keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Startti mestariluokassa

Viime lauantaina osallistuttiin Riehan kanssa oman seuran rallytokokokeeseen. Luokkana se hurja ja ohjaan pään pyörälle pistävä mestariluokka. Kyllä muuten taas jännitti ihan eri lailla... Mestarin kylteistä ei olla osaa tehty koskaan radalla. Lisäksi jännitti miten paljon Rieha kuumuu jos mukana on esim. sarjahyppy tai putki,

Ratapiirros onneksi vähän helpotti jännitystä. Rata ei ollut mestariluokan radaksi mitenkään loputtoman vaikea.


Yritin treenailla ennen kehään menoa meille vaikeimpia liikkeitä, eli edessä peruutusta, tulppaania ja tuplasaksalaista oikealta puolelta. Meni ihan hyvin ja rataantustumisessa sain tuomarilta vielä hyviä neuvoja pariin liikkeeseen, joita en ollut koskaan nähnyt kenenkään tekevän.

Startattiin ekoina. Rieha oli tosi kivasti kuulolla, alkupään liikkeissä ei mitään ongelmia. 5-kyltiltä saatiin -1p. kontrollista, eli olisiko Rieha tullut liian tiiviisti sivuaskeleessa. 9-kyltiltä myös -1p. Tvä, muistaakseni Rieha tuli eteen vähän vinoon. Matka jatkui hyvin ja hieman jännittävä edessä peruutus onnistui aivan tosi upeasti.

Puolen vaihto tulppaanin kautta onnistu hyvin. Kyltin nro 15 uusin, siinä oli jotain säätöä, en oikein muista enää mitä. Mutta hyvin matka jatkui. Sitten tuli kyltti nro 17 eli tuplasaksalainen oikealla. Rieha teki siinä jotain tosi outoa ja meinasi kaartaa takaisin vasemmalle. Jotenkin olin itse ihan jäässä, enkä tajunnut sitä heti ja ehdin kävellä jo kyltin ennen kuin mieleen tuli, että uusinta. Ja sen sitten kerroin tuomarille. Saman tien tajusin myös, että taisin olla liian pitkällä. Eli tältä kyltiltä Hylätty, koska olin mennyt jo kyltin suorituspaikan ohi. Eikä saatu uusinnallakaan onnistumaan ja Rieha alkoi kuumumaan eli komentamaan haukkumalla. Kun olisin vaan jatkanut matkaa, niin oltaisiin saatu hyväksytty tulos... Viimeisissä kylteissä ei ollut ongelmia.

Sellainen mestarin korkkaus. Tulos oli tosi lähellä ja Rieha osaamistaso yllätti positiivisesti. Saatiin hylätystä huolimatta Tuomarin palkinto kehuilla taitavasta menosta. Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja: