lauantai 16. huhtikuuta 2016

Ja heti perään vuoden toka jälki

Maastolajikärpänen puraisi kunnolla ja oli päästävä jatkamaan jälkihommia. Kieltämättä ihan mukavaa vaihtelua, kun alkuvuosi tankattiin oikeastaan pelkästään tokoa sisätiloissa. Onhan se ihan huikean kivaa aurinkoisena päivänä touhuta koiran kanssa metsässä.

Tällä kertaa saatiin ajettavaksi valmiiksi tallattu jälki. Pituutta sille taisi tulla n. 500m ja keppejä oli 6kpl. Kulmia jäljellä oli kolme. Jälki vanheni vajaan tunnin verran.

Janalle lähetin n. 30m päästä. Tässä tosi hyvä etenemä, ei mitään poukkoilua. Janalle osuessa teki kierroksen takajäljellä ja nosti sieltä muka kepinkin hetkellisesti suuhun. Korjasi kuitenkin itse oikealle jäljelle, eikä keppikään kiinnostanut sen enempää. Olisiko vaan ollut liikaa virtaa vai oliko siellä kenties jonkun hajuinen keppi, ei tiedä. Pääasia, että lähti siitä kuitenkin hyvin ajamaan oikeaan suuntaan.

Keppejä nousi säännöllisesti, niissä ei ongelmia. Kulmatkin sujui pääasiassa tosi hyvin, mutta viimeisellä jäljesti yli ja ohi. Ilmeisesti oli vaan kova kiire, vaikka jarrutin parhaani mukaan ja ei keskittynyt täysillä. Näin heti ilmeestä, että ei olla enää jäljellä, kun alkoi korkealla nenällä hakemaan. Mutta tämäkin oli hyvä nähdä, sillä Rieha ratkaisi asian tosi hienosti ja kaarratti itsensä takaisin jäljelle omatoimisesti. Loputkin kepit nousivat sitten ongelmitta, eli 6/6.

Olipa taas tosi kiva ja opettavainen jälki. Hauska nähdä, että Riehalla on oikeasti varmuutta korjata itse virheitä ja se tietää mitä ollaan tekemässä. Välillä sillä meinaa olla vähän kiire, mutta jarruttamalla rauhoittuu kyllä. Pitää jatkossa tehdä sille vähän haasteita matkalle, ne kun auttaa myös siihen keskittymiseen. Mutta tosi kivalla mallilla tuntuu jäljestys olevan!

Ei kommentteja: