perjantai 7. tammikuuta 2011

Niin kivaa!

Laukaan maneesilla taas kisatokoilijoiden vuorolla. Siellä ollaan suojassa lumisateelta, eikä pakkastakaan ollut pahasti, joten kaikki koirat pääsivät treenaamaan. Paikalle tuli pari muuta kaveria, joten apukäsiä ja liikkurointiapuakin löytyi. Ihan mahtiskivat treenit, tykkään!

Tuike aloitti:

Ruutu: Päätin, että ruutuun on nyt saatava motivaatiotreeniä. Se on ollut pitkään Tuiken lempiliike, mutta viime aikoina se on ollut vähän nihkeä. Varmaan ollaan jankattu liikaa. Rakensin nyt ruudun valmiiksi ja laitoin sinne alustalla namin. Lähetys täydestä matkasta ja Tuike bongasi ruudun hienosti, josta paljon kehuja. Juoksi hyvää vauhtia ruutuun ja sieltä kutsusta takaisin suoraan sivulle palkkaan. Tein vielä pari lähetystä täydestä matkasta, välillä vein namin ruutuun ja välillä en. Juoksi hyvin, mutta pitkästä matkasta maahanmeno oli hidas. Treenailtiin sitten erikseen seisomisia ja maahanmenoja lyhyestä matkasta.

Seuraaminen: Ai vitsi että oli mahtista! Tökkimiset sujui 95% juuri niin kuin halusinkin ja T oli hyvällä vireellä tekemässä. Jopa pitkillä suorilla muisti tökkiä ja paikka säilyi. Vaihtelin palkan paikkaa paljon, välillä yhdestä askeleesta, välillä vasta pitkästä suorasta. Ehkä tästä vielä kohtuullinen voivoi-seuraaminen saadaan ;).

Liikkeestä istuminen: Muutamat toistot, välillä palkaten suoraan istumisesta, välillä vasta koko liikkeestä. Hyvät ja nopeat istumiset sekö nätti seuruu.

Luoksetulo: Pallon kanssa kumpiakin stoppeja ja hyvin sujui kumpikin. Vauhti säilyi koko ajan hyvänä ja ilme oli ihana. Pikku-T oli siis oikein pätevä treenaaja!

Rieha reenaili sitten pentuhommia:

Seuraaminen: Muutamia askelia. Vähän meinasi olla keskittyminen vaikeaa, kun häntää piti heiluttaa ja hepuloida ihmisten suuntaan. Sitten pienennettiin kriteeriä ja palkkaa tuli vaan siitä, että malttoi pitää kontaktia.

Liikkeestä seisominen ja maahanmeno: Kumpaakin muutamat toistot pallon kanssa. Maahanmeno sujui tänään tosi hyvin ja lakosi sivulla nopeasti maahan. Tosin pallosta meinaa vähän tulla aijaamista, joka kyllä namilla avustamalla unohtuu. Myös seisominen oli ok.

Paikkamakuu: Tehtiin sivulla yksinkertaista istu-maahan-jumppaa, joka meni hyvin. Muutaman kerran jätin sen maahan ja menin parin metrin päähän muutamiksi sekunneiksi. Hyvin kesti tuon, eikä haitannut vaikka vieressä treenasi toinen koira. Ihan pikkaisen saa olla tarkkana, ettei tassut liiku takaisin palatessa. Mutta nätti ilme ja pätevä penne!

Luoksetulo: Alkuun parit eteentulot ja siinä napottamiset. Sitten avustettuna kaksi vauhtiluoksaria suoraan leluun jalkojen välistä. Hienosti se odottaa kutsua ja tulee ihan täysiä. Miten pääseekin pieni kelpie niin lujaa!

Viima oli porukan viimeisin (ja hömpin :D):

Paikkamakuu: Kahden muun koiran kanssa. Tehtiin useampi jättö, joista lyhyet piilossaolot. Oli tosi hienosti kuulolla ja meni maahan supersähäkästi. Makasi hyvin, tosin ihan pikkaisen oli liikutellut jalkoja jätettäessä. Sivulle istumiset myös tosi sähäköitä.

Sitten saatiin Hanna liikkuriksi ja tehtiin seuraavat liikkeet koemaisesti: 

  • Seuraaminen: Avoimen mukainen pätkä. Yksi rapsutuskohtaus ekalla suoralla, mutta tuli siitä iloisesti oikealle paikalle ja sen jälkeen seuraaminen oli tosi hienoa. Ilme sillä oli aivan ihana!!! Perusasennot on hinasen vinoja, mutta so what, se oli niin iloisena. Tästä palkka. 
  • Ketjutuksena:
    • Luoksetulo: Tämä oli niin sähäkkä ja vauhti mainio. Pysähtyi ok, mutta jäi hassusti katselemaan, että mihin se nami oikein lensi. Lähti siitä taas hyvää laukkaa ja tuli upeasti eteen. Sivulle tuli hieman vinoon ja korjasin sitä toisella käskyllä.
    • Nouto: Päivän sana on ilme, joka oli Viimalla taas niin super!! Meinasi nytkähtää kapulan perään heitettäessä, mutta muisti sitten itse, että niin ei saanut tehdä ja otti aivan mahtavan kontaktin, ihana! Kapulalle meni täysiä, saalisti vähän, mutta nosti nopeasti. Takaisin aivan mahtavaa koottua laukkaa ja luovutusasento oli täydellinen. Siitä ansaittu palkka.

Viima on kyllä kerta kaikkiaan ollut hurmaava viime aikojen treeneissä. Se on maailman rehellisin koira, siitä näkee tasan tarkkaan, milloin sillä on hauskaa ja milloin ei. Nyt sillä on ollut niin hauskaa, eli motivaatio-hömppä-treenit on todellakin toimineet. Sen ryhti on aivan sairaan ihana, häntä menee ylhäällä heiluen kaaressa ja naama loistaa. Haukkumista meinaa vähän tulla liikkeiden välillä, mutta se ei haittaa pätkääkään. Aivan makea pieni porokoira!

Ei kommentteja: