keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Epiksissä rallaten

Tänään käytiin riehumassa JATin epiksissä. Tehtiin sama möllirata kaksi kertaa. Oli aika haastava (miten musta tuntuu, että nykyisin ihan mölli-mölleissäkin on aika haastavia ratoja, kun niissä voisi vaan rallattaa menemään ja pitää hauskaa hyvällä mielellä). Tai ehkä hitaamman koiran kanssa olisi ollut helpompi, mutta Riehan tyyppisen koiran kanssa sai kyllä pistää töppöstä toisen eteen. Lähinnä vaikeat kohdat oli sellaisia, missä esteet ei olleet ollenkaan linjassa ja päälle vielä vaikeissa kulmissa ja sitten piti ehti ohjaamaan sinne jotain pakkovalssia johonkin väliin, kun koira oli ottanut vauhtia vielä jostain putkesta...

No, mukavaa oli, vaikkei tuloksilla juhlittu. Ekalta radalta varmaan kolme hylkyä, tokalta taidettiin sada tuloskin, oisko ollu 15vp (ainakin yksi rima ja oisko tullut joku kielto kun kalastelin Riehaa aika rumasti)). Ihanneaika alittui kalasteluista ja kaarteista huolimatta reippaasti.

Riehan fiilis nousee kyllä heti, kun se huomaa tuon "kisatilanteen". Se kyyristelee jo lähdössä ihan eri lailla kuin treeneissä ja nytkin veti ekalla kierroksella A:n sellaisella itsemurhaloikalla, ettei ikinä treeneissä (puolesta välistä ponnistus, harjan yli koskematta siihen ja alastulo täysiä puoleen väliin). Pitäisi ehdottomasti treenata enemmän tuon tyylisiä juttua, eli kisoissakin pitää pysyä hanskassa.

Yleisössä Rieha herätti taas ihastusta, se menee kuulemma niin lujaa ja niin onnessaan. Niinhän se tekee :).

Tokoa tehtiin hyvässä häiriössä ja hyvällä ilmeellä. Meillä on sunnuntaina Keski-Suomen Nuorten koirien tokoringin näyttökoe ja vähän sitä silmällä treenittiin. Siinähän on siis seuruu, suora luoksari, nouto ja vapaavalintainen liike sekä paikkamakuu. Luoksariakin piti ihan treenailla, Riehalla on niin vahva mielikuva siitä, että luoksetulon valmistelujen jälkeen pitää mennä maahan, eli piti ihan kiinnittää huomiota siihen että istuu. Ja lisäksi piti hieman katsoa sitä eteentuloa ja sen korrektimpaa paikkaa, ilman törmäystä. Seuruu pelasi hyvin häiriössä. Vapaavalintaisena liikkeenä ajattelin ottaa evl:n ruudun. Mutta semmoista luvassa viikonloppuna, ihan hauska päästä testaamaan. Hakijoita oli 19, eli aika hyvin, kun ilmeisesti jossain päin ei olla saatu tarpeeksi porukkaa.

2 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Ei sattuis olemaan videota radoista? Haluisin nähdä Riehaa aksaamassa :)

Riikka kirjoitti...

No näistä ei tullut tällä kertaa. Blogista pitäisi kyllä löytyä vanhempia videoita ja ainakin viime mölleistä oli pätkää. Mutta pitää joku päivä kuvailla videota kun käydään hallilla :).