maanantai 10. helmikuuta 2014

Tämä talo on tyhjempi nyt


Kaikki pennut on nyt uusissa kodeissaan. Edelleen kaikista on kuulunut vaan hyviä juttuja, reippaita ja rohkeita tapauksia ovat. Kuulemma rakastavat kaikkia ihmisiä ja leikkivät taisteluleikkejä oikein pätevästi :).

Rokkimimmi eli Prima muutti Sonjan kaveriksi Tartoon. Eli yksi Riehakas lähti ihan uusia maita valloittamaan. Heitä tullaan kyllä myös näkemään Suomen puolella kesäisin ja loma-aikoina. Reissu Tartoon oli sujunut hyvin ja penne oli ollut reipas pikkutyttö. Se olikin loppuvaiheessa porukan hurjin taistelija, jota sai koko ajan irrottaa hihoista tai lahkeista. Alkuun se vaikuttaa rauhalliselta mietiskelijältä, mutta sen alta kuoriutuu aika tiukka pikkutyttö. Prima tulee kokeilemaan siipiään ainakin tokon ja agin parissa.

Niin suloinen Prima!

Rin Tim Tim muutti Jaanan luokse Rovaniemelle. Sen kutsumanimeä ei vielä ole lopullisesti päätetty, mutta eiköhän se pian selviä. Tämä pikkupoika oli meidän kanssa viimeisenä itsekseen yhden päivän ja hurmasi lopulta jopa pystykorvatkin. Aivan ihana, syliin kiipeävä ja pussaileva pieni mies. Sen kanssa on tarkoitus testailla ainakin tokoa ja agia, mahdollisesti myös vepejuttuja. Pikkumies saa myös luppakorvaisia isoveljeljiä Jaana springerspanieleista.

Pikkumies
Isojen koirien kanssa unilla
Täytyy sanoa, että näiden kasvun seuraaminen oli ainutlaatuinen kokemus. Ihania tyyppejä joka ikinen ja toivotaan, että perivät paljon vanhempiensa hyviä ominaisuuksia.

Onnea matkaan ihan jokaiselle, onneksi niillä on aivan huippukivat kodit!

Tässä vielä viimeisiltä päiviltä muutama kuva:

Veljekset
Ruskea poitsu kyllästyi Rokan riekkumiseen kesken unien ja työnsi päänsä sohvan koloon
Prima ja Rokka
Rin Tim Tim
Rokka
Rieha on suhtautunut pentujen lähtöön ihan normaalisti. Ehkä se hieman oli vaisu tänään, en tiedä. Mutta sille on pääasia, että pääsee touhuamaan ja eilen käytiin Annan kanssa Haukkuvaarassa iltatreeneissä. Ja saatiin taas olla ihan keskenään melkein puolitoista tuntia. Ihan uskomatonta luksusta lämpimässä hallissa. Vapaakortti kyllä maksaa itsensä takaisin hyvin nopsaan tällä menolla!

Tehtiin eka ohjattua, jossa vietiinkin kaikki kolme kapulaa merkin toiselle puolelle. Eli vaikka muut oli lähellä, niin ulommainen piti hakea. Tämä ei tuottanut Riehalle mitään ongelmia, se teki varmasti sekä oikean, että vasemman. Mutta se merkki. Siinä on edelleen aika kova odotus palkkaan ja jos ei heti kuulu käskyä tai tule palkkaa, niin se alkaa tarjoamaan eri paikkaa. Treenattiin siihen siis malttia niin, että Anna häiriköi ja minäkin vähän liikuin. Jotenkin sille oli aika vaikeaa tajuta, että eka paikka on oikea, vaikka siitä ei saakaan palautetta käskyn tai kehun muodossa. Mutta loppuun tuli taas hyvä keskittyminen.

Sitten me tehtiin taas rallytokoa. Nopeasti sovellettu rata, joka vedettiin tehokkaasti läpi. Se oli aika tyypillistä Riehaa. Kauhea into ja törmäilyä tuli jonkin verran esim. eteentuloissa. Samalla tajusin, että hitaassa kävelyssä pujottelu on ihan pikkaisen haastavaa sen kanssa, kun takapuoli vaan meinaa osua maahan. Haastavaa, muttei onneksi vakavaa.

Sitten Pipsan kanssa paikallaolot. Riehalla namit ympärillä ja oikein nättiä menoa. Jumpattiin vielä alku-loppua, eikä nyt reagoinut Annan käskyihin, hyvähyvä.

Loppuun tehtiin vielä tunnaria, jossa koitin samaa hetsauslähtöä kuin Hannan kanssa aiemmin. Nyt vaan meinasi pakka hajoilla, eli R maisteli vääriä. Sitten kun tehtiin koemainen, hieman matalammassa vireessä, niin oma nousi hienosti. Eli tämä vaatiin vielä hienosäätöä, onko tuo hetsaaminen ehkä vähän liikaa kuitenkin. Pitää mietiskellä... Palkkailin muuten taas myös odottelusta, se ainakin tuntuu toimivan.

Niin ja tehtiinhän me vielä luoksarin stoppeja namipelillä. Hitsin kivoja stoppeja, tuo pohja sopii Riehalle ja se veti hienosti liinat kiinni.

3 kommenttia:

N_ kirjoitti...

Ihania kuvia pennuista jälleen. :)

Lämmin halli on kyllä luksusta. Viikolla en itse pääse kuin ihan satunnaisesti ja perjantaisin, kun on varattuja vuoroja. Yhdeksältä jaksaisin vielä tokoilemaan lähteä, mutta kympiltä en enää, jos on kasin tai seiskan aamu seuraavana päivänä. :D No, sellainen 3-4 kertaa viikossa pääsee silti käymään :)

Reetta kirjoitti...

Hei,

Päädyin blogiisi hakusanalla nuorten koirien rinki (tjsp.) ja jäin lukemaan. Tämän tekstin kohdalla huomasin jännän yhteensattuman: tuo Rin Tim Tim on seurakaverillani täällä Rovaniemellä :D Pieni on maailma tai ainakin Suomi.

Riikka kirjoitti...

Kiva kun eksyit blogiin ja vielä kivempaa, että tunnet Jaanan ja Lukan :). Niin se on tosiaan maailma pieni, vaikka siellä pohjoisessa oottekin
!