keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Niin lähellä

Tänään käytiin kokeilmassa tokoa Mikkelissa Pauli Härkösen silmien alla. Saatiin seuraksi Raisa ja Naru. Kenttä oli oikein mukava, tosin jossain lähellä ammuttiin, mikä sitten joitain koiria haittasi. Oma fiilis oli rento ja hyvä, mentiin pitämään hauskaa, ilman paineita. Paikallaolot oli aluksi ja sitten vedettiin kaikki liikkeet putkeen. Ekaa kertaa meidän evl-uralla näin, ihan hauskaa.  Sää vaihteli paahteesta vesisateeseen ja hurjaan tuuleen, kuten videoltakin näkyy...

Pisteet ja selostukset:

Paikkaistuminen 9: Jee, jee!
Paikkamakuu 10: Yksi koira nousi heti seisomaan ja tuomari meni sitä vahtimaan, eli pientä jännää oli ilmassa. Sujui kuitenkin ilman isompaa hässäkkää.

Seuraaminen 8: Alussa hieman hapuilua, kun merkit hieman kiinnosti Riehaa. Loppua kohden meno parani koko ajan ja olin tosi tyytyväinen Riehan ilmeeseen. Harmi vaan, että itse töppäilin, eli en kahdessa kohtaa toiminut liikkurin käskyjen mukaan. Kaaviossa tuli sekä käännös oikeaan ja stop, että käännös vasempaan ja stop ja kummassakin vaan jatkoin matkaa ilman pysähdystä. Jotenkin ne vaan meni ihan ohi, vaikka olin kaavion nähnyt... Jännityksen mestari :(. Tuomari ei tästä ymmärrettävästi  tykännyt. Sainkin seuruun jälkeen pienen puhuttelun, että pistevähennykset lähti pelkästään ohjaajan käytöksestä...

Zeta 0: Rieha teki kolme kaunista seisomista, ei ajatellutkaan muuta. En yhtään tiedä mikä tuli, jäävät on Riehalla yleensä kovin vahvoja. Iloisena seurasi ja seisoi :D.

Luoksetulo 8: Tuli lujaa, mutta seis oli ok. Maahanmenossa stoppasi heti, mutta vasta tokalla maihin. Tuli suoraan takaakiertäen sivulle, tämä on nyt sen koebravuuri. Tuomari sanoi, että jos olisi mennyt ekalla maihin, niin olisi ollut huippuliike. Niinpä.

Ruutu 10: Hieno suoritus, häiriömerkkeineen kaikkineen!

Ohjattu 9: Taas oli häiriömerkkiä joka puolella, mutta niin vaan Riesku löysi oikean. Merkiltä lähdettäessä sen piti tsekata joku satunnainen ohikulkija kehän laidalla ennen kuin lähti hakemaan, muuten liike oli hyvä.

Metallihyppynouto 10: Oikein pätevä, luovutus erityisen hyvä.

Tunnistusnouto 8: Osui omaan melkein heti, hieman jännitti oliko oikea, kun nosti niin nopsaan. Kapulassa oli pari hampaan jälkeä, jotka tuomari tarkisti.

Kauko-ohjaus 6.5: Juuri liikkeen alussa alkoi tuulemaan ihan hulluna ja liikkurin pöydällä olleet kapulat lensi maahan. Tokihan kelpin oli tämä tsekattava ja ei mennyt ekalla maihin, eikä myöskään noussut ekalla istumaan. Teknisesti liike oli aika hyvä, meille oikeastaan erityisen hyvä, liikettä ei tullut kuin muutamia senttejä.

yht. 250p. 2-tulos, sijoitus 1/5 eli palkinnoillekin päästiin (ja Raisa ja Naru tuli kakkoseksi, joten meidän autokunta loisti oikein kunnolla :) ).



Kehän jälkeen oli niin hyvä fiilis, meillä oli niin hauskaa ja asenne oli kohdillaan. Useampi ihminen kävi onnittelemassa, että varmasti oli ykkönen ja sitten kun näin tuloksen, niin kyllä se kieltämättä harmitti. Enkä edes ollut sitä ykköstä metsästämässä, mutta fiiliksen ollessa tuollainen, niin tottakai sen mieluusti olisin ottanut. Jos zetassa olisi edes yksi vaihto enemmän onnistunut tai luoksarissa olisi mennyt ekalla maahan tai kaukojen jätössä... No jos ja jos. Rieha oli upea ja teki loistoasenteella. Ohjaajan täytyy vaan opetella kouluttamaan paremmin ja unohtamaan koetöppäilyt.

Kokeen jälkeen oli fiilis, että poltan ihan kaikki tokokamat, mutta ehkä me vielä...

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Moikka, täällä on niitä kuvia! :)

http://vallatonta.kuvat.fi/kuvat/Koiratapahtumat/MAHn+tottelevaisuuskoe+16.7.2013/EVL+ja+VOI/

Riikka kirjoitti...

Kiitos, hyviä kuvia :)!