maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulun ajan kuulumiset ja treenaukset

Joulu vierähti ohi mukavasti. Käytiin sekä aattona että joulupäivänä mökillä viettämässä sukujoulua. Koirista mukaan pääsivät kelpiet, kun pystykorvat jäivät talon vahdeiksi. Tämä oli ihan hyvä ratkaisu, hulinaa riitti kun paikalla oli vielä kaksi ihanaa ja vilkasta alle kouluikäistä. Tuike ja Viima olivat varmasti myös ihan tyytyväisiä siihen että riiviö-Neo oli poissa.

Riehan kanssa on aina helppo mennä minne vaan, se on niin lunki. Nytkin se oli kiltisti lasten silitettävänä, makoili vieressä maassa ja tietysti tarjosi leluja kaikille halukkaille. Poikansa otti myös hyvin rennosti. Se riehui lasten kanssa ja yritti aina tilaisuuden tullen kaataa kuusta. Sitten se vetikin autuaana unta jonkun sylissä. Joulupukkikin kävi, eikä kumpikaan kelpie noteerannut sitä mitenkään.

Neon kanssa ollaan muutenkin liikuttu paljon. Se on kyllä hyvin fiksun ja järkevän oloinen pentu. Uusissa paikoissa ei jännitä yhtään ja ihmiset on kaikki tosi ihania. Se ei ole niin tulinen kuin mihin olen narttupentujen kanssa tottunut, pikemminkin sellainen mietiskelijä. Mutta kyllä siitäkin aikamoinen riiviö kuoriutuu ja se puree kyllä tosi lujaa. Samoin huutaa. Varmasti osaksi ollaan päästy helpolla sen takia, koska Rieha leikittää pentua niin paljon. Painien väliajat hereillä ollessaan Neo yrittääkin sitten jatkuvasti tuhota jotain... yksi läppärin johto menetettiinkin jo. Mutta semmoista se on pentujen kanssa.


Hallillakin Neppari on päässyt käymään kaksi kertaa ja hirmu reippaasti se sielläkin on ollut. Haukkuvat koirat ei jännää ja häkkiinkin se rauhoittuu hyvin nukkumaan vilskeestä huolimatta.
Rieha on jatkanut evl:n uusien liikkeiden hiontaa. Paitsi sitä hiton peruuttamista en ole oikein vieläkään jaksanut alkaa hiomaan. No, yritän saada meille paikan kokeeseen tammikuulle, onhan tässä vielä aikaa...

Häkissä odottelu sujui hallilla hienosti mamman kanssa


Lauantaina ja eilen treffattiin Annan kanssa. Eteenmenoa eli merkitöntä merkkiä ollaan hiottu joka kerta. Ihan ok se edistyy, häiriöt pitää vaan ottaa taas mukaan, kun nyt on saanut tehdä helppoja menoja lätkälle.

Kiertohässäkkää ollaan pilkottu osiin ja osina se alkaa pelittämään aika kivasti. Tosin eka kiertämään lähetys hyppyjen kanssa meinaa olla haastava eli Rieha hakee herkästi umpihyppyä. Mutta siitä kun kerran huomuttaa, niin kierto onnistuu tosi hyvin. Varmuuden puutetta vaan. Kapuloidrn nostot ja takaa luovutus alkaa nekin olla ihan ok kuosissa.

Eilen muistuttelin Riehalle myös ihan tavallista merkkiä. Koska kai ne vanhatkin liikkeet pitäisi edelleen osata. Kyllä se merkin muisti, mutta selkeästi paikka oli huonompi kun ehkä haki vähän kiertoa. Muistuteltiin sitten paikkaa.

Paikallaoloja ollaan tehty useaan otteeseen. Niissä ei ole ollut isompia ongelmia. Pikkaisen nykii makuussa, mutta sekin on vähentynyt, kun en ole ottanut luoksetuloja. Esittipä Rieha yhden upean häiriöpaikkamakuunkin, jossa kaikki muut rivin koirat säikähtivät viereisellä radalla putkeen juossutta ja aitaan törmännyttä koiraa. Rieha oli lähimpänä aitaa, eikä ollut moksiskaan, vaikka muu rivi nousi pöhisten ylös. Ihan hyvä treeni tuokin.

Zetaa. luoksetuloa ja kaukoja ollaan muistuteltu myös. Vielä kun muistaisi itse ottaa joskus tunnarikapulat mukaan hallille, niin pääsisi sitäkin treenaamaan. Vaikka pääpaino onkin nyt uusissa liikkeissä, niin pitää joku taso yrittää ylläpitää vanhoissakin.

Ei kommentteja: