maanantai 4. lokakuuta 2010

JKL 4.10.08, voihan jännitys!

Tänään oli vuorossa toinen avoimen luokan kokeemme. Tuomarina toimi Aino Juhantalo-Kakkola ja koe järjestettiin hotelli Laajavuoren asfaltti-parkkiksella. Ensinnäkin oltiin paikalla suht ajoissa, ei siinä vielä mitään, mutta kun luokka oli myöhässä lähes 2 tuntia niin odottelua tuli aika paljon ja loppujen lopuksi ehkä vähän liikaa. Pidin Tuikea myös liikaa mukana ja se selkeästi oli jo väsynyt kun pääsimme suoritusvuoroon (kuudensina). Lisäksi saman tien kun mentiin kehään niin minuun iski aivan järjetön jännitys ja se näkyi läpi koko kokeen (kun pääsin kehästä niin vuorostaan iski ihan järjetön päänsärky). Koko kokeen ajan töppäilin ja häsäsin, olin aina väärässä paikkaa ja ihan sekaisin... Ja koska koe oli Lappalaiskoirien rotumestaruus ja erkkarin yhteydessä niin häiriötä oli aika paljon, koiria ympäri kehän reunoja. Tuomari sanoi mielipiteensä suoraan, kehui kun oli aihetta eli meidän tapauksessa koira sai hirmuisesti kehuja ja ohjaaja taas vähän päinvastoin.

Juoksutarkastus oli ihana. Mentiin tuomarin luokse ja menin heti kyykkyyn ja otin koiraa kiinni pannasta että tuomari saa rauhassa pyyhkäistä. Tuomari kuitenkin sanoi heti että nouseppas ylös, hän ensin tutustuu koiraan ja katsoo että se on ystävällinen (se on kuulemma tärkeämpää). No T kävi sitten tuomarin moikkaamassa, nuuski lahjetta ja antoin tuomarin silitellä, jonka jälkeen tuli minun luokseni tärpättämään. Sen jälkeen tuomari sanoi että nyt voit mennä kyykkyyn ja sitten tarkastettiin juoksu ja T ei ollut millänsäkkään (yleensä se on siitä aina vähän inhaa). Eli tosi mukava lähestymistapa kyllä.

Pisteet menivät seuraavasti:

Paikalla makaaminen 10 Tuike oli toisen paikkamakuuryhmän ensimmäinen koirakko. Makasi todella kauniisti ja levollisesti.

Irti seuraaminen 6 Tässä sitten alkoi ohjaaja pilata hommia... Tuijotin koiraa ja seuraamassa ollutt Raisa sanoi että ei ole koskaan nähnyt mua niin jäykkänä. En varmaan hengittänyt koko liikkeen aikana ja tuomarikin sanoin että hengitä hyvä ihminen, hän ei halua nähdä ohjaajan pyörtyvän kokeessaan... Tästä johtuen T.n seuraaminen oli aika kaameaa, kontakti tippuili ja paikka seilasi joka suuntaan.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 6,5 Sarjassamme ohjaajan töppäily jatkuu... T meni maahan ekalla käskyllä, mutta jostain syystä luulin että se seisoo ja käännyin katsomaan ja aloitin toisen käskyn mmm... ja huomasin että koira on jo maassa. Tuomari tietysti tämän kuuli ja näki, olisi pitänyt vaan luottaa koiraan (tänään oli kyllä ohjaajalla kaikki niin kadoksissa). Istumisessa T tarvitsi kaksoiskäskyn.

Luoksetulo 8 T tuli vauhdikkaasti ja pysähtyi hyvin, jopa perusasento oli ok. Tuomarin mielestä mun käsimerkkini oli ihan liian vahva, siitä pistevähennys.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 Huolimatta siitä että ohjaaja koitti taas sabotoida liikkeen, T teki tosi upeasti. Palatessani koiran taakse tuli ihan totaalinen black out että kummalta puolelta olen kiertänyt koiran treeneissä. Sillähän ei siis ole mitään väliä ja olisi vaan pitänyt mennä, sen sijaan tein sellaista siksakkia kun koitin päättää että kummalta puolelta menen, onneksi se ei haitannut koiraa ja se teki hienosti.

Noutaminen 8 Tässä näkyi että T oli väsynyt. Lähti laukalla noutamaan, mutta palautti ravilla. Normaalisti se kuitenkin tekee kumpaankin suuntaan ihan täysiä. Perusasento oli myös väljä. Tuomari kehui erikseen miten ylpeältä T näyttää kapulansa kanssa :D.

Kauko-ohjaus 0 Meidän bravuuri, joka viime kokeessa meni 10 arvoisesti... Ensimmäiseen istumiseen tarvittiin kolme käskyä, maahanmeno meni hyvin, mutta toiseen istumiseen ei enää lähtenyt ollenkaan. T makasi kuitenkin rauhallisena ja katsoi minua koko ajan. En tiedä olinko vaan jotenkin niin outo että ei toiminut, tuomari huomautteli käsimerkeistä että ne oli ihan liian voimakkaat ja että pitäisi rauhoittua (taas...). Ennen kehään menoa (tosin varmaan pari tuntia ennen), eka istuminen sujui upeasti.

Estehyppy 10 Ei mitään huomautettavaa, iloinen ja kaunis.

Kokonaisvaikutus 8,5 Tuomari kehui koiraa ihan älyttömästi ja tuntui kovasti tykkäävän Tuikesta. Paras oli kun sanoi että sillä on hyvä hermorakenne kun kestää noin paniikissa olevaa ohjaajaa ja vaikka ei saa ohjaajalta juurikaan apua niin tekee hommat niin hyvin kuin pystyy.

Näistä siis 143,5 pistettä, II-tulos. Tällä tuloksella sijoituimme luokassamme kolmasiksi yhdeksästä koirakosta, ja saatiin hieno pokaalikin. Palkintojen jaossa tuomari sanoi että kiva nähdä minun hengittävän edes nyt ja kun kerroin että päätä särkee ihan hulluna niin sanoi että todellakaan ihmettele... Avoimessa tuli yksi 1-tulos, VOI ja EVL-luokissa ei yhtään (alokas oli eri tuomarilla), eli ei tainnut oikein olla hyvä päivä kellään.

Olipa siis kokemus... Hyvä mieli jäi kuitenkin, jos kaukkarit olisi sujuneet niin kuin normaalisti niin olisi ollut reipas 1-tulos. Pakko lähteä tälle tuomarille vielä näyttämään että kyllä se ohjaajakin osaa joskus tehdä, koiran tiedän kyllä olevan hyvä.

Ei kommentteja: