maanantai 17. helmikuuta 2014

Hoitolapsi ja monta treeniä

Aloitetaan ensin kaikista suloisimmasta tapahtumasta. Eli saatiin eilen yökylään Riehan pentu Nasta. Ja voi miten se onkin ihana tapaus! Niin kaunis ja sillä on edelleen hurjan pitkät gasellijalat. Aikamoinen loikkija siitä varmasti kehkeytyy. Pystykorvat ei arvostaneet pennun palaamista, mutta Nasta osasi olla niiden kanssa tosi nätisti, eli  ei liikaa tungetellut. Kärttyisät vanhat rouvat kun on mitä on.

Riehan kanssa niillä oli aivan loputon paini ja värkkäys. Ne on vaan niin samasta puusta ja kumpikin onnessaan samantasoisesta seurasta. Rieha taantui ihan pikkupennuksi ja ne mm. koittivat repiä yhdessä mattoa... Aivan mahdottoman ihana pari, ihan käy Riehaa sääliksi, kun sillä ei ole tuollaista leikkikaveria jatkuvasti. Nasta sai viedä Riehalta lelut ja luut, koittipa se vähän tissiäkin imeä :D.

Äiti ja tytär, ihan liian suloista!

Nasta oli muutenkin fiksu ja filmaattinen. Se leikki tosi kivasti ja heti kun vaan lelun otti esiin. Tässä vaiheessa tosin äiti tuppasi aina paikalle ja vetoleikit jatkui sen kanssa. Yön Nasta nukkui rauhassa ja pissatkin tuli lähes kaikki pihalle.
 
Kyllä minä tuon pikkugasellin olisin voinut pitää, mutta palautin kuitenkin Lauralle ;).

Niin suloinen!

Ja vielä livekuvaa kähinäkaksikosta. Huomatkaa erityisesti n. 40 sekunnin kohdalla tuleva yhteiskaivuu. Ai miten niin samanlaisia :D



Sitten treenikuulumisiin. Lauantaipäivä vietettiin mökillä, mutta sunnuntaina käytiin maneesin vapaavuorolla tokoilemassa ja rallytokoilemassa koko porukan kanssa.

Viima muistutteli mieleen seuraamista, noutoa ja luoksetuloa. Ja muistutteli on ihan hyvä ilmaisu, koska niitä tosiaan piti hieman muistutella. Sitten ne kyllä sujui kuin vettä vaan. Noudossa meinasi muka hajut viedä mukanaan, mutta kun vaan kuskasin sen pannasta takaisin ja uusittiin, niin johan alkoi nousemaan. Seuruussa otin nyt juoksupätkään avuksi pannan ja pidin sitä siitä hieman lähempänä ja sitten palkkasin. Ei ahdistanut ja teki nätillä ilmeellä. Viimaa on vähän vaikea imuttaa, eli sitä ei saa niin lähemmäs, joten tämä voi toimia ihan hyvin. Luoksetulo sujui tosi hyvin, se suorastaan sinkosi liikkeelle.

Riehalla siintää ekat kokeet näköpiirissä, joten täytyisi varmaan treenata kaikkia liikkeitä edes sen pari kertaa... Tänään ohjelmassa zeta, merkki+ruutu ja tunnari.

Zetassa Vesku häiriköi ensin käskyillä. Erityisesti istu-käsky oli paha ennen kuin kuuntelu löytyi. Seuraaminen oli epätasaista, en vaan käsitä miten tuo on niin vaikea juttu kävellä. Teen itse surkeita käännöksiä ja menen liian lähelle merkkejä... No, pitää koittaa skarpata. Riehakin toki vähän keuli, mutta omalla tasaisella menolla sen saa paremmin kuriin. Jäävät onnistui kaikki hienosti, ne on nuo välit mitkä on vaikeimpia.

Ruutua haettiin kummastakin suunnasta, hyvin löytyi. Merkkikin oli oikein hyvä. Hieman se jäi ruudussa etureunaan, joten sitä korjailtiin lähempää siirtelemällä. Muuten kuunteli ruudussa hyvin, mutta sivulle tulossa reagoi välittömästi pään kääntöön. Eli on siis ehdollistunut siihen, eikä odota käskyä. Tämä pitäisi joko treenata kuntoon tai sitten en vaan käännä päätä käskyä antaessani. Jälkimmäinen toimii, joten onko se pään kääntö edes tarpeellinen. En ainakaan ehdi sitä siedättää ennen koetta.

Parit ruututreenitkin tuli videolle:



Tässä näkyy se pään kääntöön reagoiminen:



Vesku liikkuroi meille koemaisen tunnarin, jossa ensin palkkasin Riehaa skarpista odottamisesta. Sen jälkeen se sai mennä kapuloille ja oma nousi tosi pätevästi, joten jätettiin toistot siihen.

Lopuksi vielä rallytokoradalle. Kaikki kolme koiraa kävivät tekemässä sen pariin otteeseen, joten ainakin minulle tuli kunnolla treeniä. Tuike oli reipas itsensä, varsinkin kun luotin siihen. Rieha oli taas melkeinpä yli-innokas, häntä heilui, tassut lensi ja nokka keuli. Viima oli Viima, mutta kyllä siitäkin rallykoiran saisi, kun vähän treenaisi:



Sunnuntain kruunasi ihan uusi laji, nimittäin doboilu. Riehan kanssa osallistuttiin peruskurssille ja se oli itse asiassa aika hauskaa. Parasta siinä oli, että myös ohjaaja joutui hommiin. Lihaskuntotreeniä siis kummallekin! Tässä esittely dobosta: http://www.koirakoulukompassi.com/artikkeleita/lajiesittelyt/dobo/

Rieha oli tietysti aivan liekeissä tälläisestä temppuilusta. Se hyppäsi dobopallon päälle saman tien ja oli muutenkin ihan kotonaan temppuja tehdessään. Tarjoaminen meni välillä jopa vähän överiksi ja sai olla tarkkana ettei se hypännyt pallon päälle itsekseen. Rieha ei vaikuttanut kovin väsyneeltä, mutta omiin lihaaksiin doboilu kyllä otti. Pitää varmaan tilata itselle tuo pallo, että päästään jumppaamaan urakalla.

Lihashuolto kruunattiin tänään, kun koirat pääsi uimaan Koirasporttiin. Nyt vedettiin vähän pidempää kiekkaa ja Riehakin sai olla altaassa vähän kauemmin. Joka ei edelleenkään ollut sen mielestä riittävästi. Uinnin jälkeen Tuike ja Viima saivat vielä laserhoitoa, eli lihakset vetreytettiin huolella. Tuike tuntui nauttivan hommasta erityisesti.

Siinäpä se viikonloppu ja vähän alkukin. Tänään laiskoteltiin muuten. No, ehkä vähän kaukoja voisi Riehan kanssa vielä ottaa :).

Ei kommentteja: