torstai 17. maaliskuuta 2011

Aamupäivä taas treenaten

Taas sujahti tehokkaasti aamupäivä hallilla. Ensin käytiin lenkillä omien kanssa. Riehalla on vissiin jotain mörköiän tapaista, kun sen piti haukkua ihan niskavillat pystyssä jollekin autossa istuneelle hiihtäjälle. Pöh, sanon minä. Pystykorvat kun vielä herkästi liittyy komppauskuoroon, niin ei kiva. No, ihmiset on edelleen ihan pop, joten eiköhän tämä ole vaan jotain ikäkauteen liittyvää.

Tanja ja Muusa tulivat taas hallille ja pääsin tokaa kertaa hommiin Muusan kanssa. Aloitettiin taas seuraamistreenillä ja siinä koitettiin vaan korjata paikkaa vähän taaksepäin. Muusalla on kyllä ihan erinomainen takapään käyttö ja pyöriin kyllä hienosti käännöksissä. Sitten testailtiin luoksetuloa. Ensin suoraan sivulle tuloja. Vaikeinta oli jättövaihe, Muusa ei vissiin pitänyt minun odota-käskyjäni niin selkeinä, joten palkkailin pelkästään paikallaan olemisesta ja sen jälkeen pysyi hienosti. Sivulle pyöräyttää itsensä hienosti. Stopitkin on oikein kivalla mallilla, eli oikeastaan tuo odottaminen on se vaikein.

Kaukoja testattiin myös ekaa kertaa. Kokeilin ensin ilman takapalkkaa, mutta tärpätti kovin. Takapalkan kanssa teki paremmin, tosin siinäkin alkoi pikkuhiljaa kääntymään kohti palkkaa eli palkkasin välillä myös edestä. Tekniikka oli siirroissa ok ja tajusi hyvin minun käskyt ja käsimerkit.

Loppuun vielä noutoa metallilla. Tässä kokeilin ensin namikippoa, mutta se oli Muusasasta vähän outo, joten vaihdettiin lelua patukkaan. Tässäkin isoimmaksi ongelmaksi muodostui odottaminen. Muusa oli niin innoissaan noudosta ja viritti itsensä sellaiseen matalaan, jännittyneeseen asentoon. Tavoitteena oli saada se pyytämään minulta lupaa katseella, ennen lähtöä. Muutaman kerran varasti ihan suorilta, mutta tein sitten pientä seuraamistreeniä ja joutui ottamaan katsekontaktin ja siitä sai luvan noutaa. Muuten nouto on hyvä ja ote varma. Hyvällä mallilla Muusa on!

Sitten saatiin seuraksi Jenny ja koirat ja siirryttiin agiliitelemään. Viiman kanssa testattiin kisamaista rataa ja ajattelin, että jos se menee hyvin, niin ilmoitan sen kisoihin. Ihan ok se meni, mutta unohdin sitten ilmoittaa kuitenkin, joten kisadebyytti siirtyi meidän osalta taas. Rata näytti tältä:

Eipä siinä sen kummempaa, kuin että minun on muistettava, etten saa vedättää Viimaa yhtään. Ekalla kerralla yritin ja Viiman fiilis laski ja laski. Tokalla kerralla tein kaikki kierrot valssaten/sokkareilla, niin johan liikkui Viimakin paremmin. Eli esim. 9-hypylle ja 12-hypylle tein valssit suoraan, enkä edes koittanut kierrättää. Viiman kanssa kyllä kerkeää ja sen fiilis säilyy paremmin. 15-hyppy oli vaikea, siinä Vimps vaan jatkoi matkaa ohi, eli noissa linjasta pois olevillä hypyillä saa olla tarkkana. Muuten ok rata teknisesti, kontaktit ja pujottelu sujui.

Tuike sai tokoilla pihalla, koska hallissa oli kylmä ja pihalla ihan auringonpaiste. Jenny liikkuroi meille ensin seuruun loppupalkalla. Piippausta tuli jonkin verran, mutta ilme oli oikein kiva. Palkkailin erikseen tökkimisestä lyhyellä matkalla, ettei vaan pääse se unohtumaan. Metallinoutoa tehtiin myös kissanruokapalkalla ja johan alkoi palautus sujua laukalla myös, näitä lisää! Liikkeestä istuminen oli tänään jostain syystä tosi vaikeaa, vaikka se on ollut niin varma. Pikkujapsi töpsötti perässä innoissaan ja jäi pätevänä seisomaan, hassu. Loppuun viel luoksarin stoppeja namipelillä, sujuivat oikein hyvin ja T tykkäsi.

Rieha teki vähän agijuttuja. Ensin muutama pujottelu verkoilla. Idea on minusta aika kivasti hallussa ja menee hienosti matalana. Huomiota kiinnitin nyt vaan siihen, että menisi itsenäisesti riippumatta missä itse olen. Pari kertaa lähetin sitä niin, että jäin itse vaan alkuun ja Jenny hetsasti loppupalkkaan. Hyvin sujui. Sitten se sai tehdä vähän puomin ylösmenoja ja koutin nyt kiinnittää vähän huomiota kestoon, eli palkkailin siitä, että pysyi paikallaan. Nopeasti se hiffasi, vaikka virtaa onkin paljon ja menohaluja kovasti.

Ei kommentteja: