perjantai 21. kesäkuuta 2013

Rieha 3-vee ja häiriötreeniä


Rieha täyttää tänään 3-vuotta. Huikea pieni eläin, jonka kanssa on vielä niin paljon edessä!
 
 
Eilen treenattiin Annan kanssa Vihtavuoressa nurtsilla. Teemana oli häiriö ja keskittyminen. Aloitettiin paikkaistumisella, jossa koemainen sisääntulo kentälle, jossa oli merkit valmiina. Hyvin saatiin esiin kokeen asenne, Rieha oli ihan liekeissä ja menossa merkeillä, eikä oikein keskittynyt. Mentiin sitten istumaan, jossa Anna häiriköi, koittaen saada Riehaa menemään maahan tai nuuskimaan.
 
Alkuun Rieha meni lankaan ihan helposti, mutta sitten syöksyin pyörremyrskynä kieltämään ja johan alkoi kelpi skarpata. Annan heitteli sen ympärille nameja, kaiveli maata ym. ja aika tiukkaa teki, mutta niin se vaan alkoi keskittymään. Loppuvaiheessa se ei edes katsonut Annaa. Todella hyvä treeni, Riehan asenne muuttui ihan erilaiseksi, se todella teki töitä, eikä vaan hengaillut. Yhtään ei paineistunut, vaikka annoin tiukkaa palautetta ja asenne oli super. Ehkä tälläisellä treenillä saa itsevarman kelpieneitokaista vähän heräteltyä :).
 
Samanmoinen treeni tehtiin kaukokäskyihin. Anna meni viereen heittelemään kapulaa, mikä oli sekin aika kiinnnostava juttu. Hienosti alkoi tässäkin skarppaamaan ja saatiin hyvä treeni.
 
Luoksetulo tehtiin koemaisena, halusin nähdä miten sujuu kokeen jälkeen. Sujui hyvin, stopit oli hyviä ja osasi tällä kertaa tulla myös eteen.
 
Loppuun vielä tunnaria, nurmikko tuo sen oman vaikeutensa, laitettiin kapulat vielä merkkien joukkoon. Ensimmäinen suoritus oli kuitenkin taas ihan täydellinen, se osui omaan ekana, nosti sen välittömästi ja toi täysiä. Välillä tuntuu, että sujuu kuin vettä vaan. Pakko oli tehdä vielä uusinta, koska olen todennut, että jos tunnari sujuu noin hyvin, niin sen jälkeen Riehan itsevarmuus on taas sitä luokkaa, että unohtaa nuuskia. Ja niinhän siinä kävi. Juoksi kapuloille ja nosti pikaisesti samassa kohdassa ollut kapulaa kuin missä äsken oli oikea. Tajusi heti homman nimen, alkoi nuuskimaan ja nosti oman, jonka toi hienosti. Ihan hyvä herättely tämäkin, aina ei voi olettaa.
 
Miten näitä häiriötreenejä tulee tehtyä niin vähän, vaikka niistä on selkeästi todella paljon hyötyä. Jotenkin ennen koetta sitä vaan jankkaa niitä liikkeitä, vaikka Riehankin tyyppiselle koiralle tekisi niin hyvä rikkoa kaavoja. No, ehkä sitä taas vähän aikaa tämän muistaa.
 
Hyvää Juhannusta kaikille!

1 kommentti:

Iitu kirjoitti...

Onnittelut Riehalle ja hauskaa juhannusta sekä lomaa :)