lauantai 15. kesäkuuta 2013

Tokosta jälkimetsän kautta esineisiin

Kelit on olleet vähän sateisempia, tässä viime viikolta muutama kuva koirien pihatouhuista aurinkoisena päivänä. Aidattu takapiha on siitä loistava, että siellä on myös varjoa tarjolla, niin jaksaa paremmin remuta.

Sullon käpy, mulla ei
Mutta jos oikeen mielistelee, niin sen kävyn ehkä saa, eikä porokoira ehkä suutu

Pallojakin on jo ehditty heitellä x-määrä
Ja nurtsia riittää, Tuike suorittaa makutestiä
Tänään treffattiin Janet ja Sirpa Koirakorven nurtsilla ja vedettiin tehokas treenihetki. Kävin tallaamassa Riehalle keppijäljen ja mentiin tokoilemaan siksi aikaa kun vanheni.

Aloitettiin ohjatulla noudolla. Saatiin Janetilta liikkuriapua ja pääsin palkkaamaan hyvästä merkistä liikkuroinnin jälkeen (palkka valmiina). Selkeästi oli kiva ylläri. Hienoa oli myös se, että R on alkanut nostamaan kontaktin oma-aloitteisesti liikkurin käskyn jälkeen, eli fokus on siirtynyt enemmän minuun eikä ole niin kiinni merkissä/kapuloissa.

Haettiin ensin oikea ja keskimmäiselle meinasi mennä. Pysähtyi kuitenkin hyvin ja sen jälkeen oikea nousi hienosti x2. Täytyy kyllä antaa pisteet tuon koiran loputtomalle yritykselle ja vilpittömän innokkaalle mielelle. Ekalla kerralla se ei siis nähnyt oikeaa ollenkaan ja stoppauksen jälkeen lähti etenemään niin rohkeasti oikealle, kuin vaan pystyi, vaikka määränpää ei ollut näkyvillä. Se kävi kääntymässä ruudussa ja totesi, että ei ole tämä, palasi takaisin ja lopulta se oikea löytyi. Koko ajan se meni täysiä ja häntä heilui. Nämä on niitä parhaita hetkiä, näkee kuinka koiralla raksuttaa ja se ratkaisee itse ongelmatilanteet. Sitä ei tarvitse auttaa tai helpottaa, koska se työskentelee niin varmana omasta hyvyydestään. Pikemminkin sen itsevarmuus vaan kasvaa. Huisia! Ja seuraavalla yrityksellä oikea löytyi heti, eli kyllä se vaan toimii. Tämän fiiliksen kun saisi joka liikkeeseen, niin ei sitä paljon muuta tarviisi. Vasen onnistui heti.

Tunnari sen sijaan oli vaikea. Meinaa kelpille tulla kiire ja silloin väärät eksyy herkästi suuhun, vaikka oma sieltä loppupeleissä nouseekin. Tehtiin viitisen toistoa, lisäsin kapuloita ja menin lähelle ohjaamaan. Ajatusta tuli, se oli hyvä. Tämä on Riehan kanssa vaan herkkä liike, varsinkin kun tehdään vauhdikkaan noutoliikkeen perään.

Ruututreeniä oli myös hyvä tehdä nurmella, joten tehtiin siitä sitten koemainen versio. Sanoisin, että aika hyvä lopputulos. Seuruussa oli hieman edessä, mutta muuten loistoasenne ja meno.

Luoksetulo tehtiin myös liikkuroidusti ja kumpikin stoppi sujui hyvin. Kieltämättä annoin kyllä taas aika kohtuullisen kovat käskyt, mutta ehkä Rieha sen vaatii kovassa vireessä. Loppuun otettiin vielä metskunoutoa hetsaten ja yhdessä kapulalle rynnien ja Rieha oli ihan liekeissä.

Tokon jälkeen ajettiin jälki, jolla oli pituutta ehkä 200m, sisältäen 5 keppiä ja yhden kulman. Vein Riehan janalle ja aika kivasti se siinä eteni, vaikka toki sitä autoin. Jäljen se nosti heti ja lähti määrätietoisesti etenemään. Eka keppi löytyi nopeasti, häntä alkoi vaan heilumaan ja toi sen onnessaan luovutukseen. Tokasta kepistä ajettiin yli, en huomannut sitä itsekään (enkä ollut siis näitä merkannut millään lailla). Kulma meni tosi hyvin. Sen jälkeen jäljestys hieman keskeytyi kakkatauon takia ja paikkaa etsiessään Rieha meni ohi kolmannesta kepistä. Pitstopin jälkeen kehoitin taas etsimään, jolloin Rieha otti varmana suunnan takaisin päin ja jäljesti suoraan n. 15m päässä olleelle kolmannelle kepille. Siitä taas hyvä luovutus. Ja vaikka ajoi vähän takajälkeä, niin luovutuksen jälkeen lähti taas etenemään oikeaan suuntaan ja viimeinen keppi löytyi hienosti jäljen päästä.

Eli saldona 4/5 keppiä ja muuten ihan pätevä meno. Janan kanssa olen hieman epävarma, mutta Rieha ei selkeästi ole epävarma siinäkään. Kulman se suoritti upeasti, siis kun miettii taas meidän treenimääriä. Ei kun jälkeä treenaamaan ahkerasti, niin hyvä tulee!


Loppuun tehtiin vielä esineruutua. Tallattiin kapea kaistale n.10x50m ja sinne neljä esinettä. Riesku haki kolme, joista kaksi etualalla ollutta nousivat ihan välittömästi. Keskellä aluetta meni leveä polku, mutta se ei Riehaa juuri haitannut ja eteni sen yli hyvin. Luulin sen löytäneen kolmannen esineen ja kehui, mutta tulikin ilman esinettä luokse, eli ilmeisesti itse vaan mokasin innoissani. Tästä uusi lähetys ja takakulman esine nousi yhdellä pistolla. Ja luovutuksen oli priimaa jokaisen esineen kanssa. Ihan loistotreeni ja pätevä meno!

Ei kommentteja: