keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Paluu vepen pariin

Maanantaina käytiin Riehan kanssa vepeilemässä. Edellisistä treeneistä olikin aikaa se kolme vuotta. Kumpikin tykätään lajista, onhan se ihan huikean kiva kesälaji. Kaikkien muiden lajien keskellä se vaan silloin jäi, vaikka kohtuu innokkaasti treeneissä käytiin.

Rieha ei ehkä ole kokonsa puolesta ihanteellisin vepeen, mutta onneksi sillä on sisua ja taistelutahtoa, millä korvaa koon puutteita. Muutenkin kun Riehalla on noutaminen varmaa ja se on hyvin hallussa, niin vepen alokasluokan jutut ei oleet kauhean vaikeita sille opettaa. Rieha olikin periaatteessa aika lailla koevalmis silloin pari vuotta sitten. Nyt oli kiva testata mitä se muisti. Ja muistihan se.

Aloitettiin veneestä hypyllä. Rieha meni veneeseen innoissaan ja hyppäsi ekalla käskyllä. Ei siis ongelmia. Seuraavalla kierroksella tehtiin ensin esineen vienti. Hyvin otti vieraan esineen ja lähti viemään. Hieman ennen venettä meinasi kääntyä takaisin, mutta apuohjaajan kutsusta kääntyi ja luovutti esineen hyvin. Eli ei isoja ongelmia tässäkään, tarvitsi vaan pienen muistuttelun.

Viimeisenä tehtiin veneen hakua. Ekalla lähdöllä vaati pienen kannustuksen, jonka jälkeen lähti ja otti köyden ongelmitta. Pikkaisen se pyöri, kun ote köydestä oli vähän huono, mutta toi veneen maaliin asti. Tehtiin tästä uusinta ja nyt Rieha ponkaisi veteen ihan ongelmitta ja vene tuli taas rantaan saakka.

Eli tosi kivalla mallilla oli nämä liikkeet. Muistutettelua ja vahvistamista vaan, niin eiköhän homma ala luistamaan. Kivaa Riehalla ainakin oli ja mikäs siinä itselläkin hellepäivää viettää veden ääressä.


Ei kommentteja: