maanantai 8. helmikuuta 2016

Tuplakisaviikonloppu: EVL2 sekä menolippu kolmosluokkaan!

Viime viikolla treenattiin tokoa pariin otteeseen hallilla ja treenit sujui kivasti kaikin puolin. Lauantaina olikin sitten Varkaudessa koe, jonne lähdettiin hyvillä mielin. Kokeen tuomaroi Anne Nokelainen ja mukana oli tässäkin kokeessa harjoitusarvostelija.

Pisteet ja selostukset, videoita ei tällä kertaa saatu:

Paikkaistuminen 9: Oli siirtänyt tassua pari kertaa.
Paikkamakuu 9: Nuuskaisi kerran maata alussa.

-----

Kiertohässäkkä (S) 6: Rieha bongasi merkin hyvin, mutta kävi kuitenikin matkalla kiertämässä vasemman puoleisen kapulan ennen kuin meni merkille. Kierron jälkeen huomasi merkin vieressä olleen ruutunauhan ja päätti sitten suunnata ruutuun, Tuli kuitenkin nopeasti pois, mutta ihan oikealta, niin kuin viime kokeessakin. Pysäytys toimi, mutta stoppi tuli melkein väkisinkin ihan oikean kapulan eteen. Haettavaksi saatiin tietysti vasen. Annoin sitten noutoon vielä tuplakäskyn, kun Rieha vauhdikkaana selkeästi mietti myös edessä olevan kapulannostoa. Tuplakäsky toimi ja loppu meni tosi kivasti. Vähennykset siis siitä, että kierrossa tuli kaarroksia ja tuplakäskystä. Mutta pisteitä kuitenkin :D.

-----

Ohjattu nouto 9,5: Minusta oli tosi hyvä, en tiedä mistä puoli pistettä lähti.
Tunnari 5: Rieha lähti kapuloille hyvin, nosti oman, mutta tiputti ja varmisteli vielä kerran. Lähti tuomaan kapulaa reippaasti, mutta ei katsonut minua ollenkaan. Ihan kuin olisi meinannut viedä kapulan tuomarin suuntaan. Eteni kapulan kanssa puoleen väliin ja sitten se jotenkin hämmästyi, kääntyi takaisin kapuloille, tiputti oman ja etsi vielä kerran kaikki läpi. Outo juttu kertakaikkiaan, tunnarissa ei ole ollut mitäään ongelmia treeneissä. Työskenteli kyllä, eikä tarvinnut lisäkäskyjä.
Kauko-ohjaus 5.5: Taas yksi tuplakäsky toiseen vaihtoon ja 10cm eteneminen.

-----

Seuraaminen 7: Ei ollut minusta ihan noin huono, mutta ei vaan ollut tuomarin mieleen. Edistämisestä siis lähinnä miinukset. Peruutus onnistui ihan hyvin, sisälsi myös käännöksen oikeaan.
Zeta (S-I-M) 8,5: Kaikki vaihdot oikein, seuraamisesta taas rokotus.
Luoksetulo 9.5: Oli hieno, maahanmenossa pysäytin ehkä pikkaisen liian aikaisin.
Ruutu 8,5: Merkitön merkki oli tosi hyvä, samoin ruutuun meno. Iso miinus tuli siitä, kun en tuomarin mukaan pitänyt tarpeeksi pitkää taukoa ennen seisomisesta maahan käskyä. Lisäksi Rieha nuuski taas maata, kun käänsin sille selän. Mur.

yht. 244p. 2-tulos sij.4/4

Tämä oli kyllä hieman pettymys, koska isoja mokia tuli "varmoissa" vanhoissa liikkeissä. Uusiin liikkeisiin olin aika tyytyväinen, toki kiertoon tarvitaan edelleen vaan enemmän häiriötreeniä. Muuten Rieha oli tässä kokeessa aika takki auki ja sellainen rauha jäi puuttumaan. Liikkeiden pätkiminen teki varmasti osansa. Lisäksi neljän koiran kokeessa sai olla jatkuvasti hollilla omaa vuoroa odottamassa, jolloin vire ehtii nousta. Muutenkin tuntui, että hillitymmät suoritukset olivat enemmän tuomarin mieleen. Loppupeleissä ykkösiä tuli evl:ssä yksi, me loput oltiin muutaman pisteen päässä toisistamme.

Rieha on muuten hieman ehdollistunut palkintojen jakoon ja oli ihan ihmeissään, kun kisakirjaa haettaessa sille ei ollutkaan mitään palkintoja. Raukka yritti hyppiä ja olisi ottanut vaikka kisakirjan palkinnoksi, jos olisin antanut. Sanoinkin sille, että jos meinaa päästä palkinnoille, niin täytyy vähän skarpata, eikä mennä soitellen sotaan ja olettaa saavansa palkintoja :).

Jäälenkiltä viime viikolla, Kivasti Rieha on palautunut pennutuksesta.
Viime viikolla Rieha pääsi myös aksaamisen makuun, ekaa kertaa pentuloman jälkeen. Hokkasen Jari oli lupautunut kartturoimaan sitä kotikisoissa ja perjantaina pari kävi treenaamassa ison kentän ratatreeneissä. On se vaan kiva katsoa, kun ohjaaja osaa ja Riehahan on lähtökohtaisesti tosi hyvä agikoira, joka tekee aina parhaansa. Jari on ohjannut Riehaa alle 10 kertaa, mutta vähäisestä treenistä huolimatta homma sujuu todella hienosti.

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa kolme kisastarttia. Eka rata oli vielä yhteispelin hakemista. Rieha varasti hieman keinulta ja sen jälkeen väärä putki kutsui, tuloksena HYL. Mutta sen jälkeen kontaktit pelasi, kun Jari ne vaati tehtäväksi.Toisella radalla yhteispeli oli jo huomattavasti sujuvampaa. Ekan radan jälkeen Jari vaati ja varmisteli Riehalta kontaktit, niin kuin pitääkin. Lisäksi Rieha ehti melkein käydä kääntymässä väärällä putkella, mutta kun Jari kylmähermoisesti vaan vaati siinäkin sitä tuleemaan, niin Rieha ei kuitenkaan käynyt ihan putkella saakka. Tuloksena radalta nolla. Aikatasoitusta antoivat muille aika reiluisti noissa kohdissa, mutta onneksi LUVA irtosi myös kolmannelle sijalle :).Viimeinen rata oli hyppäri ja nyt meno oli jo aivan huikeaa. Oli niin hienoa katsoa! Tältä radalta parille toinen nolla, ykkössijalla ja 5,13m/s etenemällä. Tämä oli Riehan kolmas nolla kakkosista, eli jatkossa kutsuu 3-luokka. Rieha on hyvä agikoira ja hyvällä ohjaajalla se olisi jo varmasti vaikka missä, niin kuin näkyy. Kiitos Jari tästä vielä tuhannesti!!
Semmoinen kisaviikonloppu. Rieha varmisteli, että ainakin toisena päivänä oli palkinnoilla ja vielä tuplasti ;).

3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Riehahan oli oikee aksaraketti tuolla radalla! :O
Onnittelut! ♥

Veera kirjoitti...

Upeaa menoa tuo Riehan aksa! Onnea kolmosluokkaan siirrosta. :) Kuka teillä oli tokossa tuomarina kun noin tiukkoja pistemenetyksiä?

Riikka kirjoitti...

Kiitos onnitteluista :)!

Tokon tuomaroi Anne Nokelainen yhdessä tuomariharjoittelijan kanssa.