torstai 6. joulukuuta 2012

Tik, tak... Rieha EVL1!!!

Riehan kanssa startattiin tänään toista kertaa EVL:ssä. Koe oli Varkaudessa ja tuomarina toimi Pauli Härkönen. Kiva kisapaikka, tosin aika liukas lattia nopealle koiralle. Mutta kiva oli kisata lämpimässä hallissa!

Pisteet ja selostukset:

Paikkaistuminen 9,5: Pari kertaa oli nostellut tassuja.
Paikkamakuu 10
Seuraaminen 7,5: Oli hieman epätasainen, ilme oli kyllä ihana, häntä heilui ja se oli niin itsevarmana. Paikka välillä hieman edessä ja ylikorjaili jotain käännöksiä. Yksi lisäkäsky, kun jäi nuuskimaan. Minusta tämä tuntui paremmalta kuin viime kokeen  seuruu, josta samalla tuomarilla saatiin piste enemmän. Mutta voisihan se tokoon korrektimpi olla.
Zeta 10: Mie muistin järjestyksen!!! Ja Riesku tietysti osasi. Tästä liikkeestä ei montaa kymppiä tänään jaettu.
Luoksetulo 8: Liukas lattia näkyi tässä, suti lähdössä, seisominen olisi voinut olla parempi ja maahanmenoakin vähän haki oudolla alustalla. Liukkauden takia myös törmäsi aika huolella, ei vaan saanut jarrutetuksi.
Ruutu 8,5: Mikä asenne, ihan mahtavaa!!! Merkki täydellinen, lähti siitä taas hullulla sutimisella, mutta kohti zetan merkkiä. Kävi siellä kääntymässä ja tajusi itse samantien, että ei mennyt oikein ja korjasi hienosti ruutuun, tosin takareunasta. Ihan mahtista, tuossa näki, että koira oikeasti tietää, mitä ruutu tarkoittaa. Pitää jatkossa treenata enemmällä törppömäärällä kentällä. Hieno sivulletulo.



Ohjattu nouto (oikea) 6: Rieha meinasi karata merkille kaksi kertaa ja haukkui kun kielsin. Oli ihan pikkaisen liekeissä eli merkin vahvistus on tuottanut tulosta... Sitten kun lupa tuli, niin hieno merkki ja aivan mahtava kapulalle meno ja nosto (tosin taas sudistusta). Luovutus niin priima kuin olla ja voi. Sitten minä räpelsin ja otin kapulasta huonosti kiinni ja se tippui, voi argh... Riesku heti kuuliaisesti nosti sen ja luovutti uudestaan hienosti. Voi vitsit, ilman tuota omaa mokaa oisi ollut niin hieno liike (säännöissä kapulan tiputus tiputtaa liikkeen heti korkeintaan seiskaksi). Rieha oli aivan makea, tosin tuota malttia alussa olisi voinut olla vähän enemmän...
Metalli 7: Hypyn jälkeen haisteli ilmaa ja katseli pari sekuntia, muuten minusta aivan hieno luovutuksineen kaikkineen. Laukalla sinne ja takaisin. Suht julma tuomio, kun ravipalautuksista ym. sai enemmän.
Tunnistusnouto 7: Nosti oman, mutta varmisti vielä loput ja tiputti sen. Toi kuitenkin oman, mutta ravilla.
Kaukot 7: Samperin nuuskiminen kun käännän selkäni, siihen nyt kyllä joku kuuri... Tämän takia Rieha oli ihan omissa maailmoissaan (etsii ehkä katseellaan sivupalkkaa) ja ekaan istumiseen kaksoiskäsky (videolta näkee, kuinka oikein yllättyy "hei, ihan kuin joku puhuisi mulle" :D ). Sen jälkeen ihan ok menoa, intoa tosin taas aivan järkyttävästi, on nimittäin pikkaisen säpäkät siirtymät.



yht. 258p. I-tulos, sijoitus 3/12

Eli nyt meillä oisi eka kiinnitys tottelevaisuusvalion arvoon (olettaen tietysti että saadaan näyttelyista se H). Ihan mahtista, en voi kun taas vaan hehkuttaa tuota koiraa. Se on vielä niin nuori ja pieni, mutta niin järjettömän pätevä. Sillä oli tänään aivan sikahauskaa ja se näkyi. Nyt olin aika hillitty liikkeiden väleissä ja ei tullut turhia komentamisia, eikä vire ainakaan missään nimessä laskenut. Miten kivaa onkaan oppia joka kerta jotain uutta, ensi kerralla taas parannetaan!  Toko on parhautta ja toko Riehan kanssa maailman parautta!

Kiitos Annalle ja Nellille matkaseurasta :), mukava mennä mukavassa seurassa. Varkauteen mennään varmasti uudestaankin, vaikka tuollaiseen mattoon pitäisi ehkä saada jostain tuntumaa.

6 kommenttia:

Maija, Kami ja Ledi kirjoitti...

Onnittelut hienosta tuloksesta!!

Kaukoissa Rieha näyttää tossa videolla ihan kääpiöpinseriltä :D

Iitu kirjoitti...

Onnea tuloksesta!

Reija kirjoitti...

Onnee ykkösestä! Onks Riehalla juoksu tuloillaan vai haisteleeko se normaalistikin? Jännä toi hyppynoudon välihaistelu. :P

Riikka kirjoitti...

Ei sillä vielä pitäisi juoksut olla tulossa, ehkä se oli tuo hallin lattia vaan yhdistettynä vilkkaaseen mieleen. Sillä on vähän paha tapa keksiä jotain, kun en näe mitä se tekee ja sen mielestä on vähän tylsää, eli juuri nuo jättötilanteet. Siihen pitäisi vaan kiinnittää enemmän huomiota treeneissä, niin aika äkkiä tippuisi pois.

Beloved kirjoitti...

Onnea!

Elisa kirjoitti...

Onnea ykköstuloksesta!! :)