maanantai 13. kesäkuuta 2016

Vepetreenipäivä

Lauantaina päästiin osallistumaan vepetreenipäivään Uuraisilla. Päästiin tekemään kaikki soven liikkeet. Koekunto ei kovi kaukana ole näiden treenien perusteella :). Oli kiva testata myös erilaista rantaa, eikä se tuottanut Riehalle vaikeuksia. Äkkisyvä ranta hitaasti syvenevän sijaan jopa helpotti hommaa, koska ravistelemaan ei pystynyt vasta kuin rannalla.


Veneestä hyppy tehtiin kisamatkasta, eikä siinä ollut ongelmia. Esineen viennistä otin yhden kuivan maan treenin vieraan kanssa ja se sujui hyvin. Päätin siis, että alusta saakka Rieha vie esineen jollekin muulle, koska avoimessa luokassa se tulee kuitenkin eteen. Sitten testattiin samaa vedessä ja nyt veneessä ollut ihminen oli ihan vieras. Palkaksi tällä kertaa vain nakkia, ettei vahingossakaan innostu heittämisestä ja yritä tiputtaa esinettä liian ajoissa. Tämä tuntui toimivan todella hyvin ja yhdellä kerralla saatiin koemainen suoritus hienosti purkkiin.

Veneen haku tehtiin myös täydestä matkasta. Leikitin ensin vähän köydellä ja sitten menoksi. Tämäkään ei tuottanut ongelmia ja Rieha haki veneen ihan koeohjeen mukaisesti.

Viimeisenä päästiin treenaamaan hukkuvan pelastamista. Tätä ollaan tehty ehdottomasti vähiten eli lähdettiin tekemään kohtuu lyhyestä matkasta. Tehtiin eka kierros niin, että Rieha tarttui hukkuvan kädessä olleeseen patukkaan. Se kyllä kiskoi, mutta asento meni jotenkin oudoksi ja vähän ihmetteli perässä roikkuvaa ihmistä. Kokemuksen puute näkyi.


Toiselle kierrokselle päätettiin testata valjaita, kun sellaiset sattuivat mukana olemaan. Hukkuvalle nakki palkaksi luoksetulosta. Ensimmäisellä kerralla Rieha oli valjaista hieman ihmeissään ja hukkuvan kohdalla yritti tarttua itse selässään olleeseen kahvaan. Jotainhan sieltä kuului hakea ;) Toisella kerralla jätti kahvat rauhaan. Pääasia, eli hukkuva saatiin myös pelastettua kummallakin kerralla.


Nyt pitääkin testailla, että kumpaa tapaa aletaan käyttämään. Uskon, että saan sille kummatkin tavat opetettua, mutta kumpi sitten on järkevämpi. Valjaiden kanssa painopiste on ehkä vähän mukavampi, kun paino ei tule niskoihin. Toivottavasti nyt vaan päästää treenaamaan myös tätä liikettä vähän enemmän, silloin sen myös saa nopeasti kasaan.


Tosi mukavat treenit ja paljon onnistumisia. Soven ja alokasluokan liikkeet alkavat olla hyvällä mallilla. Rieha tuntuu olevan lajista ihan liekeissä ja veto rantaan on kova, kun tajuaa mistä on kyse.

Kiitos kanssatreenaajille avusta ja Riitta-Liisalle kuvista!

Ei kommentteja: