perjantai 8. huhtikuuta 2016

Viima tarkastuksessa

Käytiin eilen Viiman kanssa eläinlääkärissä, tarkoituksena selvitellä mistä sen säpsähtelykohtaukset ja tassujen lipeämiset johtuu.

Viimalta tutkittiin silmät, tehtiin neurologinen tutkimus, katsottiin veriarvot ja lisäksi se vielä röntgenkuvattiin. Silmissä ei ollut moitittavaa. Neurologinen puoli oli muuten kunnossa, mutta pupillit sillä supistui vähän huonosti. Ne olivat kuitenkin symmetriset ja eläinlääkärin mukaan koiran jännitys saattaa vaikuttaa supistumiseen. Veriarvoissakaan ei ollut mitään vikaa. Röntgenkuvassa sisäelimet olivat kunnossa, tosin maksa oli eläinlääkärin mukaan hieman pieni, mutta koska veriarvoissa ei ollut ongelmia niin se tuskin haittaa. Mitään kasvaimia tmv. siellä ei näkynyt ja sydän oli kuulemma urheilijan sydän. Selkärangassa Viimalla oli hieman silottumaa, mikä on tämän ikäiselle koiralle jo aika normaalia.

Eli oikeastaan mitään ei tutkimuksissa löytynyt. Ohjeeksi saatiin seurailla tilaa ja jos säpsyt pahenevat, niin sitten Viimalle voisi tehdä tarkempaa neurologista tutkimusta. Tällä hetkellä säpsähdykset on kuitenkin onneksi tosi nopeasti ohi meneviä ja muuten Viima on ihan normaali itsensä (tai erikoinen itsensä :D ). Toivotaan, että tilanne jatkuu samanlaisena!


Ei kommentteja: