sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Kelpielenkkiä ja porokoiraleikitystä

Tänään Rieha pääsi Jyväskylän kelpieiden yhteislenkille. Paikalle saapui aika iso joukko kelpejä, oliskohan ollut lähemmäs kymmenen koiraa, kun pari muunrotuista lasketaan joukkoon. Rieha oli kaikista pienin ja nuorin, muuten joukko jakaantui parista viisikuisesta pennusta aikuisiin rouviin ja herroihin. Hyvin porukka tuli toimeen, eikä kähinöitä syntynyt. Riehaa meinasi alkuun vähän jännätä, mikä on tietysti ihan hyvä juttu pienelle pennulle juoksevien isojen koirien keskellä. Mutta vaikka sitä jännäsi, niin silti se oli menossa heti nuuskimaan toisia häntä pystyssä jne. kun se ei ollut huomion keskellä ja nopeasti se jännäyskin unohtui. Missään vaiheessa se ei oikeasti säikähtänyt tai hakenut turvaa, vaan seisoi ihan omilla jaloillaan, mutta pientä pentua piti muistaa esittää elekielellä.

Lenkki sujui hyvin, vaikka Rieha oli kuitenkin sen verran pieni, että isoista ei sille vielä kovin hyvää leikkiseuraa löytynyt ja kaksi muuta pentua olivat keskenään tuttuja (samasta pentueesta), että niillä oli ihan omat leikkinsä. Sai Riehakin toki juoksusta ja painista osansa ja varsinkin kun pysähdyttiin laavulle, niin sitten pennut löysivät oikein hyvän yhteisen sävelen. Muuten se juoksi aika paljon muiden vanavedessä ja ohessa, vaani ja nuuskutteli. Seuraavalla kerralla varmasti kokonsakin puolesta löytyy vastusta!

Värityksensä puolesta Rieha oli kyllä mainio tuossa porukassa. Itse en saanut välillä mitään selkoa kuka ruskea kelpie juoksee missäkin, mutta Rieha erottui aina hienosti. Ja upeasti se jaksoi koko parituntisen juosta ja riehua. Fiksu pentu se kyllä on, ei väkisin tunge isojen suuhun ja elekieli on hyvin hallussa.
Sitten kotikuulumisia. Viima ja Tuikehan leikkivät Riehan kanssa jo ulkona ihan ongelmitta, mutta vasta viime päivinä Viima on alkanut sisälläkin leikkimään (Tuike ei ole vielä sille tasolle alistunut :D). Aivan ihana nähdä, miten Viimakin tykkää kun saa könytä ja känytä pennun kanssa. Yksi juttu on muuten ollut yhteistä kaikissa porokoirissa, keiden kanssa Rieha on leikkinyt. Hirveä örinä ja ölinä :D. Tässä todistusaineistoa:

Ei kommentteja: