maanantai 10. maaliskuuta 2014

Koemaista pitkästä aikaa

Viikko meni lorvien ja lepäillen. Koska Rieha on ollut ihan ok, niin lauantaina päätin, että lähdetään käymään möllitokossa. Ihan vaan testaamassa mitä osataan kaiken treenaamattomuuden jälkeen. Edellisestä kokeesta on yli 6kk ja siitä täystaukoa 4kk, eli siltä pohjalta lähdettiin. Riehan lisäksi Viimakin pääsi taas viihdyttämään yleisöä.

Viima aloitti avoimessa luokassa. Hieno paikkamakuu, jonka kruunasi jo perinteeksi muodostunut Pitkä Koira. Voi huoh, se selkeästi nyt vaan kuuluu sen mielestä paikkamakuuseen. Eli iloiset venyttelyt, takajalat suoraksi ja häntä heiluu. Loppuun tuli siis kaksoiskäsky, koska suorilta takajaloilta ei voi nousta ensimmäisellä käskyllä.

Yksilöliikkeissä tunnustan, että meinasi palaa käämi. Vimps oli seuraamisessa ihan ulalla ja päätin, että nyt se seuraa, vaikka olisi mikä, eli nappasin sen pannasta mukaan. Sen on vaan tajuttava, että kokeessakin on seurattava. Näytti vähän rumalta, mutta kyllä se toimi, koska sen jälkeen Viima alkoi heräilemään.

Liikkeestä maahanmenossa vähän löysä seuruu, hyvä maahan ja tuplakäsky istumiseen. Luoksetulossa tuli reippaasti, stoppi valui ja ravilla loppu. Aika Viimamainen. Liikkeestä seisominen oli hyvä. Noudossa täysiä kapulalle ja ravilla takaisin. Mutta nouti! Kaukoissa tuplat ekaan istumiseen ja perusasentoon. Hyppy oli nätti, siinä vaiheessa Vimps oli jo ihan innoissaan.

Mitäs tähän nyt sanoisi. Hyvin Viimamainen meno. Ei toki olla treenattu kauheasti, mutta en tiedä miten paljon se paranisi vaikka treenattaisiin hulluna. Se on vaan niin siitä fiiliksestä kiinni. Ja kun tempperamentti on tuollainen hieman rauhallisempi, yhdistettynä tiettyyn omaan tahtoon, niin fiiliksen esiin saaminen on aina vähän onnen kantamoisissa. Mutta nyt meno parani, kun perille menee se, että ne liikkeet on tehtävä. Loppupeleissä Viimalla oli oikeasti ihan mukavaa, se ei halunnut mennä autoon ollenkaan, takaisin halliin vaan. Se vaan on niin Viima, ihan suorilta ei voi sanoa tykkäävänsä ;).

Laitetaan nyt se video, vaikka ei kauhean nättiä olekaan



Sitten odoteltiin ja lopulta oli Riehan vuoro. Ja voi sitä pienen kelpien onnea, kun se tajusi, että se pääsee hommiin! Vissiin alkaa tekemättömyys maistua puulta. Se seuraili muiden suorituksia aivan tärppänä ja olisi mennyt kehään joka välissä.

Paikallaolot sujui hyvin. Istumisessa liikutti tassua kun palasin viereen, siihen pitäisi kiinnittää huomiota. Makuu oli ilmeisesti mennyt hyvin ja reagoi hyvin käskyihin.

Yksilöliikkeet sitten. Seuraaminen oli epätasainen, siellä oli muutama vino pa ja välillä edisti. Varsinkin juoksupätkässä. Siinä tosin oli aika vaikea siirtymä hitaasta kävelystä juoksuun, joka tuotti itselle vaikeuksia. Tätä pitää hioa, niin kuin seuraamista varmaan aina. Mutta asenne sillä on kiva, häntä heiluu :).

Zeta oli ihan porsas. Jäävät onnistui hyvin ja ne oli ripeitä, mutta seuraaminen keuli ihan törkeästi ja ennakoi lähtöjä varmaan puolella metrillä. Lisäksi maassa ollessaan käytti nenää maassa.

Luoksetulo oli aika kiva, vauhti oli tosi hyvä joka välissä ja stopit sujui ok. Toki aina pystyisi hieman napakoittamaan, mutta kokonaisuutena olin tyytyväinen. Loppu oli hyvä.

Ruutu oli vauhdikas ja napakka. Ei tosin ottanut kontaktia ennen merkkiä. Sivulle tullessa seuruu taas hieman keuli.

Ohjattu oli nätti. Jos jotain huomautettavaa, niin meni merkille pomppien. Paikka merkillä kuitenkin hyvä, samoin oikean haku. Luovutus toimi.

Hyppynouto sujui sekin mallikkaasti, sopiva vauhti ja hyvä luovutus.

Tunnarissa hieman kelasi ennen kuin löysi oman, mutta nosti hyvin. Treenaamattomuus näkyi siinä, että puri kapulaa hieman. Luovutus ok.

Kaukoissa tuli pieni siirtymä S-I-vaihdossa, muuten ihan hyvät kaket.

Kokonaisuutena ei isoja liikevirheitä, pieniä juttuja enemmän. Olin myös tyytyväinen liikkeiden aloituksiin, siis siihen, että en leiponut niitä loputtomiin. Ykkönen oisi varmasti tullut, ei siinä mitään, mutta noita pieniä hommia saa vielä hioa. Mielessä on kuitenkin pidettävä treenitauko, eli täydellistä ei voi odottaakaan tässä vaiheessa.

Muuten Rieha on niin huippu, tekee ihanalla asenteella! Sen kanssa on vaan niin kivaa!

Riehan videot:




Ei kommentteja: