maanantai 25. kesäkuuta 2012

Jussit, loman loppu, aksapaniikki ja hammasongelma

Juhannus meni mukavissa merkeissä. Vieraita riitti ja koirat olivat kukin mukana touhuissa omalla tavallaan. Vimps lähinnä makoili ja kerjäsi rapsutuksia ja ruokaa. Tuike huolehti tärkeästä vahdin tehtävästä, plus tietysti pohjattoman ahneena kerjäyksestä. Rieha taas, no se riehui. Kerrankin oli porukkaa, jotka jaksoivat leikkiä ja viihdyttää kelpietä. Jossain vaiheessa piti jo pistää stoppia hommalle, kun tuntui meno vaan yltyvän. Rieha mm. keksi pohjattoman aarreaitan, eli puuvaraston, josta voi kätevästi hakea keppejä edellisten mennessä hukkaan tai jäähylle. Traktorinrengas oli myös oiva leikkikalu, tosin se ilo ei kauaa kestänyt, koska R puri siihen reiän ja rengas kuoli. Onneksi se osaa rauhoittuakin ja makoili myös tyytyväisenä kainalossa aurinkoa ottaen.

Treenattu ei juuri ollenkaan, jos treeniksi ei lasketa Riehan veneestä hyppyä veneilyreissulla. No, onhan se VEPE-liike, eli ehkä se lasketaan :D. Perjantaina saatiin kylään myös pari extrakoiraa, kun Naru ja Alli saapuivat paikalle. Hyvin tuli tämäkin sakki toimeen ja koirahotellissa oli parhaimmillaan neljä koiraa.

Tänään tajusin, että olen katsonut Agirodun ajankohdan ihan väärin. Luulin että se on vasta kuukauden päästä, mutta se onkin ensi viikonloppuna. Pieni paniikki iski, koska minulla oli työvuoro ensi sunnuntaille. Tämä saatiin korjatuksi, mutta seuraava ongelma onkin se, ettei olla treenattu koko lomalla yhtään agilityä. Ajattelin että hyvinhän me tässä vielä ehditään... No joo, sen takia olikin heti pakko ajaa hallille katsomaan tilanne.

Ajattelin ottaa lähinnä pujottelua ja kontakteja Riehalle. Laitoin pujotteluun pari verkkoa ja eikun treenaamaan. Rieha ei tajunnut hommaa ollenkaan, jätti keppejä väleistä ja haukkui. Mietin pääni puhki että missä mättää, kunnes tajusin että se johtui verkoista. Heti kun otin verkot pois, niin Riehalla ei ollut mitään ongelmaa. Puomilla meno oli aika kivaa ja muisti kontaktit hyvin. Loppuun treenattiin vielä valsseja, niissä ihan ok meno. Vähän kyllä jänskää miten Agirodussa käy, vaikka ei mikään virallinen tai vakava kisa olekaan...

Vimps teki myös. Sitä meinasi alkuun ahdistaa, mutta päästiin siitä yli. Sen jälkeen teki iloisella menolla pientä radanpätkää, jossa mm. puomi ja pujottelu. Viimallekin voisi ottaa

Tuike-pieni kävi vaan hengailemassa. Huomattiin juhannuksena että sillä heiluu yksi alaetuhammas ja mennään sitä huomenna näyttämään eläinlääkärille. Se on ehkä ollut normaalia ärtyisämpi, eikä syö luita ihan normaalisti. Huomenna katsotaan lähteekö koko hammas. Tuikellahan on ollut erinomaisen hyväkuntoiset hampaat tähän asti. Harvoin tuon ikäisellä pikkukoiralla on hampaat noin hyvässä kunnossa. En tiedä sitten onko tämä jotain traumaperäistä, vai onko juuressa jotain ongelmaa, mikä ei päällepäin sitten kuitenkaan näy.

Mutta loma on nyt loppu. Liian aikaisin.

Ei kommentteja: