maanantai 19. elokuuta 2013

Hyppytekniikat, keppijälki ja Katjan koulutus

Tänään oli taas semmoin säätöpäivä, ettei tosikaan. Mutta treenit sujui ja oli kivaa, vaikka alkuun ei oikein napannutkaan.

Raisan kanssa treffattiin eka hyppytekniikan merkeissä. Rieha teki perussarjaa kapulan kanssa ja lisäksi korkeuden arviointia. Kapulan kanssa hyppiminen sujuu hienosti ja korkeudenkin lisäys onnistui, vaikka Rieha ehkä vähän laiskasti siinä vaiheessa hyppäsikin.

Sitten päästiin Kivahon Katjan oppiin ja otin teemaksi tottiksen. Katsottiin alkuun 3-luokan jäävät ja tein kisamaisesti istumisen, maahanmenon ja luoksarin sekä seisomisen ja luoksarin. Ja mokailin ihan huolella askelissa, on ne vaan vaikeita! Katja tykkäsi, että jäävät on hyvällä mallilla, erityisesti istuminen ja maahanmeno. Luoksetulot oli myös hyviä. Seisomisessa voisi olla napakampi ja siihen sain vinkiksi yksinkertaisesti hieman hidastaa tahtia ja se toimikin aika hyvin.

Seuraamisesta Katja ei sitten tykännytkään. Tai lähinnä liikkeelle lähdöistä juoksuosuudessa, muuten oli ok. Riehalla tippuu juoksuun lähdössä herkästi kontakti ja nostaa sen vasta parin askeeleen jälkeen. Treenattiin sitten pään asentoa. Siinä pitäisi olla vaan kriteeri niin selvä ja palkata vaan, kun pää pysyy ylhäällä, muuten peli seis. Kun osaisikin olla aina niin mustavalkoinen.. Liikkeiden alkuja pitäisi treenata paljon enemmän, että Rieha pysyisi niissä aina skarppina.

Toisessa setissä tehtiin tasamaanouto kilon kapulalla, vinoestenouto ja eteenmeno. Noudoissa itsessään ei ollut mitään ongelmaa, Rieha meni ja tuli täysiä, luovutukset, irroitus ja perusasento oli kaikki priimoja. Myös kapuloiden haku ja liikkeiden välit pelasi. Mutta se on aika pahasti kiinni kapuloissa, eli ei kyllä kysele lupaa ennen lähtöä. Katja halusi puuttua siihen. Saatiin vinkiksi käsikosketuksen opettaminen, eli ennen noutoon lähtöä koiran täytyy koskettaa kuonolla avonaiseen kämmeneen. Tämä siis rutiiniksi aina treeneissä, kokeessa se jätetään vaan pois, eli siellä seisotaan kädet nyrkissä. Zenille kuulemma on opetettu näin, kun tuppasi kyttäämään kapuloita. Muuten tässäkin selväksi se mustavalkoisuus, jos valuu kytistämään, niin selkeä palaute ja nostetaan vaikka istumaan suoraan. Samalla siihen sitten superpalkka, kun joudutaan nillittämään.

Loppuun tehtiin vielä eteenmenoa. Riehan esitys oli aika surkea, meni n. puoleen väliin ja vasta toisella käskyllä loppuun, siellä tosin hienosti maahan. Näkyy se treenaamattomuus. Katja myös sanoi, ettei koskaan treeneissä lähetä koiraa eteenmenoon suoraan seuruusta, ettei vaan vahingossakaan vaikuta paikkaan. Jos otetaan seuruuta, niin sitten pysähdytään perusasentoon ennen lähettämistä.

Muuten mentiin aikalailla samoilla ajatuksilla kuin itsekin olen tehnyt, ensin lelu yhdessä, sitten appari vie salaa, lopulta lelu on siellä treenin alusta jne. Näin tehtiin vielä kaksi eteenmenoa ja niissä oli ihan priima meno. Katja kehoitti treenaamaan myös ylipitkää matkaa niin, että maahanmeno otetaan ennen palkkaa ja siitä saa vielä juosta palkalle.

Hyviä ajatuksia ja oli hyvä juttu, että päätin ottaa tottista tokon sijaan!

Riehalle oli myös jälki vanhenemassa ja käytiin ajamassa se settien välissä. Lyhyt jälki, ehkä 100m, tarkoituksena vaan treenata janaa, keppejä ja kulmia. Suunnilleen tältä se näytti (koira on tänään tuo sininen viiva :D). Näitä on ihan hyvä piirtää, niin pysyy vähän kärryillä siitä, mihin suuntaan on menty. Muuten teen aika herkästi samanlaisia kuvioita.

Jana oli tänään lyhyt ja siellä oli namia. Toimi ok. Siitä Rieha lähti hieman kaarrattamaan, mutta palasi kuitenkin kulmalle. Muuten kulmat sujui ok. Toisessa kulmassa mentiin vähän jäljen ohi, mutta otti tokasta kepistä hyvin hajun ja kävi sen nostamassa. Sen jälkeen mentiin paljon tarkemmin ja loput kolme keppiä nousi varmasti.

Jälkitilasto:

Matka 4550m
Kepit 68/77
Hukkia: 1

Nyt onkin tiedossa pari lepopäivää, kun tämä lähtee Tallinnaan katsomaan Williamsin Robbieta :).

Ei kommentteja: