiä. Ruudun paikkakin säilyi paremapana. Näissä videoissa näkyy myös hyvin se ruudun houkutus versus hyppy.





Semmoin treeni. Rieskulla oli ainakin niin hauskaa, kun sai juosta! Hieman oli kuuntelussa parantamisen varaa, mutta on se vaan aika hieno pieni koira, yrittää täysiä, eikä koskaan lannistu :). Ja kiva välillä jallittaa sitä tälläisillä treeneillä, kun tuntuu, että perustreeni on välillä sen mielestä niin helppoa.

Riesku meni tauolle ja Tuike tuli temputtamaan. Muisteltiin voivoin liikkeitä. Liikkeestä istuminen oli hienosti hallussa. Luoksetuloa ja kaukoja treenattiin takapalkan kanssa, se on aika vaativaa pienelle koiralle, mutta parhaansa se yritti. Kaukot sujui itse asiassa aika tosi hienosti. Loppuun vielä temppuja, niin oli pikkukoirakin saanut oman osuutensa.

Loppuun otin vielä Riehan ja Viiman tekemään vähän hyppytekniikkaa. Tehtiin etäisyyden arviointia kummankin kanssa. Riehalla homma sujui mainiosti ja hyvin sovitti askeleensa. Viimalla tekniikka on kyllä paljon huonompi ja kun sen tempperamentti on niin erilainen, niin sekin vaikuttaa. Se kyllä suorastaan innostui, kun näki Riehan tekevän ensin ja vielä kun Anna meni palkkaamaan loppuun, niin johan porokoirakin aivan innostui. Sille tekisi kyllä tosi hyvää tuo hyppytekniikkatreeni jo ihan motivaationkin kannalta. Ja toki Riehallekin, ei vaan meinaa aika riittää kaikkeen...

Ei kommentteja: