keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Riehakkaiden miitti ja muita treenejä

Viime lauantaina vietettiin treenipäivä Riehan pentujen ja niiden omistajien kanssa KSPKY:n Koirakorvessa. Paikalle pennuista pääsi 5/7 eli Terra, Riio, Rokka, Nasta ja Fiini. Toivottavasti seuraavalla kerralla myös Prima ja Luka omistajineen pääsevät liittymään joukkoon iloiseen!

Aloitettiin treenit esineruudulla. Rieha pääsi näyttämään, miten mamma hommat hoitaa. Tehtiin ilmottautuminen tuomarille, mikä meni ihan ok ja sitten ruutuun. En tiennyt esineiden paikkoja ja esineet olivat vieraita. Kaksi ekaa esinettä nousi vauhdikkaasti, kolmanteen vauhti jo hieman hidastui, koska kyllähän se maha jo vähän painaa. Mutta kolmaskin nousi hyvin ja luovutukset toimi ok. Ei huonosti paksulta mammalta.

Kaikki pennut tekivät myös esineruutua ja täytyy sanoa, että oli ne aika päteviä. Osa teki ruutua ihan ekoja kertoja, osalla oli jo vähän ennemmän kokemusta. Mutta kaikilla oli uskomaton asenne ja vauhti, niin kuin pitääkin. Työmoraalia riitti vaikka muille jakaa! Vauhdista huolimatta tykkäsin siitä, että käyttivät kuitenkin nenäänsä todella hyvin, eikä turhia rallatuksia juuri tullut.

Välillä syötiin ja sitten treenattiin tokoa. Minä neuvoin mitä osasin, mutta tosi hienolla mallilla pennut oli tässäkin lajissa! Ihan sydäntä pakahdutti katsoa ja nimenomaan sen asenteen ja innon takia. Hyvät pohjat oli kaikilla tähänkin lajiin. Jostain ehkä kertoo se, että Terra ja Elisa saivat seuraavana päivä upean ALO1-tuloksen pistein 197,5! Hurjana on potentiaalia ihan joka ikisessä.

Rieha teki loppuun seuraamista henkilöryhmässä, merkin kiertoa, merkitöntä merkkiä ja ruutua sekä tunnarin. Sillä oli hyvä meininki ja saatiin mukavia toistoja. Kierrossa ei ongelmia, vaikka häiriönä oli taustalla myös ruutu. Merkitömällä merkillä piti ensin vahvistaa suoraan menoa, mutta takapallon kanssa eteni hyvin ja stoppasi hienosti. Tämä vaatii vielä niin paljon toistoja, vaikka idea Riehalla kohtuu varma onkin. Lopun liikkuroitu tunnari oli hieno.

Olipa tosi kiva päivä ja edelleen, en voi muuta kuin olla ylpeä noista pennuista. Taitavat pennut ja taitavat ja aktiiviset omistajat, mitäpä sitä muuta voi toivoa!

Viime viikolla myös rallyiltiin. Radalle oli taas löytynyt meille ihan uusia juttuja, eli sarjahyppyeste ja putki, hauska oli päästä testaamaan niitäkin.


Tällä kertaa mulla oli mukana kaikki koirat, Viima teki radan itsenäisenä treeninä muiden jälkeen. Eipä ainakaan käy itselle homma tylsäksi, kun vie kolmea täysin erilaista koiraa :D. 

Tuike oli kuin pieni partiolainen, tohkeissaan ja innoissaan. Rieha oli aivan irti, putki radalla oli ainakin ehkä maailman siisteintä ja  12-15 käännöskimarassa se onnistui kaatamaan varmaan kolme kylttiä, kun käännökset on niin sähäköitä yhdistettynä kunnon takapotkuun. Viima-murunen taas meni hyvin rauhallisesti, missään kohti ei ollut mitään kiirettä. Palkkaa piti myös saada säännöllisesti, muuten hän olisi saattanut jättää homman sikseen. Salaa se oli kuitenkin ihan onnessaan ja erityisesti siitä, kun sai katsojilta kehuja ja rapsuja.

Rieha kävi vielä perjantaina Killerillä tekemässä tokoa. Saatiin liikkurointiapua ja zetassa näkyi taas pitkästä aikaa liikkurin käskyissä nytkähtely seuraamisessa. Eli ensin vaan käveltiin ja kun Rieha muisti olla reagoimatta, niin sitten jäävät mukaan. Istuminen oli kerran hankala, mutta sitten taas onnistui. Merkitöntä merkkiä tehtiin etupalkalla ja loppuun vielä liikkuroitu tunnari, joka oli aivan superhieno. Ihan sopiva treeni mammalle.

Ei kommentteja: