keskiviikko 24. elokuuta 2016

Vepeperhe

Rieha on vepehullu ja tämä ominaisuus on nähtävästi periytynyt myös lapsille. Riehan ensimmäisestä pentueesta kaksi poikaa on jo käynyt vepekokeissa ja lisäksi meidän kanssa tänä kesänä on treenannut Nasta-tyttö. Hauskaa, että vesipetoja löytyy perheestä näin paljon! Suunniteltiin ensi keväälle pentupäivää, jossa otettaisiin vepeä oikein urakalla ja muitakin innostuneita löytyi. Harvemmin varmaan näin harvinaisessa veperodussa useampi samasa pentueesta treenaa.

Tässä Rieha ja Nasta rannalla viime viikolla vepetreenien jälkeen. Aika kauniita, vaikka itse sanonkin.Vepetreenit jatkuivat taas tällä viikolla avoimen luokan liikkeiden parissa. Vientiä päästiin testaamaan haastavilla aikuisten pelastusliiveillä, missä oli vielä kiinni kaikki remelit kauluksesta lähtien. Hieman Riehan piti niitä mallailla suuhunsa, vaikka innokkaasti olikin niihin tarttumassa. Niitä oli tosi hankala antaa mitenkään mytyssä ja aukesivatkin melkein heti. Pienen kannustuksen jälkeen Rieha kuitenkin lähti niitä viemään. Liivit aukesivat, eikä Rieha nähnyt niiden takaa mitään. Suunnisti kuitenkin veneelle äänen perusteella :D. Oli siis tosi haastava setti, mutta niin se vaan selvitti.. Onneksi ilmeisesti kokeessa harvoin on ihan noita isoimpia pelastusliivejä.

Tehtiin vienti myös pienillä pelastusliiveillä ja lepuuttajalla. Niissä ei ollut ongelmia lähdön kanssa. Luovutuksessa Rieha meinasi taas päästää irti hieman liian aikaisin, mutta korasi kuitenkin itse saman tien ja tarjosi uudestaan.

Kahden veneen liikettä tehtiin nyt toista kertaa. Ja vitsit se meni hienosti! Yksi käsky, jolla Rieha hyppäsi omasta veneestä, ui täysiä kohti toista venettä ja kiskoi sen suorilta rantaan. Nyt saatiin liikkeeseen hyvät valmistelut ja vahvistin rantaa ennen lähtöä taputtelemalla maata ja jättämällä namikupin sinne valmiiksi. Rannassa ei edes seissyt ketään ja niin vaan Rieha sinne määrätietoisesti ui. Hieno!

Oman veneen vientiä tehtiin vielä loppuun. Siinäkään ei ollut mitään ongelmia. Tällä kertaa Rieha myös otti köydestä vähän kauempaa kiinni, joten ei ajautunut ihan niin pahasti veneen alle. Hienosti yhdellä käskyllä rantaan tässäkin.

Mahtavaa huomata taas kuinka tuon pienen kelpien päässä raksuttaa. Sille on helppo näyttää asioita ja se yhdistelee ne päässään nopeasti. Rannan taputtaminen selkeästi toimi. Motivaatio on muutenkin hienosti kohdillaan myös näissä uusissa liikkeissä.

Kelpiet näyttävät tässä sitä todellista älyään

Ei kommentteja: