perjantai 10. kesäkuuta 2016

Tokot ja toinen vepeily

Viime perjantaina käytiin kisatokoryhmän treeneissä. Hassusti (hehee) meidän treenissä näkyi aika lailla samat virheet kuin kokeessakin. Hässäkässä ei sentään lähtenyt kiertämään uudestaan, mutta muuten oli nähtävillä epävarmuutta. Annoin ekalla kerralla hyppy-käskyn normaalia myöhemmin ja siitä sekaisin menneenä Rieha hyppäsi hypyn, pysähtyi ja hyppäsi sen takaisin. Toistomäärät on olleet nyt niin vähäiset, että pienikin poikkeama saa sen soveltamaan. Yrityksen puutteesta ei voi ainakaan syyttää. Mutta toistoja ja häiriötä tarvitaan.

Zetassa istuminen oli hukassa. Sekin vanha virhe, joka tulee kun ei treenata. Vahvistusta vaan kovasti.

Kolmas kokeen ja treenin virhe tuli paikkaistumisessa. Eli meni maihin. Tämä toki todella hyvä juttu, koska pääsin puuttumaan ja ilme muuttuikin paljon keskittyneemmäksi sen jälkeen. Muut jutut onneksi sujui ja sain hyviä vahvistuksia mm. eteen lähetykseen ja ruutuun.

Keskiviikkona keli oli tuulinen, mutta koska myrsky ei sen pahemmin päälle tullut niin pieni joukko urheita suuntasi vepetreeneihin. Tuuli teki hommasta kyllä tosi kylmää kastumisen jälkeen. Vesi sen sijaan tuntui niin lämpöiseltä, että jäätyneitä käsiä pystyi siellä lämmittelemään. Siinä mielessä koirillekin mukavaa ja toki lämmin auto oli ehdon odottelussa.

Rieha teki soven hommat hukkuvaa lukuunottamatta. Veneestä hypyssä ei ollut ongelmia. Vientiä sen sijaan hieman pohdiskeltiin. Riehalla on ollut heittopalkka veneestä, mutta sen takia se meinaa tiputtaa esineen veteen ja lähteä jo uimaan valmiiksi heittoa odottaen. Ihan samaa se tekee kuivalla maalla heittoleikeissä, varsinkin vieraille. Tämä on sellainen juttu, mikä tosiaankin pitää vaatia Riehalta. Muuten se kyllä menee siitä, mistä aita on matalin, eikä vie esinettä loppuun saakka. Päätettiin nyt kuitenkin jättä heitot pois ja palkata sitä ihan vaan nakilla. Tämä toimikin paremmin, vaikka se vielä vähän heittomoodissa olikin.

Viimeisenä tehtiin veneen haku. Tuulisen kelin takia sanoin, että Riehaa saa tarvittaessa auttaa soutamalla. Rieha oli aivan liekeissä hommasta ja lähti uimaan toai upeasti. Samoin se myös tarttui köyteen ja kiskoi veneen rantaan. Apuja ei juuri tarvinnut antaa, eli pikkukelpi teki todella hienon työn!

Tässä treenissä pääsin myös testaamaan rannalla sitä, miten saisin Riehan tulemaan ihan loppuun saakka. Sillä kun on tapa alkaa ravistelemaan heti, kun jalat ottaa maahan. Sinänsä se ei haittaa, kunhan tulee maalitolpista ohi, mutta haluaisin sille kunnon draivi  ihan kuivalle maalle saakka. Otin siis yksinkertaisesti käyttöön lentävän nakin, jonka heitin taakseni Riehan rantautuessa. Siinä ei paljon ehdi ravistelemaan, kun kiire ruualle on kova. Mietin jatkoon myös ihan valmista takapalkkaa ruokakupin muodossa. Sitä voisi jalostaa kokeisiinkin jossain muodossa.

Ei kommentteja: